Mekaniker utför diagnostisering av Renault elektronik

Pris på felsökning av Renault

06 april 2020, 11:24

Var gång det uppstår fel på en eller flera av bilens elektroniska komponenter blir det på nyare bilar registrerat fel via bilens datasystem. Det kan bero på att det finns för lite vätska i servostyrningens hydrauliska system eller att det är fel i bromssystemet. Det kan också bero på att mätaren för oljetemperaturen hamnat ur funktion eller att det har blivit fel på bilens tändningssystem.

Datasystemet i din Renault insamlar en stor mängd data om motorns tillstånd och när bilen är på verkstad kan mekanikern göra en elektronisk diagnos samt en felsökning av bilelektroniken. Man kan ta ett speciellt felsökningsverktyg till hjälp och undersöka alla parametrar och eventuella felkoder gällande det elektromekaniska och elektroniska systemet. Om inte bilmekanikern har tillåtelse till det nyaste och mest avancerade diagnostiseringsverktyget riskerar man att det görs en feldiagnos. Det kan in slutändan betyda en mycket högre reparationskostnad än väntat. Genom att vända sig till en av de verkstäder som är anknutna till Autobutler försäkrar man sig om att verkstäderna använder sig av den senaste utrustningen.

Verkstaden är nämligen bunden till ett omfattande reparationsavtal som säkrar att mekanikerna får fortlöpande utbildning så att de har tillräcklig kompetens för att använda de allra senaste diagnostiseringsverktygen.

När du trycker på “Få offerter"-knappen på autobutler.se får du en fast offert som beskriver omfattningen av uppdraget och den slutgiltig kostnaden. Om felet skulle visa sig vara något annat eller om det dyker upp fler fel under loppets gång kan du vara säker på att verkstaden kontaktar dig innan man sätter in åtgärder.

Denna procedur garanterar att det arbete som utförs på din Renault alltid är enligt avtal.

Kostnaden för att verkstäderna gör en diagnos och en felsökning utifrån felkoder har vi beräknat här under. Priset är ett genomsnittspris baserat på alla de offerter som vi har fått från olika bilverkstäder under vårt paraply. Det gäller alla Renault-ägare oavsett modell och år.

Spara i genomsnitt*
1.391 kr / 73%

Autobutler kan du läsa användarnas betyg på de många verkstäderna. Om du är i tvivel om vilka verkstäder du ska använda dig av så lägg gärna lite tid på att gå igenom omdömen från andra bilägare. Det gör garanterat ditt verkstadsval enklare.

Var uppmärksam på blinkande varningslampor

För att vara säker på att få mesta möjliga stabilitet, säkerhet och komfort är moderna bilar i dag utrustade med avancerade hjälpmedel och system för din komfort. Om det uppstår fel på de här innovativa tekniska hjälpmedlen kommer en varningslampa att lysa på instrumentbrädan och göra dig uppmärksam på att något är fel.

Service av bilens elektroniska system har blivit långt mycket mer avancerat än tidigare. De elektroniska komponenterna kommunicerar med varandra och är ofta sammankopplade, så om det uppstår ett fel på en komponent så kan det få hela det elektroniska systemet att kollapsa.

Vid fel kan varningslampan i instrumentbrädan antingen lysa rött eller gult. En gul varningslampa indikerar att det är ett fel på bilen som oftast är ett mindre allvarligt.

Dock är det viktigt att man aldrig ignorerar en lysande varningslampa en längre tid.
Inte ens om det endast lyser gult. Varje fel på bilen bör kontrolleras via en felsökning. Om man råkar ut för att varningslampa lyser rött ska man absolut inte köra bilen. I stället ska man med en gång kolla igenom bilens instruktionsbok för att ta reda på vad felet beror på.

Om man väljer att köra i bilen trots att det lyser en röd varningslampa så riskerar man att motorn eller andra delar kan ta allvarlig skada. I slutet av dagen kan det smartaste vara att tillkalla hjälp så att bilen bliver körd till den närmsta verkstaden. På verkstaden kan mekanikern med det korrekta diagnosverktyget avläsa felkoder och ställa en diagnos.

Om du märker att varningslamporna lyser rött på instrumentbrädan i din Renault så tveka inte att hämta offerter via Autobutler för att undersöka bilens felkoder.

Få offerter och jämför priser på felsökning

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.