Ford - Montera dragkrok

Stor prisskillnad på dragkroksmontering

31 oktober 2018, 10:35

Man kan spara mycket pengar när man ska montera en dragkrok på sin bil. Det är inte ovanligt att priserna ibland varierar flera tusenlappar, därför bör du alltid hämta in flera olika offerter innan du väljer verkstad.

Priset beror bl.a. på vilken typ av dragkrok du väljer. Många bilägare tycker att en avtagbar dragkrok är snyggare, men samtidigt är det den dyraste lösningen och därför går de flesta för den traditionella fastmonterade dragkroken.

Hade du tänkt eftermontera en dragkrok på din Ford kan du jämföra priser och verkstäder samt få skriftliga offerter på autobutler.se. Är du villig att köra lite längre kan du ibland spara mer pengar på att använda vår geografiska sökning.

Utifrån offerter från våra anslutna verkstäder har vi räknat ut snittpriset på en dragkroksmontering på en Ford. Men tänk på att priset är baserat på alla Ford-modeller oavsett årgång och miltal. Det betyder att snittpriset kanske inte är det samma som priset på en dragkroksmontering för just din bil.

Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*
3 020 SEK 27%

Få offerter på dragkroksmontering och läs om vad andra användare på autobutler.se sagt om de olika verkstäderna - det gör det både tryggt och enkelt att hitta rätt när bilen ska till verkstaden.

Montera dragkrok – kan man göra det själv?

I Sverige får man själva montera en dragkrok på sin bil. Det kan man spara mycket pengar på och sedan 2013 behöver man inte heller besiktningsregistrera bilen efter monteringen.

På nätet hittar du massa info om hur man monterar en dragkrok och på autobutler.se kan du få goda råd om vilken modell du ska välja.

Om du tänker köpa en dragkrok online så rekommenderar vi på autobutler.se att du köper från en svensk sida. Då är är det större sannolikhet för att dragkroken är anpassad efter svenska standard.

Det låter kanske enkelt att montera en dragkrok men det kräver bra verktyg och att du inte har tummen mitt i handen. Är du inte gör-det-själv-typen så rekommenderar vi att du beställer offerter på autobutler.se och får en godkänd verkstad till att göra jobbet.

Försäkring - vad händer efter montering?

När du monterat en dragkrok på din Ford ska höra med ditt försäkringsbolag om du måste uppdatera din fordonsförsäkring - och har du ett släp måste du teckna en självständig släpvagnsförsäkring.

Får jag montera dragkrok på min bil?

Äger du en stadsbil som till exempel enl Ford KA+ så kan det vara värt att kolla upp hur mycket bilen får lastas med. Det finns nämligen vissa gränser för hur mycket vikt en bil klarar av.

Innan du monterar en dragkrok bör du kolla upp vad som gäller för just din bil. Fråga en verkstad eller en bilhandlare om det går att montera dragkrok på din Ford. Du kan också gå in på Transportstyrelsens Släpvagnskalkylator för att kontrollera om din bil kan dra det släp du behöver samt hur mycket du kan lasta det med.

Dragkrok – tänk på säkerheten

När en olycka orsakas av dragkroken så beror det många gånger på att man släpvagnen blivit överlastad.
Om släpvagnen lastas för tungt kan den börja svänga och tillslut lossna från bilen. Så tänk på att aldrig lasta släpet för mycket. Glöm inte heller att fästa säkerhetsvajern varje gång du kör med släp. Vajern sätts fast med öglan på den fasta delen av dragkroken på bilen.

Slutligen bör du alltid kolla att lamporna för registreringsskyltarna, blinkers och bromslyktor lyser som de ska innan du kör iväg med släpet.

Få offerter och jämför priser på dragkrok

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.