Suzuki - Bilservice

Service av Suzuki – Se priset och få offerter på bilservice

19 december 2018, 12:42

Suzuki bilservice – få offerter

Priset på olika möjligheter av service varierar beroende på modell och årgång, men på autobutler.se har vi undersökt snittpriset på en service för en Suzuki.

Priset är baserat på alla offerter som hämtats av bilägare via vår verkstadsportal. Det genomsnittliga priset är beräknat till:

Spara i genomsnitt*
1.924 kr / 40%

Så sparar du på verkstadsräkningen.

Genom att använda autobutler.se till att hämta offerter på en service kan du snabbt få en överblick och hitta en bra verkstad. Vi ger dig möjlighet till att jämföra verkstäderna utifrån pris och innehåll i servicepaketen.

Innan du bestämmer dig för en verkstad så läs först vad andra bilägare sagt genom att gå in och kolla på verkstädernas omdöme. Autobutler.se hjälper dig att hitta en kvalitetsverkstäder till bra priser.

Bilservice – vilken verkstad ska man välja?

En vanlig bilservice för din Suzuki inkluderar bl.a. byte av olja och oljefilter, samt visuell kontroll av kilrem och bromssystem. Dessutom byter man också luftfilter, kylarvätska samtidigt som även undersöker underrede och styrning. Sedan brukar man också smörj lås och gångjärn tills man sedan provkör bilen.

Om fabriksgarantin ska gälla utöver de 2 första åren så krävs det ofta att bilen följer serviceplanen. Det gäller även för Suzuki.

De auktoriserade verkstäderna säger sig vara experter på just din bil, och med tillgång till rätt utrustning säger de sig leverera bäst resultat.

Det betyder dock inte att du som bilägare bör undvika de icke auktoriserade verkstäderna. Har man bra koll och gjort sin läxa så kan man hitta minst lika många professionella verkstäder som inte är auktoriserade.

För att du ska hitta en tillitsfull verkstad så rekommenderar vi dig att du läser vad andra bilägare har sagt om de olika verkstäderna på autobutler.se. Det brukar underlätta beslutet.

Vad ingår i en service?

I inledningen gav dig exempel på några punkter som ofta är inkluderade i en service.

För att en bilservice ska räknas som en grundlig kontroll av bilen, så att din Suzuki kan fortsätta fungera optimalt, så bör nedanstående punkter ingå i servicen:

En större service brukar inkludera kontroll av styrinrättning, drivaxlar, drivrem, bromsrör m.m.

Ring till vår skickliga support på 08-34 92 90 , om du inte vet vilken service din bil behöver.

4 goda råd om bilservice:

  1. När du får tillbaka din Suzuki efter servicen så be om att få alla reservdelar och material på fakturan, såsom oljetyp, typer vätskor och filter etc. som har blivit utbytta. Det är bra att ha när du ska sälja bilen samt för att behålla garantin.
  2. Se till att avtala med mekanikern om att verkstaden ska kontakta dig om de hittar något som måste repareras eller bytas ut, som inte ingår i offerten.
  3. Bilar utan en korrekt ifylld servicebok förlorar ca. 5 procent mer i värde än bilar med uppdaterad servicehistorik. Därför ska du se till att serviceboken fylls i.
  4. Välj en service som inkluderar en kontroll av karossen. Då kan du vara säker på att verkstaden upptäcker om det finns rost.

Få offerter och jämför priser på service

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 312 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.