Stenskott på en Peugeot

Vad kostar det att byta vindruta på en Peugeot?

15 januari 2020, 14:24

Har man haft oturen att ha fått ett stenskott i bilens framruta är det oftast två saker som man ska ta ställning till.

Kan stenskottet repareras eller är skadan så svår att hela vindrutan/framrutan behöver bytas ut?

Om man har tur så kan stenskottet repareras. Det är helt klart den billigaste lösningen, men om stenskottet redan bildat lång spricka så måste man köra bilen till verkstad och byta ut hela rutan.

Om stenskottet kan snyggas till så är det antagligen en ganska billig reparation. Antingen kör du din Peugeot till verkstaden eller så finner du en verkstad som kan komma till dig. Ni kan göra ett avtal om att den ambulerande verkstaden kommer hem till dig eller din arbetsplats och i loppet av en halvtimme är skadan fixad.

Om det finns halvförsäkring eller försäkring mot fönsterskador på bilen så täcker utgifterna normalt de reparationerna. Om vindrutan byts ut är du möjligtvis täckt av din egen försäkring men det tillkommer normalt en kostnad för självrisk. Här under kan du se genomsnittspriset på vad det kostar att byta rutan på en Peugeot.

Priserna täcker alla de offerter som verkstäderna har skickat till Peugeot-ägare oavsett modell och år.

Priset på byte av vindruta kan avvika från priset som visas om vindrutan i din Peugeot till exempel har inbyggd regnsensor, värme i framrutan eller om rutan har en speciell stötdämpande funktion.

Spara i genomsnitt*
2.229 kr / 23%

Via Autobutler hittar du snabbt en verkstad som antingen kan reparera stenskottet i vindrutan eller hjälpa dig med att få utbytt framrutan till ett bra pris. Genom att trycka på “Få offerter"-knappen får du tillskickat dina skriftliga offerter från minst tre olika bilverkstäder.

Stenskott – när olyckan är framme

Om du har fått ett stenskott i bilens ruta så är det viktigt att du med en gång undersöker skadans omfång. Kanske har du turen att det endast bildats en liten spricka som kan repareras. Även om det är tal om ett mindre stenskott så kan skadan fixas med en gång så att du inte riskerar att det slutar med en spricka som bildats tvärs över rutan.

Om rutan är helt sprucken kan den tyvärr inte repareras men måste bytas ut helt.

Täck gärna över stenskottet så mycket som möjligt innan du lämnar bilen på verkstad. Det är lämpligast att täcka över det med en bit vattentät tejp eller liknande.

När du tejpar över stenskottet undviker man att få fukt in i sprickan. På så vis har du förhoppningsvis turen att få stenskottet reparerat utan att det syns efteråt. Om det tränger in fukt eller vatten i rutan så bildas en gråaktig skugga efter reparationen.

Om rutan får ett stenskott på vintern så riskerar du eventuellt att vatten som sipprat in i hålet fryser till is och utvidgar sig. Högst troligt så kan det få rutan att spricka och då finns det bara en sak att göra, nämligen att få utbytt hela framrutan.

Då kan ett stenskott repareras

  • Om området är lika stort eller mindre än en svensk 1-krona
  • Om stenskottet sitter mer än 5 cm från rutans kanter
  • Om stenskottets spricka inte är längre än 2 cm

Få offerter och jämför priser på stenskott

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.