Servicekontroll till din Opel

Service - Få ett bra pris på bilservice för din Opel

19 december 2018, 11:11

Opel bilservice – få ett bra pris

När du ska serva din Opel så kom ihåg att alla verkstäder på autobutler.se erbjuder högkvalitativ bilservice. Det gäller både auktoriserade och icke-auktoriserade verkstäder, och om inte annat har avtalats så följer verkstäderna alltid serviceprotokollet.

Vi på autobutler.se har hjälp dig lite och tagit fram snittpriset på en service för en Opel, baserat på andra serviceuppdrag som utförts av autobutler.se's verkstäder. Priset på en service ligger i snitt på:

Spara i genomsnitt*
1.535 kr / 33%

En service för din Opel

Som bilägare är det alltid bra att ta hand om och sköta sin bil. Dels så handlar det om säkerhet och dels handlar det om att behålla bilens andrahandsvärdet.

En av de mest avgörande sakerna att hålla koll på är serviceintervallet.

Vanligtvis görs servicen av din Opel görs mellan 1 000 till 3 000 mil. Har du garanti på bilen är det viktigt att du följer Opels krav på serviceintervaller.

De flesta nya Opel-modeller har en dator inbyggd som kräver att mjukvaran uppdateras löpande. Via datorn kan verkstäderna bl.a. diagnostisera fel på bilen. I takt med bilen kör fler mil, kommer en full uppdatering av datorn också vara nödvändig i förhållande till bilens köregenskaper, miljöhänsyn och bränsleekonomi.

När din Opel ska servas så bör du välja en verkstad som följer specifika punkter som är anpassade efter din bil och körstil.

Service – är det verkligen nödvändigt?

De flesta bilar går att köra även om de inte servas vart eller vartannat år. Men gammal motorolja och dålig smörjning av bilens viktiga delar ökar slitaget och risken för att bilen går sönder.

Som Opel-ägare kan du själv kontrollera bilens olje- och vätskenivåer, som spolar- och kylarvätska. Men är du inte en utbildad mekaniker och inte har tillgång till rätt verktyg så kanske det är bättre att lämna över bilen till ett proffs.

En bilservice innebär en grundlig kontroll av bilen. När din Opel har fått sin service kan du vara säker på att den reagerar optimalt om en farlig situation skulle uppstå. Vilket är en tillräckligt bra anledning till varför man ska serva sin bil med jämna mellanrum.

Bilservice – något alla verkstäder kan ta sig ann

Om man ska hårdra det, finns det två olika typer av verkstäder som kan serva din bil. De auktoriserade- och de icke-auktoriserade verkstäderna.

Den förstnämnda typen av verkstad hävdar sig veta mest om din Opel. Detta grundar sig på att mekanikerna är utbildade och känner till ditt bilmärke.

Men de auktoriserade verkstäderna är inte ensamma om att kunna garantera dig expertkunskap och hög kvalitet när det kommer till det utförda arbetet. För det kan vara så att mekanikerna på den icke-auktoriserade verkstaden kan ha blivit upplärda på en auktoriserad Opel-verkstad och är därmed fullt kapabel till att utföra en service precis lika bra.

Det kan också vara värt att komma ihåg att många av de icke-auktoriserade verkstäderna har specialiserat sig på bestämda bilmärken, så när du beställer en offerter på en service för din Opel kan du välja en bilverkstad som har specialiserat sig på just din bil.

Vad ingår i en service?

Nedanför har vi listat punkter som ska ingå i en service:
* Tuta, ljus, lampor (Utvändigt)
* Vindrutetorkarnas funktion kontrolleras
* Lampor och kontakter inne i bilen kontrolleras
* Bilbatteri och batteripoler kontrolleras
* Däcken kontrolleras (däcktryck och mönsterdjup)
* Motorolja samt oljefilter byts ut
* Luftfilter kontrolleras
* Kopplingsvajer kontrolleras och justeras
* Visuell kontroll av fram- och bakbromsar

En stor service brukar omfatta kontroll av styrinrättning, drivaxlar, drivrem, bromsrör m.m.

Är du osäker på vilken typ av sin service din bil behöver kan du alltid ringa till vår support på 08-34 92 90.

4 goda råd om bilservice:

  1. När du kör till verkstaden för att få en service utförd kan det vara bra om den slutgiltiga fakturan redan är uppklarad, så att det tydligt framgår vilka reservdelar, oljetyper, andra vätskor, filtertyper m.m. som ska byta ut.
  2. Bestäm med bilmekanikern att inget extra arbete får utföras på bilen, än det som ni redan avtalat, om verkstaden eventuellt skulle hitta något mer som behövs repareras eller bytas ut.
  3. Glöm inte att få serviceboken ifylld. En bil som inte har har fått serviceboken korrekt ifylld, förlorar mellan 5 och 7 procent av sitt värde än bilar med uppdaterad servicehistorik.
  4. Välj en service som inkluderar en kontroll av karossen. Då fortsätter rostgarantin hos Opel att gälla, annars säkerställer du att verkstaden hittar eventuell början på rost.

Få offerter och jämför priser på service

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.