Motorreparation utförs på en VW

Vad kostar motorarbete på din VW?

16 augusti 2019, 09:47

Man hör ofta att motorn är bilens hjärta, och det kan faktiskt inte vara mer sant. Och om motorn inte sköts om och vårdas efter alla konstens regler riskerar man i värsta fall att den skär och att man som bilägare står där med en dyr verkstadsräkning.

Därför är det viktigt att hålla koll på motorn. Upplever du missljud, onormal lukt eller rök från motorn bör du genast kontakta verkstaden.

Motorn i din VW är en komplicerad historia och det kan uppstå många fel under dess livstid. Efter hand som motorn kör fler och fler mil uppstår också slitage.

När du behöver lämna in bilen på din lokala bilverkstad är det bra att i förväg veta vad det kostar att få motorn reparerad. Därför har vi hjälpt dig med att beräkna ett genomsnittspris på en lång rad motorreparationer på VW.

Vi har inkluderat de vanligaste reparationerna som att ersätta kamremmen, reparation av läckande topplockspackning och ersätta en defekt kylare.

Priserna utgår från alla offerter som lämnats till VW-ägare via Autobutler. Här på webbplatsen kan du skapa ett uppdrag om du vill få en specifik offert på en motorreparation på din VW.

Spara i genomsnitt*
4.149 kr / 32%

Priset inom de olika kategorierna täcker alla modeller och årsmodeller, och därför kan det visade priset skilja sig från det pris du får när du begär offerter här på webbplatsen.

Så här undviker du kostsamma reparationer av motorn

En av de saker som är viktiga att hålla koll på när det gäller din bil är när det är dags att byta motorolja och oljefilter. För att undvika alltför mycket slitage på motorn bör du räkna med att motoroljan ska bytas var 1500 mil. Varje gång motorn har gått 1500 mil har oljan nämligen förlorat en stor del av sina smörjegenskaper och samtidigt är oljan full av smuts och metallfragment som sliter på motorn invändigt om det inte avlägsnas.

Oljebyte och byte av oljefilter ingår som en del av bilens vanliga service, så om du följer anvisningarna i servicemanualen är du på den säkra sidan.

Förutom oljebyte finns det mycket annat som bör kontrolleras regelbundet för att undvika och även förebygga dyra reparationer av bilens motor.

En annan av de saker som det är värt att hålla koll på är motorns kamrem. Kamremmen styr en av motorns viktigaste funktioner, nämligen samspelet mellan kolvarna och ventilerna. Remmen blir så småningom sliten och måste därför bytas ut. Du kan kontrollera kamremmens skick genom att se om det finns sprickor i gummit eller om kanterna är fransiga. Samtidigt får det inte komma ett tjutande ljud från motorrummet vid körning. Det kan vara ett tecken på att remmen är sliten. Om du inte byter kamremmen i tid riskerar du att den brister och orsakar skador på motorn.

Ofta kan det vara svårt att avgöra vad som är fel om bilens motor uppför sig annorlunda än vanligt. Därför rekommenderar vi att du lämnar in bilen på verkstad om du märker konstiga ljud eller oregelbundenheter under körning.

Få offerter och jämför priser på motor

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.