Olja som hälls i motorn på en Dacia

Dacia – få bra offerter på oljebyte

21 augusti 2019, 09:01

När du fått oljan i din Dacia-motor bytt kommer du att märka att den går bättre.

Den nya motoroljan bidrar till att avlägsna smuts och metallpartiklar från motorn. När oljan är ny smörjs motorns mekaniska delar bättre. Man får alltså en bättre och mer väloljad motor och dessutom lägre bränsleförbrukning.

Det motsatta gäller med gammal olja som innehåller smuts och metallrester, vilket bidrar till extra slitage på motorn. Om oljenivån dessutom är för låg smörjs motorn inte som den ska.

Byt därför motorolja och oljefilter regelbundet och få en bättre körupplevelse.

Nedan kan du se genomsnittspriset för att byta motorolja i en Dacia.

[price_estimator]

Så här kom vi fram till priset på ett oljebyte:

Priset beräknas utifrån alla offerter som Dacia-ägare har fått från verkstäder som arbetar med Autobutler.

Innan du beställer ett oljebyte kan du läsa recensioner från andra bilägare som har använt de verkstäder du funderar på att anlita.

4 goda råd om oljebyte

Det är en god idé att kontrollera oljenivån i motorn innan du ger dig av på en längre resa. Långa resor får nämligen oljeförbrukningen att stiga, så inled inte semestern med för lite olja i motorn. Är det länge sedan du bytte motorolja kan det vara bra att göra ett oljebyte, inklusive oljefilter, innan semestern börjar.

Blanda aldrig två motoroljor med olika specifikationer. Du riskerar nämligen att den ursprungliga oljans egenskaper försämras.

Vid påfyllning – spill inte olja på motorblocket, eftersom det i värsta fall kan orsaka brand i motorrummet vid ett senare tillfälle.

När motoroljan byts med jämna mellanrum säkerställer man att motorns mekaniska delar smörjs som de ska. Helt nypåfylld motorolja bidrar samtidigt till att rengöra motorn och samla upp den smuts som automatiskt kommer in i systemet. En gammal olja som är fylld med smuts och metallpartiklar försvagar bilens prestanda och gör att motorn slits snabbare.

Välj rätt olja

För äkta bilentusiaster kan det vara något av en religion att välja vilken motorolja som ska användas. Och det finns stora skillnader i kvaliteten på motoroljor. Men säkert är att de kända märkena som Castrol, Mobil, ELF, Liqui MOLY och Total alla har utvecklat en motorolja av högsta kvalitet som passar till Dacias motorer.

Vilken olja som passar till din Dacia tar du reda på genom att titta i manualen. Här har biltillverkaren angivit de exakta specifikationerna för den olja som rekommenderas till just din Dacia-modell.

När det är dags att byta motorolja, beställ tre offerter och byt motorolja hos önskad mekaniker.

Få offerter och jämför priser på oljebyte

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.