Ford - Vad kostar bilservice på en Ford?

30 september 2015, 16:14

Bilägare undrar ofta hur mycket en service på deras bil egentligen ska kosta. Detta är en svår fråga att svara på eftersom priset drastiskt skiljer sig mellan bilmärken, modeller och vilken typ av service det är.

Men vi på Autobutler har räknat ut genomsnittspriset för olika bilmärken så att du som bilägare i alla fall har en uppfattning om vad det kan kosta.

Precis som alla biltillverkare gör Ford allt de kan för att behålla sina kunder. En taktik är genom sina servicepriser som är bra men oftast inte det billigaste alternativet.

På Autobutler får du enkelt offerter och kan jämföra priser inför nästa service. I många fall är det licensierade Ford återförsäljare som bjuder på dina uppdrag, samtidigt som offerter kan komma från fria verkstäder som erbjuder samma service till ett bättre pris. Båda alternativ håller kvar din garanti och gör det möjligt för dig att välja den offert som passar bäst.

Spara i genomsnitt*
2.124 kr / 35%

Vad är inkluderat i priset?

Det finns två servicealternativ för Ford, antigen stor eller liten.

En liten service inkluderar oftast bara de mest väsentliga delarna såsom olje- och filterbyte, påfyllning av frostskyddsmedel, påfyllning av bromsvätska, däcktryck, batterikontroll, återställning av servicelampan och tvätt.

I den stora servicen ingår alla kontroller ovan plus delar som tändstiftsbyte, byte av bränslefilter för dieselbilar, en full bromskontroll, styrservice, visuell kontroll och byte av luftfiltret.

Servicepriset inkluderar arbetskraften, alla vätskor, filter och delar som måste bytas.

Ytterligare reparationer…

Om fel hittas under servicen och bilen måste lagas så är detta inte inkluderat i priset och medför därför en extra kostnad. Om du till exempel är orolig över däckens tillstånd så är en Ford servicekoll gratis med kostar om byten krävs.

Hur vet jag när min Ford måste servas?

Du bör serva din Ford med jämna mellanrum. Din bruksanvisning anger hur ofta bilen ska på service och bilen har dessutom en servicelampa som lyser upp när det är dags.

Ett oljebyte och filterbyte är standard under en service, så om din oljelampa tänds är detta ett tecken på att det kan ha gått för långt mellan servicebesöken. Märker du dessutom något konstigt med bilen och inte haft den på service på länge så är det en bra idé att boka tid på en verkstad.

Genomsnittspriser på olika uppdrag

Genomsnittspriser för service

Genomsnittspriser för uppdrag relaterade till bromsarna

Genomsnittspriser för kamremsbyte

Genomsnittspriser för kopplingsbyte

Genomsnittspriser för oljebyte

Få offerter och jämför priser på service

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.