Service – Få bästa pris på bilservice av Citroën eller DS

15 maj 2017, 14:41

Vad kostar service av en Citroën eller en DS?

För en bilägare är det en bra idé att ta hand om sin bil. Detta gäller både med hänsyn till körsäkerheten och därför att en välskött bil bättre bevarar sitt värde och därmed ger mer betalt vid en eventuell försäljning.

En av de punkter som alla bilägare bör vara medvetna om är bilens service. Huvudregeln är att beroende på hur mycket bilen körs, ska den på service en gång per år eller vartannat år.

Vanligast är det att service på din Citroën görs mellan 10 000 och 30 000 km. Har du garanti på bilen, är det viktigt att du uppfyller Citroëns krav på tidsintervall för service.

Alla verkstäder kan hantera service av din Citroën eller DS

När du ska lämna din Citroën på service, bör du vara medveten om att alla verkstäder som samarbetar med verkstadsportalen autobutler.se erbjuder bilservice av hög kvalitet. Detta gäller både auktoriserade och icke-auktoriserade verkstäder, och om inte annat överenskommits följer verkstäderna alltid servicehandbokens instruktioner.

Dessutom är det viktigt att komma ihåg att enligt gällande EU-lagstiftning är alla biltillverkare skyldiga att göra alla data, servicescheman och servicebulletiner fullt tillgängliga för alla verkstäder.

Det innebär i princip att service av din bil kan utföras lika bra på en icke-auktoriserad verkstad som på en auktoriserad verkstad. Därför är det också en god idé att undersöka var service på din Citroën kan utföras till bäst pris och på en verkstad som du litar på.

På autobutler.se har vi hjälpt dig lite och beräknat genomsnittspriset på en Citroënservice utförd av verkstäder knutna till autobutler.se, där priset på service av din Citroën ligger i genomsnitt på:

Spara i genomsnitt*
2.348 kr / 37%

Valet av bilverkstad är en fråga om förtroende

Underhåll av din Citroën hjälper till att förebygga skador och reparationer och samtidigt garantera stabilast möjliga funktion.

Om du frågar de auktoriserade verkstäderna, så hävdar de att just de känner din Citroën bäst. Mekanikerna är specialutbildade och har nödvändig expertkunskap.

Men de auktoriserade verkstäderna är inte ensamma om att kunna garantera hög kvalitet och erbjuda expertkunskap. Många av de icke-auktoriserade verkstäderna är specialiserade på vissa bilmärken, så det kan vara värt att undersöka vilka bilmärken den aktuella bilverkstaden är specialiserad på när du beställer en offert på service av din Citroën.

Och kom ihåg att mekanikern på den icke-auktoriserade verkstaden kanske är utbildad eller tidigare har arbetat på en auktoriserad Citroënverkstad och därför kan erbjuda service på samma nivå.

Spara pengar på din verkstadsräkning

Använd autobutler.se för att få tre offerter på service. Då kan du enkelt jämföra verkstäderna både med avseende på pris och servicens innehåll. Kom också ihåg att du kan se hur andra bilägare bedömer den aktuella verkstaden. Autobutler.se hjälper dig att hitta den mest prisvärda verkstaden på ett enkelt och överskådligt sätt.

Få offerter och jämför priser på service

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.