Vad kostar service på en ŠKODA?

Vad kostar bilservice på en ŠKODA?

29 november 2016, 13:31

När din ŠKODA ska till en verkstad för service kan du antingen välja att köra till en auktoriserad ŠKODA-verkstad eller hitta en icke-auktoriserad verkstad där du anser att pris och kvalitet stämmer överens.

Du ska veta att alla verkstäder som är anslutna till verkstadsportalen autobutler.se är skyldiga att utföra bilservice av hög kvalitet och att verkstäderna alltid, om inte annat avtalats, följer servicehandbokens anvisningar.

Det är dessutom viktigt att ha klart för sig att alla biltillverkare är enligt EU-lagstiftningen skyldiga att göra alla data, servicescheman och servicemeddelanden fullt tillgängliga på den fria marknaden och därmed också för de fristående verkstäderna.

Det kan därför löna sig att inhämta tre offerter om service för jämförelse, och se om inte servicen kan göras lika bra men billigare på en icke-auktoriserad verkstad.

Vi har hjälpt dig en bit på vägen och beräknat genomsnittspriset på ŠKODA-service på verkstäder anslutna till autobutler.se:

Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*
2 073 SEK 39%

Val av verkstad

Vi kan inte råda dig i valet mellan en auktoriserad och en icke-auktoriserad ŠKODA-verkstad. Det är i mångt och mycket en temperamentsfråga.

Bland annat framhåller man att en servicebok full med auktoriserade ŠKODA-stämplar talar om för en framtida köpare att man tryggt kan lita på kvaliteten i reparationer och reservdelar.

Samma sak skulle emellertid kunna gälla om du sett till att få stämplar i din servicebok från en icke-auktoriserad verkstad som kanske till och med är specialiserad på just ŠKODA-reparationer eller åtminstone har fått goda omdömen på Autobutler.

Kan man inte bara skippa service?

Det korta svaret är nej! Det är nämligen service som säkerställer att motorn fungerar som den ska. Samtidigt är det under servicen som verkstäderna säkrar att alla säkerhetsnivåer i bilen är på topp. Delar som däck, stötdämpare, fjädrar, olja, oljefilter och kabinfilter kontrolleras. Dessutom kontrolleras alla bilens viktigaste delar som växellåda, chassi, batteri, bromsar och lampor, luftfilter, och bromsvätska ifall serviceboken kräver det.

ŠKODA Väghjälp

Om du gör service på din bil på en auktoriserad ŠKODA-verkstad, får du "ŠKODA Väghjälp" på köpet. Den gäller i hela Europa. “ŠKODA Väghjälp” täcker kostnaderna både för att tillkalla en servicebil vid haveri och för att få bilen bärgad till närmaste ŠKODA-verkstad.

Direkt uppkoppling till fabriken

På verkstaden uppdateras din bil med den nyaste programvaran från ŠKODA. Bilens dator kopplas upp direkt mot ŠKODA-fabriken via verkstadens testdator. Bland annat uppdateras motorstyrningen fortlöpande, så att du som bilägare garanteras bästa möjliga bränsleekonomi.

Tänk även på att hålla ett öga på instrumentpanelen: Så fort servicelampan tänds så vet du att det är dags för bilservice.

När är det dags för ŠKODA-service?

De flesta ŠKODA-modeller har en funktion i bilens dator som gör att man automatiskt får besked om när det är dags för service. Beroende på dina körvanor kommer du att få besked om service när du har kört mellan 15 000 och 30 000 km.

Vilka reservdelar används?

Auktoriserade verkstäder använder alltid ŠKODA:s originalreservdelar. Icke-auktoriserade verkstäder kan också använda ŠKODA:s originalreservdelar men använder i första hand OEM-godkända reservdelar, som är av samma kvalitet som originaldelarna.

Jämför priser på service

Det finns en rad olika typer av service på en auktoriserad verkstad men priset är ofta högre, varför det kan löna sig att använda en icke-auktoriserad verkstad.

Är du fortfarande tveksam om var du ska göra nästa service, kan du utnyttja autobutler.se för att få tre offerter.

Vid en förfrågan till autobutler.se får du gratis tre offerter från verkstäder nära dig, så att du kan jämföra priserna. Du kan själv bestämma om det enbart ska vara priset som är avgörande för ditt val av verkstad, eller om det också ska vara kundomdömen eller avståndet till mekanikern.

Alla verkstäder kan göra service med bibehållen garanti – även om det inte rör sig om auktoriserade ŠKODA-verkstäder.

Genomsnittspriser för service

Genomsnittspriser för uppdrag relaterade till bromsarna

Genomsnittspriser för kamremsbyte

Genomsnittspriser för kopplingsbyte

Genomsnittspriser för oljebyte

Få offerter och jämför priser på service

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.