Priser och prismatch

Hur Autobutler ser till att du kan spara pengar

Priser och besparingar som används i vår marknadsföring

Angivna priser och besparingar baseras på offerter från verkstäder registrerade hos Autobutler och deras individuella priser. Priser och besparingar kan variera beroende på bilmärke, modell, år, verkstadens tillgänglighet samt när och var i landet uppdraget ska utföras.

För att se lägsta möjliga pris och största möjliga besparing måste "Hela landet" väljas i offertöversikten på det skapade uppdraget.

"FRÅN-PRISER"
är det billigaste tillgängliga priset, på samma typ av uppdrag, från verkstäder i hela landet.

"SPARA UPP TILL"
beräknas som den uppnådda besparingen mellan den billigaste och dyraste offerten på samma typ av uppdrag, där minst 15% av offerterade uppdrag uppnått den marknadsförda SPARA UPP TILL besparingen, inom den radie där offerter inhämtats.

"SPARA I GENOMSNITT" och "GENOMSNITTSPRIS"
beräknas som ett samlat genomsnitt av priser och besparingar som uppnåtts på offerter, på samma typ av uppdrag, inom den radie där offerter inhämtats.

FRÅN-PRISER uppdateras varje halvtimme och anges i kr. Övrig pris- och besparingsinformation, som anges i kronor eller procent, uppdateras en gång i kvartalet (1 jan., 1 apr., 1 juli och 1 okt.) och baseras på 12 månaders data från uppdrag som har fått minst fyra offerter. Priserna är inklusive moms och andra eventuella avgifter.

Alla faktiska priser, besparingar och tillgängligheten för verkstäders tillgänglighet kan ha ändrats sedan du senast besökte autobutler.se eller fick marknadsföring från oss via t.ex. e-post, online- eller offlinekampanjer, etc. Skapa därför alltid ett uppdrag på autobutler.se för att se aktuella tillgängliga priser och besparingar och aktuell tillgänlihet hos valda verkstäder.

Reservation tas för fel och brister i innehållet i offerten, priser och beskrivningar samt för slutsålda reservdelar.

Varför sparar du pengar genom att jämföra offerter på autobutler.se

1. Den öppna konkurrensen mellan verkstäderna
De registrerade verkstäderna på autobutler.se är i öppen konkurrens för att vinna dig som kund. De enskilda verkstäderna kan inte se priser eller offerter från konkurrerande verkstäder, men de är medvetna om att du enkelt kan jämföra onlineerbjudanden från olika verkstäder via autobutler.se.

2. Geografiska skillnader
Det finns olika utgifter för t.ex. hyra, men också löneskillnader mellan städer, områden och regioner i Storbritannien. Du kan dra nytta av detta när du söker i städer och områden. Ju bredare geografiskt område du söker i, desto större möjligheter till sparande.

3. Verkstäder har valt att sänka sitt pris
Du kan hitta verkstäder som precis har startat, saknar kunder eller som vill ha extra intäkter och därför erbjuder rabatt på sina tjänster.

Autobutler ser till att erbjudandebeskrivningarna från verkstäderna är fullt jämförbara, baserat på vägledande reparationstider och korrekta reservdelar. Verkstäderna själva anger sina individuella timpriser (samt eventuell rabatt på detta) och eventuell rabatt på reservdelar (om någon). Verkstaden informerar även om verkstaden erbjuder en lånebil och ett pris per dag för utlåning.

Vi har PRISMATCH

Autobutler förmedlar offerter online för service och bilreparationer från oberoende verkstäder som är registrerade och godkända för att lägga bud på uppgifter via autobutler.se.

Vårt uppdrag är att säkerställa bilägarna låga priser, transparens, hög kvalitet och service när bilen behöver repareras. Du får skriftliga erbjudanden från Autobutler-godkända verkstäder och kan se dina besparingar när du jämför erbjudanden på autobutler.se.

Verkstäderna bestämmer själva sitt pris för sina individuella tjänster. De är medvetna om att deras priser och erbjudanden står i öppen konkurrens med andra verkstäder på autobutler.se – vilket ger verkstäderna ett incitament att hålla priserna låga.

Vi erbjuder dig den extra säkerheten med Autobutlers prismatchning. Om du kan presentera ett giltigt skriftligt erbjudande som är billigare än det billigaste erbjudandet från autobutler.se matchar vi priset via en verkstad på autobutler.se.

Använda prismatchning:
Se detaljerade villkoren

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta vår support.
[email protected]
Tlf.: 08-34 92 90

Vilka faktorer styr priset på dina offerter?

Tidsförbrukning
Biltillverkarna har definierat vägledande riktlinjer för hur lång tid verkstaden ska använda för en given reparation på de enskilda bilmärkena, modellerna och årsmodellerna. I den mån riktlinjer finns att tillgå kommer dessa att ligga till grund för beräkningen av offerter vad gäller tidsåtgång (och reservdelar ingår). Däremot finns det tyvärr erbjudanden som inte går att beräkna utifrån biltillverkarnas instruktioner – där verkstäder därför kan ha olika tidsåtgång på uppdraget.

Timpris
Timpriset på verkstäderna kan ha stor inverkan på de besparingar du kan uppnå, eftersom timpriset ofta utgör en avsevärd del av den totala verkstadsnotan, beroende på vilken typ av arbete du ber om offert på. Det är verkstäderna själva som anger sina egna individuella timpriser + sin potentiella rabatt på detta. Du kan därför uppleva betydande skillnader i priset, speciellt om uppgiften kräver ett stort antal timmar.

Rabatt på reservdelar
Autobutlerverkstäder är skyldiga att som minimum använda reservdelar i OEM-godkänd kvalitet. Det är reservdelar som i kvalitet, passform, hållbarhet och materialstyrka motsvarar originalreservdelarna och med minst samma garantier. Verkstäderna har olika inköpspriser från reservdelsleverantörerna och kan därför ge extra rabatt på reservdelar via autobutler.se. Även om samma reservdelar ingår i erbjudanden från olika verkstäder så upptäcker du att priset på dessa är olika på de olika verkstäderna.

Specialerbjudanden och kampanjer
Utöver verkstädernas timpriser, reservdelspriser och individuella rabatter kan verkstäderna på Autobutler under en kortare period ha specialerbjudanden eller kampanjer som gör ditt totalpris lägre – precis som det kan finnas sammansatta produktpaket där verkstäderna har sätt ett totalpris för uppgiften i förväg.

Frågor och svar

Kan ni garantera besparingarna?

Varför jämför ni inte priser med alla verkstäder i Sverige?

Är priserna på autobutler.se alltid billigast?

Vad betyder “gratis” lånebil?

Varför ska jag beställa en verkstad via Autobutler?

Få offerter från verkstäder nära dig.

Våra 313 verkstäder är redo att hjälpa dig.