Jämför priser på oljebyte inkl. filter

4.6 (4 157)
 • Få offerter från 316 oberoende verkstäder
 • Oljebyte inkl. 4L & filter - Just nu från: 813 kr*
 • Spara i genomsnitt 56%* eller 1 613 kr* på oljebyte inkl. filter
 • Boka tid online och få 3 års garanti
Få offerter
Oljebyte inkl. 4L & filter - Just nu från
813 kr*

Välj rätt oljebyte för din bil

Just nu priser från 813 kr*
4.6 (3 194)
Spara i genomsnitt 56%*

Boka oljebyte online och spara pengar! Just nu priser från 813 kr*. Inkluderar påfyllning av 4 liter kvalitetsolja och montering av oljefilter. Få offerter och se ditt pris direkt!

Just nu priser från 813 kr*
4.5 (2 280)
Spara i genomsnitt 60%*

Få en basservice och kör säkert med din bil. Just nu priser från 813 kr*. Inkluderar byte av olja och oljefilter, upp till 4 liter kvalitetsolja samt komplett genomgång av din bil med 46 kontrollpunkter.

Spara i snitt 4 043 kr*
4.6 (3 194)
Spara i genomsnitt 28%*

Behöver din växellåda oljebyte? Jämför priser på oljebyte för din växellåda och se hur mycket du kan spara idag. Boka ditt oljebyte online.

Därför ska du boka oljebyte inkl. filter genom Autobutler
oljebyte inkl. filter
 • Vi hjälper dig att jämföra offerter online när din bil behöver oljebyte för motorn eller växellådan.
 • Vi ger dig extra säkerhet med 3 års garanti på arbete och delar.
 • Du slipper väntetider och kan tryggt boka tid online när det passar dig
Få offerter

Jämför offerter på: oljebyte inkl. filter

Priser på oljebyte inkl. filter

Priset för ett oljebyte varierar från verkstad till verkstad och beror på vilken typ av olja din bil ska ha och hur mycket som behövs. Priset varierar också beroende på verkstadens timpris och hur lång tid det tar att utföra jobbet.
Men generellt kan du förvänta dig att betala mellan 500 och 1000 kronor för ett oljebyte. Det lönar sig därför att undersöka priserna hos olika verkstäder så att du är säker på att välja det bästa erbjudandet för din bil. Det är något som Autobutler kan hjälpa dig med.

Därför har vi på Autobutler.se bankat priserna i botten och gjort det transparent. Nu kan du få ett oljebyte till motor från bara: 813 kr*. som inkluderar 4 liter kvalitetsolja och byte av oljefilter, oavsett vilken bil du har.

En motor behöver i genomsnitt 4 liter olja. Skulle din bil behöver mer än 4 liter så informerar mekanikern dig innan extra motorolja fylls på och du betalar bara extra för den resterande oljan.

Med Autobutler kan du jämföra erbjudanden om oljebyte för motor och växellåda från kvalitetsverkstäder i närheten av dig.

Oljebyte inkl. filter inkluderar:

 • Bilens gamla olja töms och kasseras
 • Byte av bottenpluggspackning
 • Byte av oljefilter
 • Påfyllning av upp till 4 liter motorolja som följer biltillverkarens rekommendationer
 • Återställning av serviceindikator (vid behov)
 • Diverse material och verkstadsutrustning

Så mycket sparar bilägare på oljebyte inkl. filter

De genomsnittliga priserna och besparingarna för de visade bilmärkena baseras på olika modeller och år. Du måste därför skapa ett uppdrag och jämföra offerter för att se ditt faktiska pris och din besparing.
Bilmärke Spara i genomsnitt*
Audi
4.6
(4 086)
1.619 kr / 56%
BMW
4.5
(3 219)
1.638 kr / 55%
Ford
4.5
(3 152)
1.655 kr / 58%
Opel
4.5
(1 290)
1.546 kr / 56%
Peugeot
4.6
(3 411)
1.690 kr / 59%
Renault
4.6
(3 015)
1.507 kr / 55%
Skoda
4.6
(2 793)
1.696 kr / 58%
Toyota
4.6
(2 864)
1.705 kr / 58%
Volkswagen
4.6
(8 810)
1.666 kr / 57%
Volvo
4.6
(8 617)
1.534 kr / 55%

Omdömen för oljebyte

JMR Cars AB
ungefär 5 timmar
Snabbt o bra jobbat av dom
Bjarne
Nissan NISSAN LEAF 40KWH (2018)
Västerledens Auto
ungefär 5 timmar
Utöver förväntningar. Mycket hjälpsam.
Bosse L.
Toyota TOYOTA YARIS (2015)
Mekta Bilservice Uppsala
ungefär 7 timmar
Mycket bra
Christer M.
Peugeot 3008 (2016)
Byt olja och oljefilter regelbundet

Oljebyte

Motorn slits i onödan om den körs med gammal eller fel motorolja.

Oljan används för att smörja motorns viktiga delar. Oljebyte och byte av oljefilter finns med i serviceboken för vanlig service och om du följer den, kan du känna dig trygg.

Om du har en gammal bil och vill spara pengar på service bör du byta motorolja minst varje 15 000 km eller en gång om året, beroende på vad som kommer först.

Oavsett hur gammal bil du har är det mycket viktigt att du använder rätt motorolja. Det finns nämligen många olika typer av olja som passar för olika motorer. Använder du fel olja kan det slita på motorn i onödan.

När man byter motoroljan får man också oljefiltret bytt.

Glöm inte att byta oljefilter

Oljan cirkulerar i motorn för att smörja motordelarna och täta motorn samt kolvarna. Samtidigt borttransporteras avfall från förbränningen och då kan smutsen i luften sugas in i motorn.

Ett oljefilter filtrerar bort smuts och slam från oljan så att detta inte cirkulera runt och förstör motorn eller bildar beläggningar. Oljan som cirkulerar hålls på så sätt ren men tillslut lägger sig alltid något på botten av oljetråget och bildar smuts. När olja ska bytas bör den avtappas från pluggen i oljetråget och då passar man oftast på att samtidigt byta oljefilter.

För att byta oljefilter krävs ett specialverktyg som alla verkstäder självklart har. Du kan själv köpa en oljefiltertång om du föredrar att byta olja och oljefilter på egen hand. Låter du verkstaden fixa det slipper du olja på fingrarna.

Få offerter på oljebyte och filter här.

Få offerter

Jämför offerter på: oljebyte inkl. filter

Välj rätt olja för din bil

Kom ihåg att använda rätt olja när du ska fylla på - i bilens instruktionsbok kan du se vilken olja din bil ska ha. Det kan alltid vara bra att ha en dunk olja liggandes i bilen så att du snabbt kan fylla på om oljenivån blir låg. Det bästa är att ta med dig 1 liter motorolja från verkstaden så att du fortsätter använder samma olja hela tiden, på så sätt kan du vara säker på att du använder rätt typ.

Syntetisk eller vanlig motorolja?

Det finns många alternativ och kvaliteter att överväga när man väljer motorolja, och de täcker mer än bara oljans smörjande egenskaper. Till exempel väljer vissa helt syntetisk olja eftersom den inte så lätt ändrar viskositeten i samband med temperaturförändringar.

Om motorn är högpresterande och blir mycket varm kommer motorn att prestera bäst med syntetisk olja. Konventionell olja tenderar nämligen mer att samla avlagringar och bilda slam under höga temperaturer jämfört med syntetisk olja.

Priset för syntetisk olja är högre än för konventionell olja – men å andra sidan varar syntetisk olja längre mellan oljebyten.

Jämför priser

Prova själv. Spara pengar.

Kvalitet

Om du har en gammal bil och garantin har löpt ut bör du fortfarande använda en bra olja. De flesta nya oljor är markerade med SG eller mer (till exempel SL). Ju “högre” den sista bokstaven är, ju bättre är kvaliteten på oljan. De flesta större livsmedelsbutiker och kedjor som säljer billig motorolja har faktiskt en kvalitet som ligger över SG-märkningen.

Viskositet (flytbarhet)

I instruktionsmanualen står vilken typ av olja du ska använda. Det kan till exempel vara en av de mest populära som heter 5W40. När det förekommer två siffror är det en multigrade-olja som kan användas för åretrunt-körning. W står för Winter. Siffrorna står för viskositet där 5 är hur bra oljan flyter runt i motorn och smörjer vid låga temperaturer, och 40 är hur bra oljan är vid höga temperaturer.

Tillverkare och oljemärken

Det finns flera olika tillverkare av olja och varje bilmärke har som regel ett särskilt varumärke för olja. Verkstäder har också en egen idé om vad som är bra, därför kan det vara svårt att hitta det märke som passar din bil bäst. Några populära varumärken är till exempel:

 • Agip
 • Castroll
 • Comma
 • Elf
 • LIQUI MOLY
 • Mobil
 • Petronas
 • Rowe
 • Shell
 • Verkol
 • MPM
Läs mer om olja, oljebyte och oljefilter

Att byta olja på din Peugeot eller BMW kan vara väldigt jobbigt. Som tur är finns det verkstäder som specialiserar sig på oljebyte på till exempel Volkswagen, Ford, Opel eller Toyota. Du bokar enkelt tid och får ditt oljebyte gjort på ett kick. Självklart är det bra att först jämföra priser, det kan du göra direkt hos oss. På så sätt får du bäst resultat till bäst pris för din Citroën eller Renault.

Mest populära service och reparationer

Just nu priser från 625 kr*
4.3 (2 418)
Vanligtvis bilar från 1970-2017 (köldmedel R134A)

Få ett välfungerande AC-system och kall luft i kupén. Din AC servas, kontrolleras för otätheteer och fylls på med upp till 200 g köldmedel. Få offerter och se ditt pris omgående!

Just nu priser från 800 kr*
4.6 (58)
Bilår 2018 eller nyare (köldmedel R1234YF)

Få ett välfungerande AC-system och kall luft i kupén. Din AC servas, kontrolleras för otätheteer och fylls på med upp till 200 g köldmedel. Få offerter och se ditt pris omgående!

Spara i snitt 1 958 kr*
4.6 (19 036)
Med stämpel i serviceboken

Beställ en service med stämpel i serviceboken. Du får en komplett genomgång av din bil efter tillverkarens föreskrifter. Verkstaden byter ut alla nödvändiga delar så att bilens garanti skyddas.

Just nu priser från 813 kr*
4.6 (3 194)
Spara i genomsnitt 56%*

Beställ ditt oljebyte online. Du får tömt bilens gamla olja och bilen fylls upp med 4 liter kvalitetsolja. Verkstaden byter även ditt oljefilter och ser till att göra sig av med den gamla oljan.

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 316 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.