Elarbete på Mercedes-Benz

Få bra priser på elarbeten på din Mercedes

14 april 2020, 16:02

En Mercedes som idag rullar ut från fabriken är packad med innovativ teknik som ger föraren maximal komfort och säkerhet, och den tyska biltillverkaren är känd för några av de säkraste bilarna på marknaden.

I takt med att det kommer mer och mer elektronik i bilarna, såsom för krockkuddar, navigationssystem osv. ökar också riskerna för att det uppstår fel i de elektriska systemen.

Det kan vara en varningslampa som tänds och meddelar att det är fel på hydraulpumpen. En felkod registreras i systemet som nu körs i nödläge till dess att bilen har varit på verkstad. Det kan också vara så att ett fel uppstår i ledningarna som till exempel påverkar bensinpumpen och gör så att bilen stannar.

Oavsett vad det är för elektriskt fel som uppstår krävs det att bilen besöker verkstaden.

För till skillnad från tidigare när man själv kanske kunde lösa småproblem med bilen så krävs det idag allt oftare att bilen måste anslutas till en dator för att hitta felen.

På verkstäderna har nya begrepp som felsökning och nollställning av felkoder blivit samtalsämnen. Om bilen rapporterar fel på igenkänning av vägskyltar eller däcktrycksmätare, kan mekanikern med hjälp av en dator eller felkodsläsare läsa av bilens felkoder.

Med hjälp av verkstadens datorsystem kan mekanikern ta reda på vad felet är, och systemet kan till exempel visa en översikt över systemen för motor, automatisk växellåda, ABS, krockkuddar, luftkonditionering och det elektroniska spärrsystemet för att starta bilen.

Priserna för ett verkstadsbesök varierar beroende på vilken verkstad man väljer. Vi har beräknat det genomsnittliga priset för ett antal olika reparationer av elektronisk utrustning på din Mercedes så att du får en uppfattning om vad ett verkstadsbesök kostar när arbeten skall utföras på din Mercedes elsystem.

Priserna är beräknade från alla offerter som Mercedes-ägare har fått från bilverkstäder som är anslutna till autobutler.se.

Observera att priserna för de enskilda reparationerna kan vara antingen högre eller lägre beroende på vilken typ och årsmodell av Mercedes du har.

Spara i genomsnitt*
1.667 kr / 34%

I framtiden behöver bilen inte alls lämnas in på verkstad

Den intelligenta bilen är idag närmast en dator på fyra hjul. Detta gäller naturligtvis också de många olika modellerna från Mercedes.

Hos Mercedes säger man att framtiden är elektrisk. I det här fallet syftar man på utvecklingen av elbilar hos Mercedes, Mercedes EQ, men det gäller sannerligen också när man tittar på hur mycket elektronik och elektroniska system det finns i bilarna.

Intelligent Drive är Mercedes-Benzs namn på ett system för säkerhet och komfort som både varnar om bilen rör sig bort från sitt körfält och samtidigt också har en inbyggd ”Blind Spot”- assistent som registrerar eventuella faror i trafiken i god tid.

Dessutom har Mercedes elektroniska åtgärder som den integrerade serviceindikatorn, som visar när det är dags att byta ut vindrutetorkaren och en parkeringsassistent som hjälper till att göra parkering lätt och smidig.

De många avancerade säkerhetssystemen och komplexa modellkonstruktionerna fungerar som ett enhetligt nätverk och det kan därför också vara svårt att hitta felet om man inte har rätt utrustning.

På verkstäderna gör man felsökningar med hjälp av dator och utvecklingen med trådlös teknologi går så starkt framåt att det öppnar för helt nya perspektiv.

Kanske blir framtidens verkstäder i stånd att korrigera en lång rad fel på bilen även om den inte är på verkstaden.

När en sensor rapporterar om ett fel kommer mekanikern automatiskt att meddelas. Då kan verkstaden logga in på bilens dator och eventuellt nollställa felet. Allt detta händer som sagt utan att bilen behöver köras till en verkstad.

Om det visar sig att felet inte kan lösas med datorn, utan att någon del måste bytas på bilen, kan mekanikern beställa hem reservdelen, fortfarande utan att bilen är i verkstaden. Först därefter måste bilen köras till verkstaden för att få reparationen utförd på den elektriska utrustningen.

För den vanliga ”gör det själv”-mekanikern finns det felkodsläsare i affärer med biltillbehör, så att han själv kan greja med bilens felkoder. För den övervägande majoriteten av bilägare är det dock bäst att köra bilen till en verkstad.

Om din bil behöver komma till en verkstad, använd autobutler.se för att inhämta offerter.


Få offerter och jämför priser på elarbete

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.