Pris för bromsservice på Toyota

04 augusti 2017, 09:56

Vad kostar det att byta bromsar?

Om dina bromsar tjuter eller du märker att bromsen tar ojämnt, är det en god idé att låta en mekaniker kontrollera bromsarna.

På autobutler.se kan du med bara några klick begära offerter på vad det kostar att byta bromsklossar och eventuellt skivor.

Vi har beräknat genomsnittspriset för bromsarbeten på Toyota utförda av verkstäder knutna till autobutler.se.

Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*
2 029 SEK 38%

Priset gäller alla lämnade offerter på samtliga Toyota-modeller, och därför kanske ovanstående pris avviker från de offerter du får.

Använd autobutler.se för att begära offerter. Du får alla offerter skriftligen, och det följer med en utförlig beskrivning av vad arbetet omfattar. Du kan lätt jämföra pris och innehåll i de olika offerterna och dessutom kan du på autobutler.se läsa hur andra användare har betygsatt just de verkstäder som du överväger att anlita.

Så fungerar bromsarna på din Toyota

När du trampar på bromspedalen aktiveras bromsarna genom att bromsklossarna trycks in mot varsin sida av bromsskivan. Detta tryck får bilen att stanna.

Med tiden blir bromsklossarna slitna och måste bytas. Om inte det görs, kan det innebära att din bil bromsar ojämnt och att inbromsningen inte känns stabil. I slutänden kommer det att påverka trafiksäkerheten, och därför bör du hålla ögonen på att dina bromsar fungerar som de ska.

Ett tecken som tyder på att bromsarna är slitna är att de tjuter när du bromsar.

Med andra ord är nya bromsar oftast ljudlösa och själva bromsverkan god. I vissa fall kan bromsarna dock tjuta en smula därför att bromsklossarna är gjorda av ett speciellt material, men generellt ska bromsarna alltså inte tjuta om de inte är slitna eller har hängt sig.

Toyota, som är världens största biltillverkare, har på senare år tvingats återkalla tusentals bilar som har haft fel på bromssystemet.

Som Toyota-ägare har du dock i allmänhet ingen anledning till oro, så länge du ser till att få dina bromsar kontrollerade och servade med jämna mellanrum.

Bromsservice – ha koll på räkningen

En offert på service eller byte av bromsarna på din Toyota täcker arbetstid och reservdelar.

Tidsåtgången kan variera allt efter arbetets omfattning. Om det är nödvändigt att verkstaden går igenom hela bromssystemet och utöver att byta bromsklossar och skivor även kontrollerar bromsledningar och bromsvätska, syns det snabbt på räkningen.

Jämför därför de olika offerterna och var uppmärksam på om byte av backar, ok samt bromsklossar och skivor finns uppförda på reservdelslistan.

Service på bilens bromsar

När du lämnat din Toyota på service, gör mekanikern i regel bara en visuell kontroll av bilens bromsar. Genom att titta in genom fälgen kontrollerar mekanikern hur mycket bromsarna slitits sedan den senaste kontrollen.

Normalt varken delas eller smörjs alltså bromsarna. Därför rekommenderar vi att du till exempel i samband med byte från vinterdäck till sommardäck låter göra en grundlig kontroll av bromsarna.

Det är lämpligt att du anlitar en verkstad som har en rullbromsprovare. Med den kan man nämligen kontrollera att bilen bromsar jämnt på alla fyra hjulen.

Byte av bromsar

Det är flera faktorer som avgör när det är dags att byta bromsklossar och eventuellt skivor. Det beror bland annat på vilken bilmodell du kör och hur många kilometer du har kört sedan förra bromsbytet. I slutänden har det också betydelse för slitaget på bromsarna hur mycket stadskörning och motorvägskörning bilen används till.

De flesta bilar har idag en bromsindikator som slits under körning och som till slut aktiverar en varningslampa på bilens instrumentbräda. När den lyser är det ett tecken på att bromsarna ska bytas.

Om du inte kör bilen så ofta, kommer du förmodligen att märka att bromsarna börjat rosta. Det gör att det vid inbromsning hörs ett svagt skorrande ljud. Det är helt normalt, men ljudet ska helst försvinna efter några bromsningar. Gör det inte det kan det vara ett tecken på att bromsarna blivit alltför rostiga och kanske rent av rostat fast.

Är du tveksam om huruvida dina bromsar fungerar som de ska, bör du lämna in bilen på verkstad.

Få offerter och jämför priser på bromsar

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 312 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.