Vad kostar ett kamremsbyte på en Ford?

22 oktober 2015, 12:49

Om kamremmen i din Ford måste bytas kan Autobutler ge dig genomsnittspriset på nyligen utförda kamremsbyten på Ford.

Ford grundades av Henry T Ford 1903 och är ett av världens mest välkända varumärken för bilar. Bilar såsom Ford Fiesta och Ford Focus är populära över hela Europa och har båda placerat sig på topp 10-listan för bästsäljande bilmodeller i Europa under 2014.

Precis som med alla fordon kommer krångel och problematik att dyka upp under bilens livstid, där den enda lösningen är verkstadsbesök, reparationer och nya reservdelar. En av huvuddelarna som eventuellt måste bytas ut är kamremmen. Kamremmen är en viktig komponent i bilen och kamremsbytet är ett rutinarbete för många verkstäder.

Genomsnittspris* Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*
7334 kr 2793 kr 29 %

Detta genomsnittspris är taget från konkreta offerter på nyligen utförda kamremsbyten på diverse Fordmodeller via Autobutler.

Om du har tittat på prisberäknaren och vill ha en mer exakt prisoffert på byte av kamrem, gör du det snabbast och enklast genom att be om offerter från Autobutler. Genom att fylla i ett par enkla detaljer kommer du under de närmaste 24 timmarna att få tre offerter från olika verkstäder i ditt lokala närområde som du sedan kan jämföra och välja den som passar dig bäst.

Vad är det som gör kamremsbytet dyrt?

Det finns ett par specifika parametrar som drar upp priset på kamremsbytet. Några av dem är exempelvis kostnaden för arbetstid och arbetskraft, samt reservdelskostnaden.

På grund av kamremmens placering i motorn blir kamremsbytet ett tidskrävande arbete för verkstaden.

Vid ett kamremsbyte kan verkstaden även förslå ett byte av vattenpumpen. Detta på grund av dess närhet till kamremmen vilket gör det enkelt och eventuellt billigare att göra under samma besök.

Hur vet jag om kamremmen måste bytas?

Kamremmen är nästan alltid under press. Den kontrollerar tajmingen på hur motorblocken och cylindrarna öppnar och stänger sig.

Kamremmen måste bytas i enlighet med tidsrekommendationerna i bilens ägarmanual. Det brukar ofta vara efter cirka 15 000 mil men detta kan variera drastiskt mellan olika modeller och märken.

Om kamremmen inte byts ut kan det resultera i att ventilerna och kolvarna i motorn kolliderar vilket innebär seriösa och dyra skador på bilens motor.

Det finns ett par varningssignaler som indikerar ifall kamremmen inte fungerar som den ska. Du kan höra ett högljutt ljud när du startar bilen och när motorn kör på tomgång.

Du kan även ha problem med att starta din bil – om det tar flera försök att starta bilen kan det vara kamremmen som är dålig.

Slutligen, i vissa fordon kan man visuellt kontrollera om kamremmen är sliten. Ser remmen sliten ut bör du uppsöka en verkstad för att få den bytt så fort som möjligt

Genomsnittspriser på olika uppdrag

Genomsnittspriser för service

Genomsnittspriser för uppdrag relaterade till bromsarna

Genomsnittspriser för kamremsbyte

Genomsnittspriser för kopplingsbyte

Genomsnittspriser för oljebyte

Få offerter och jämför priser på Kamrem / Kamkedja

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 312 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.