Priser på Škoda AC-Service

Service av AC & Luftkonditionering till Škoda

18 april 2017, 09:13

För en bilägare är det bekvämt att snabbt kunna justera temperaturen inne i bilen.

I en Škoda det finns två olika kylsystem.

Climatic är ett manuellt styrt kylsystem som aktiveras genom tryck på AC-knappen. I korthet fungerar systemet lite som ett kylskåp, där luften kyles till den önskade temperaturen innan den skickas in i kupén via munstycken. En termisk sensor justerar ständigt temperaturen i luftflödet, så att man uppnår den önskade temperaturen.

Climatronic är Škodas helautomatiska kylanläggning som via automatik själv kontrollerar lufthastighet och temperatur i kupén, så att lufttemperaturen hela tiden motsvarar den inställda nivån. I vissa Škodamodeller finns detta system som ett 2-zonssystem, i vilket temperaturen kan ställas in individuellt på höger och vänster sida av kupén.

Luftkonditionering och klimatanläggning förlorar med tiden förmågan att kyla bilen. Vanligtvis är det ett tecken på att anläggningen saknar köldmedel och därför behöver service.

Tycker du att det är dags att få din luftkonditionering kontrollerad och eventuellt servad, bör du räkna med att klimatservice på din Škoda omfattar följande:
* Rengöring av luftkanaler.
* Borttagning av bakterier.
* Avtappning av kylvätska och påfyllning av ny vätska.
* Byte av olja i kompressorn.
* Byte av pollenfilter och kontroll av kondensorn. 

Enligt Škoda bör en sådan klimatservice utföras åtminstone vartannat år.

Vi har undersökt priset för service av en Škoda. Genomsnittspriset är baserat på alla de offerter som lämnats till Škodaägare via autobutler.se.

Spara i genomsnitt*
1.358 kr / 55%

Via autobutler.se får du skriftliga offerter. Det gör det enkelt att jämföra verkstädernas priser och innehållet i varje enskilt erbjudande. Dessutom kan du på vår verkstadsportal läsa andra bilägares omdömen. På autobutler.se hjälper vi dig att på ett lätt och överskådligt sätt hitta den mest prisvärda verkstaden. Klicka här för att få offerter.

Luftkonditionering -– när bakterier uppstår i systemet

Din luftkonditioneringsanläggning ser hela året till att du har en behaglig temperatur i bilen.

Kylfunktionen innebär att alla rör är kalla efter det att anläggningen har använts. När du stannar bilen och anläggningen stängs av, kommer det särskilt under sommaren att få fukten att kondensera inuti rören. Kondensvattnet bör helst automatiskt komma ut ur systemet, men i många bilar finns det i luftkonditioneringssystemet små fickor från vilka vattnet inte försvinner av sig självt.

I stället kan det uppstå bakterier och andra mikroorganismer i systemet, vilka kan resultera i en unken och obehaglig lukt i bilen.

Läs nedan hur du löser problemet med dålig lukt från luftkonditioneringen.

Rengöra luftkonditioneringssystemet på egen hand

Många bilägare känner med jämna mellanrum en dålig lukt från bilens luftkonditioneringssystem.

För att bli av med problemet krävs det en grundlig rengöring av AC-systemet.

Om du väljer att själv rengöra anläggningen, finns det två sätt att göra det på.

Antingen sprutas rengöringsmedel direkt in i bilens ventilationssystem och alla ventilationskanaler och slangar/rör rengörs medan motorn går på tomgång och luft blåses in i kupén.

Alternativt kan du köpa en spray-”granat” som du ställer på golvet i kupén. Ett rengöringsmedel sprutas in i kupén och rengör alla kanaler under loppet av 15–30 minuter.

Alltså kan man själv rengöra luftkonditioneringssystemet. Om du emellertid inte vill ge dig i kast med ovanstående ”gör-det-själv”-arbete utan få en professionell behandling, så utnyttjar du autobutler.se för att få offerter på service av din Škodas luftkonditioneringsanläggning.

Få offerter och jämför priser på aircondition

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.