Vad kostar ett bromsbyte på en Audi?

22 oktober 2015, 11:26

Bromsarna är livsviktiga för att hålla dig och dina passagerare säkra när ni är ute och kör. Precis som alla andra mekaniska delar så behöver de underhållas ordentligt för att fungera som förväntat.

Det är därför viktigt att hålla koll på hur bromsarna mår, och det är något som inte behöver vara dyrt. Genom att använda Autobutler, kan du få offerter på bromsar för din Audi, utan något krångel.

Du får offerter på bromsservice från verkstäder i ditt närområde, så att det blir så bekvämt som möjligt för dig. Därför är det nu extremt enkelt att hitta den bästa bromsservicen för din Audi, och vi ser till att du får de bästa erbjudandena, så att du snart kan använda din bil säkert igen.

Spara i genomsnitt*
1.712 kr / 31%

Vad är inkluderat i priset?

Många verkstäder erbjuder bromsservice för Audi till ett fast pris, vilket inkluderar en full kontroll av bromssystemet. Om verkstaden hittar några delar i ditt bromssystem som behöver bytas, så bör dessa delar också vara inkluderade i priset. All arbetskraft och tid kommer definitivt att inkluderas i priset.

Oavsett så bör priset för en bromsservice för Audi inkludera antingen en påfyllnad eller ett komplett byte av bromsvätska. Både själva bromsvätskan och arbetstiden skall vara inkluderad i det totala priset.

Var uppmärksam på att boka bromsinspektion istället för bromsservice. Bromsinspektions inkluderar endast tiden, verktygen och arbetskraften som behövs för att undersöka bromsarnas tillstånd och sedan får du reda på om det finns något som behöver göras.

Om delar behöver bytas så kommer dessa att presenteras som ytterligare kostnader. Har du några frågor eller funderingar kring vad som är inkluderat i bromspriset för din Audi som du mottagit, bör du kontakta verkstaden innan arbetet utförs.

Hur vet jag när det är tid att kontrollera mina bromsar?

Dina bromsar slits lite hela tiden när du kör. Bromsbelägg håller inte för alltid, och de är designade för att bytas på en regelbunden basis för att du och dina passagerare ska vara säkra på vägarna.

Ett tydligt tecken på att bromsbeläggen bör bytas ut är när de börjar göra ett tjutande ljud när de används, då bör bromsarna bytas ut så fort som möjligt.

Audi själva säger att det inte finns någon exakt regel inom vilket intervall man ska byta bromsarna, men man bör kontrollera bromsarna minst en gång om året.

Du kommer antagligen märka att dina bromsar slits snabbare om du tenderar att köra din bil i städer istället för att köra långa sträckor på motorvägen. Detta beror på att inbromsningar och accelerationer sätter större press på bromsarna, än vad höga farter gör.

Om du i regel främst stadskör bör du få dina bromsar kontrollerade minst en gång om året.

Genomsnittspriser på olika uppdrag

Genomsnittspriser för service

Genomsnittspriser för uppdrag relaterade till bromsarna

Genomsnittspriser för kamremsbyte

Genomsnittspriser för kopplingsbyte

Genomsnittspriser för oljebyte

Få offerter och jämför priser på bromsar

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.