Service för Mitsubishi

Pris på bilservice för Mitsubishi

19 december 2018, 10:29

Spara pengar – kör din Mitsubishi till service

Myten om att de auktoriserade verkstäderna är dyrare än de icke-auktoriserade verkstäderna är oftast sann. Det är verkstäderna själva medvetna om och därför erbjuder vissa av dem prismatch så att du alltid kan få ett bra pris.

Vi har hjälpt dig lite på vägen genom att räkna ut vad det genomsnittliga priset på en service ligger på. Priset är baserat på de offerter som våra verkstäder gett till bilägare som servat sin Mitsubishi genom oss.

Genomsnittspris Jämför och spara Möjlig besparing i %

När du beställer offerter på autobutler.se kan du alltid vara säker på att du får ett bra pris. Alla offerter är skriftliga och du kan enkelt jämföra verkstädernas offerter utifrån pris och innehåll. Det kan vara svårt att säga exakt vart du hittar det bästa priset men är du villig att köra lite längre för att få bilen servad, så kan du leta verkstäder inom ett större område. Det brukar löna sig.

Om din Mitsubishi servas med löpande intervall kan du i förlängningen spara en del pengar på dina kommande bilreparationer.

När din Mitsubishi ska på service, beror på hur gammal den är och vilken modell det är. Vanligtvis ska en Mitsubishi servas mellan 1 000 och 3 000 mil.

Verkstäderna på autobutler.se utför alltid bilservice av hög kvalitet och vid en stor service kontrolleras alla de punkter som står i bilens servicemanual. Självklart är det viktigt att verkstäderna enbart använder sig av originaldelar och godkända, miljövänliga vätskor. Fråga alltid om detta när du bokar tid för service.

Glöm inte att serva din Mitsubishi

Som Mitsubishi-ägare är det alltid en bra idé att ta hand om och underhålla bilen. Det är främst en fråga om säkerhet men en bil i bra skick kommer även höja värdet på den.

Men något många inte har koll på är att ju nyare bilen är, desto viktigare är servicen.

Det betyder alltså att även helt nya bilar kräver underhållning. Har du kvar fabriksgarantin på din bil så är det extra viktigt att följer intervallerna för service, samt ser till att du får en stämpel i serviceboken varje gång du är på verkstaden.

Nedanför kan du läsa mer om vad en stor service innehåller, men har du en äldre Mitsubishi, vars fabriksgaranti har gått ut så erbjuder många verkstäder även en ’Basservice’, som utförs efter behov.

Vid en basservice görs oftast en mindre omfattande kontroll av bilen. Endast de viktigaste punkterna kontrolleras, men skulle verkstaden hitta något som måste repareras så kommer de såklart att kontakta dig.

Alla verkstäder som är anslutna till autobutler.se följer MRF:s reparationsvillkor.

Detta bör verkstaden göra vid en service

Nedanför har vi listat några punkter som ska ingå en i service.

Lampor och ljus
En punkt som alltid ingår i varje service är kontroll av lampor och ljus. Utvändiga lampor; strålkastare, baklyktor och blinkers kontrolleras noggrant. Detsamma gäller varningsblinkers, bromsljus, bakljus och dimljus.

Vätskor
När man bilen är på service brukar verkstaden vanligtvis byta både motorolja och diverse filter; oljefilter och luftfilter. Dessutom kontrollerar man även spolarvätska och kylarvätska, samti fyller på vid behov. Man testar även om kylarvätskan tål frost.

Bromsar
Bromsarna på din Mitsubishi kommer inspekteras. Oftast handlar det om en visuell kontroll, och mekanikerna komma kolla bakom hjulet för att se om bromsarna är slitna. Vid en stor service monterar mekanikerna ofta av hjulen och sedan inspekteras bromsarna grundligt, samtidigt som de oljas in. Därefter kontrolleras skicket på bromsoken och om de håller till nästa service.

Däck
Verkstaden kollar däckens skick, om det finns synlig skador eller sprickor. Det får varken finnas sprickor eller bristningar. Därefter kontrollerar man mönsterdjup och lufttrycket i däcken.

Hjul
Hjulupphängning, fjädring och bärarmar inspekteras, sedan kontrollerar man om hjulen spårar korrekt.

Elektronik
Bilens viktigaste elektronik testas. Det gäller både, batteri, generator och startmotor. Diverse ledningar kontrolleras efter slitage och skador som kan påverka körningen.

Instrument
Vid varje service testas även den viktigaste elektroniken i bilen. Testet omfattar bl.a. varvräknare, hastighetsmätare, kilometerräknare etc. Dessutom kontrolleras så att alla andra mätare och varningslampor fungerar som de ska.

Rutor
Verkstaden kollar om det finns sprickor eller stenskott i vindrutan och bakrutan. Dessutom kontrolleras vindrutetorkare och spolare.

Motor
Motorns alla delar kontrolleras och testas. Kontrollen innefattar bakaxel, kylare, slangar till kylarvätskan, koppling, luft- och bränslefilter, bränslerör, tändstift, avgassystemet m.m. Man brukar även kolla drivaxelns led och damasker, upphängningsfästen, kulled och stötdämpar.

Bilens insida
Verkstaden kollar inne i kupén om alla speglar är intakta. Man kontrollerar att säkerhetsbälten, säten, dörrar, lås, innerbelysning och handbroms fungerar som de ska.

Provkörning
När alla punkter i servicemanualen är avbockade så provkör man även din Mitsubishi.

Få offerter och jämför priser på service

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.