Hyundai - bilservice

Vad kostar en service för Hyundai?

20 december 2018, 11:20

Att köra en felfri Hyundai är en riktigt trevlig körupplevelse. Därför ska du alltid komma ihåg att serva din bil efter fasta intervaller.

När din Hyundai servas kan man upptäcka problem innan de sker. Servicen kommer med andra ord säkra så att körglädje, komfort, köregenskaper, miljöpåverkan och bränsleekonomi allt är på topp.

På autobutler.se har vi hjälpt dig på vägen genom att ta fram snittpriset på en service för en Hyundai, baserat på priserna från autobutler.se's verkstäder. Priset har beräknats utifrån alla modeller och årgångar och därför kan priset på för just din Hyundai avvika från snittet.

En service för din Hyundai kommer att kosta i snitt:

Spara i genomsnitt*
1.570 kr / 33%

När du ska ta din Hyundai till en service så kan använda autobutler.se för att få offerter. Då kan du enkelt välja offerter efter pris, plats eller omdömen från andra bilägare. Alla verkstäder på autobutler.se erbjuder service av hög kvalitet. Det gäller både de auktoriserade och icke-auktoriserade verkstäder, och om inte annat avtalas så följer alla verkstäder anvisningarna i serviceboken.

Bilservice – håll din Hyundai i toppform

Oftast ska en service för Hyundai utföras mellan 1 000 och 3 000 mil. Om du inte kör bil så ofta så ska man följa ett årsintervall. Det innebär att bilen ska till verkstaden vart eller vartannat år för att få en bilservice. Det är viktigt att du följer Hyundais krav på intervaller och service, så att garantin på din bil behålls.

De flesta verkstäder erbjuder flera typer av service, och när din Hyundai måste servas så ska du välja en verkstad som servar bilen efter specifika servicepunkter, som är anpassade efter din modell och dina körvanor, något alla verkstäder på autobutler.se kan göra.

Är du osäker på vilka serviceintervall som gäller för din bil så kan du hitta detta i servicehäftet. Annars kan du ringa oss på 08-34 92 90, så hjälper vid dig.

Bilservice – behövs det?

En Hyundai kan rulla flera mil utan att behöva service. Men gammal, använd olja och brist på smörjning av bilens viktiga delar kan öka slitaget samt risken för att något förstörs.

En bilservice är grundlig kontroll av bilen som innebär att en verkstad kontrollerar flera olika viktiga punkter och säkerställer att allt är som det ska, allt från ABS-bromsar till hjulupphängning och tryck på stötdämpare.

En service ser till att bilen kan reagerar så optimalt som möjligt om det skulle uppstå en farlig situation.
Väljer du auktoriserad Hyundai-verkstad så erbjuds bland annat det som kallas för en Hyundai Service 5+, vilket är en service för den mer mogna Hyundai-bilen. Är din bil över 5 år gammal, så går verkstaden igenom bilen utifrån ett särskilt program som säkerställer att bilen presterar som den ska.

Väljer du istället icke-auktoriserad verkstad så är sannolikheten stor att de erbjuder ett motsvarande servicepaket. Det kommer antagligen heta något annat men bör i stort sett vara detsamma.

Det du ska tänka på oavsett vilken verkstad du väljer, är om verkstaden använder Hyundais originaldelar eller godkända reservdelar.

Vilken verkstad du än väljer, ska du se till att följande punkter är med i servicepaketet:

När du bokar tid för service genom autobutler.se är ovanstående punkter en del av offerten.

3 goda råd om bilservice:

Innan du kör bilen till service så är det bra om du på förhand kan komma överens med verkstaden om den slutgiltiga fakturan. Då framgår vilka material som används, exempelivs oljetyper, vätskor, typer av filter m.m. Hör också om reservdelarna är godkända.

Glöm inte att göra mekanikern uppmärksam på att de ska ringa dig om de hittar något annat som måste repareras eller bytas ut, som inte ingår i servicen. På så sätt slipper du en dyrare verkstadsräkning.

En korrekt ifylld servicebok är viktigt. En bil utan en uppdaterad servicebok tappar mellan 5 och 7 procent av sitt värde jämfört med en korrekt servicehistorik.

Få offerter och jämför priser på service

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.