Vad kostar ett bromsbyte på en Ford?

21 oktober 2015, 15:35

Bromsarna är enormt viktiga för bilens säkerhet och det är väldigt viktigt att underhålla dem året runt.

Med Autobutler kan du på enklast sätt få prisförslag för bromsar på din Ford. Genom vår hemsida har du möjlighet att få offerter från verkstäder i ditt närområde. På så sätt försäkrar du dig om att få det bästa erbjudandet på bromsbytet.

Spara i genomsnitt*
1.400 kr / 31%

Vad ingår i priset?

Priset på ett bromsbyte skiljer sig alltid beroende på exakt vad som ska göras. Om det är en full bromsservice du är ute efter borde priset inkludera arbetskraft, tiden och det material som behövs för att fullt kontrollera dina bromsar och se vad som måste göras.

I detta pris bör även kostnaden för nya bromsskivor, belägg, backar, bromsok och bromsvätska inkluderas, om mekanikerna ser att detta bör bytas.

Du kan debiteras extra om handbroms, koppling eller andra delar behöver bytas.

Exakt vad som inkluderas i servicen för din Ford kommer att specificeras av verkstaden innan något av arbetet utförs på din bil.

Om priset du får är för en inspektion istället för en service kommer endast en undersökning av bilens bromsar att utföras.

Om den mekanikern som utförde inspektionen rekommenderar byte av bromsskivor, belägg eller vätska, kommer detta att visas som en separat kostnad.

Många verkstäder erbjuder gratis bromsinspektioner så låt dig inte luras i att betala skyhöga kostnader innan något arbete utförts.

Om någon del/delar i ditt bromssytem måste bytas bör du kontrollera kvaliteten på delarna som är inkluderade i Ford-bromsarnas pris.

Vissa delar ges med längre garanti än andra, så även om ett pris är högre än något annat, kan den billigare delen ha längre garanti och därmed en sämre investering i längden.

Hur vet jag när det är dags att kontrollera bromsarna?

Om du märker något ut över det vanliga när du tycker ned bromspedalen bör du ta din bil till bromskontroll så fort som möjligt.

Bromsarna är oerhört viktiga när det kommer till säkerheten för dig och dina passagerare, och det är verkligen inte värt risken att köra med slitna bromsar.

Det är ett tydligt tecken på att du behöver byta bromsklossarna om du hör ett tjutande ljud vid inbromsning.

Om du upplever att det tar ovanligt lång tid för dina bromsar att få fullt stopp på bilen, eller om bromspedalen känns seg när du trycker ner den, bör du be om offerter för din Fords bromsar direkt.

Genomsnittspriser på olika uppdrag

Genomsnittspriser för service

Genomsnittspriser för uppdrag relaterade till bromsarna

Genomsnittspriser för kamremsbyte

Genomsnittspriser för kopplingsbyte

Genomsnittspriser för oljebyte

Få offerter och jämför priser på bromsar

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.