Underredsbehandling – rostskydda din Opel

Underredsbehandling garanterar en frisk bil

När bilen är helt ny, är det första underredsbehandlingen som viktigast. Det garanterar nämligen att alla delar som inte redan är tillräckligt skyddade nu blir det.

Underredsbehandlingen hjälper därför till att säkerställa en frisk bil, och om du köper en begagnad Opel är huvudregeln att du direkt bör få den underredsbehandlad.

Det gäller även modeller vars underrede är galvaniserat. När bilen väl är underredsbehandlad, rekommenderar de flesta verkstäder att nya rostskyddsbehandlingar görs med 2–3 års mellanrum.

I slutändan är det körstil och Opelmodell som avgör hur ofta bilen kräver efterbehandling. Om du är osäker, fråga din bilmekaniker innan du kör bilen till rostskyddsbehandling.

Rostskydd – förebyggande skydd är det bästa valet

Vill du ge din bil en lång livslängd, kan du gå in på autobutler.se och be om offerter på underredsbehandling.

Det är bättre och mycket billigare att förebygga rost än att stoppa redan befintlig sådan.

Priset för att få din Opel underredsbehandlad varierar beroende på typ av behandling och årstid. I allmänhet gäller att den uppföljande behandlingen är billigare än den första och mer omfattande rostskyddsbehandlingen.

Autobutler.se har undersökt genomsnittspriset för bilmärket Opel. Priset för en underredsbehandling täcker alla modeller och alla moment som utförts av verkstäder knutna till autobutler.se.

Genomsnittspris Jämför och spara Möjlig besparing i %

Utnyttja autobutler.se för att få offerter. Vi garanterar dig rättvisa priser och insyn i dina avtal. På vår verkstadsportal kan du bl.a. läsa vad andra användare har sagt om verkstaden du väljer. Klicka här för att beställa offerter.

Rostskydd är en förtroendefråga

I många moderna bilar finns det olika täckplåtar i underredet som är utformade för att minska luftmotståndet och minska energiförbrukningen.

För bilägaren är detta dock något av ett problem eftersom det under dessa plåtar lätt samlas fukt och salthaltig smuts, vilket skapar optimala förutsättningar för rostangrepp i bilens många hålrum.

Rostangrepp skadar karossen och minskar livslängden på mekaniska delar som bromsledningar och bärarmar.

När du underredsbehandlar din Opel är det därför viktigt att man på verkstaden tar bort bottenplåtar och ser till att rengöra underredet, innan rostskyddsmedlet appliceras.

Vil du ha garantier för att rostskyddet utförs korrekt, väljer du en av de godkända verkstäder av exempelvis autobutler.se.

En underredsbehandling ska göras så här:

Övertäckning:

Kupén dvs. interiör, ratt, mattor, säten etc. täcks med plast och papper.

Klargöring:

Alla täckplåtar och innerskärmar tas bort, och nödvändiga insprutningshål borras så att rostskyddsmedlet kan komma in i alla hålrum. Hela arbetsprocessen utförs enligt det särskilda sprayschemat för just din bilmodell.

Tvätt och rengöring:

Underredet högtryckstvättas för att rengöras från salt och smuts. Alla lösa beläggningar, inklusive rostflagor, skrapas bort. Slutligen kontrolleras underrede och hålrum med avseende på allvarliga rostangrepp.

Torkning:

Bilen varmluftstorkas före själva sprutningen.

Sprutning:

Hela underredet och alla hålrum besprutas med rostskyddsmedel. Insprutningshålen pluggas och bilen lämnas att rinna av.

Man bör komma ihåg att underredsbehandlingen kan stoppa eller bromsa en pågående korrosionsprocess. Rostskyddscentra erbjuder därför också specialbehandlingar för bilar med långt framskridna rostangrepp. Ser du att det är genomgående rostskador på din bil, måste du se till att dessa repareras på en plåtverkstad innan bilen rostskyddas.

Fakta och goda råd om rostskydd av din Opel

  • Ofta blir man som vanlig bilägare lätt lite snurrig av de många tekniska termer man stöter på när bilen ska underredsbehandlas. Hålrumsbehandling, komplett behandling, dubbelbehandling och specialbehandling. Vad betyder egentligen allt detta? Det är dock ingen anledning att avstå från att få en offert på en underredsbehandling, eftersom seriösa verkstäder och rostskyddscentra kan ge råd om lämplig behandling. Kom ihåg att be om skriftlig dokumentation av den behandling som du rekommenderas.
  • Får du offerter från flera olika rostskyddscentra, bör du kontrollera att de olika priserna gäller samma typ av underredsbehandling.
  • En seriös verkstad lägger alltid in jobbet i ett sprayschema, och vissa verkstäder erbjuder även fotodokumentation, som visar att alla hålrum har behandlats korrekt.
  • Det är viktigt att du väljer en verkstad som du litar på. Det finns otaliga exempel på besvikna och frustrerade bilägare som har blivit lurade. Bli inte en av dem. Be om korrekt dokumentation, och använd en verkstad som utsätts för stickprovskontroller.
  • En underredsbehandling tar normalt 1–2 dagar. Arbetstiden och en korrekt utförd underredsbehandling avspeglas i priset. Fall därför inte för frestelsen att utnyttja ett alltför billigt kampanjerbjudande. Pris och kvalitet går hand i hand.
  • Om du vill vara säker på att du kommer ända ut i alla vinklar och vrår när bilen behöver tvättas, ska du tvätta den för hand. En tvättrobot är aldrig lika noggrann som du kan vara.
  • Var noga med underredets rostskydd – använd inte underredstvätt om du tvättar din Opel i en biltvätt. Upprepade underredstvättar med tvättrobot innebär nämligen ett onödigt slitage på rostskyddet.

Få offerter och jämför priser på under reds behandling

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.