Mekaniker mäter spänningen i en Skoda

Vad kostar det att få gjort reparationer av bilektronik på ŠKODA?

06 april 2020, 08:43

Den moderna bilen från 2000-talet är full av bilelektronik. Ta bara ŠKODA:s nyare modeller som alla är utrustade med innovativ teknologi som ger mer komfort och större säkerhet.

Det är självklart en mycket bra sak, men om tekniken havererar krävs det som regel ett besök på bilverkstaden. Kanske innebär felet något konstigt med bilens onlinelåssystem eller så fungerar inte körassistenten som den ska. Den här typen av fel kräver åtkomst till bilens datasystem. På verkstaden kopplas bilen därför till en dator och därmed får mekanikern möjlighet att hitta fram till vad felet består i.

Det är självklart bra att felet kan bli åtgärdat men som bilägare är man uppmärksam på hur stor kostnaden blir.

Det är inte ovanligt att priset varierar utifrån vilken verkstad man väljer att anlita. Därför har vi härunder beräknat genomsnittspriset på ett flertal reparationer av bilektronik i ŠKODA.

Prisuträkningen är gjord på basis av alla de offerter som en ŠKODA-ägare har mottagit från bilverkstäder som är anslutna till autobutler.se. När du använder Autobutler till att inhämta offerter på bilreparationer är du försäkrad om att verkstäderna utför ett kvalitetsjobb. Om du skapar ett uppdrag får du automatiskt tillskickat offerter. Alla offerter anges skriftligt så att du enkelt kan jämföra innehåll och pris från olika bilverkstäder.

Var uppmärksam på att priserna för varje reparation kan variera beroende på modell och år.

Genomsnittspris* Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*
1424 kr 935 kr 43 %

Den moderna ŠKODAN har gott om avancerade säkerhetssystem

ŠKODA:s allra bästa bilmodeller är utrustade med ett utvidgat säkerhetssystem.
Bland annat har ŠKODA det, som kallas för ŠKODA SCALA, vilket är en körassistents-system som varnar för faror i den döda vinkeln. Dessutom är ŠKODA:s nya plug-in-hybridbil kapabel att byta mellan elmotor och bensindriven motor med det speciella start-stopp-systemet som stänger av motorn när det inte är användning för den. Detta är en funktion som minskar bilens bränsleförbrukning.

En annan smart funktion är en automatisk växelfunktion. En symbol på bilens display visar om den aktuella växeln är korrekt i förhållande till minskning av bränsleförbrukning, samt att uppnå maximal körkomfort eller om man rekommenderas att byta växel.

De här bilmodellerna är utrustade med ŠKODA Connects onlinetjänster, som bland annat ger föraren möjlighet att låsa och låsa upp bilen via en smartphone.

I framtiden behöver inte bilen lämnas på verkstad

Om det elektroniska systemet varnar för fel på en eller flera funktioner är man som det ser ut idag tvungen att lämna bilen på verkstad. Utvecklingen av bilarnas elektroniska säkerhets- och styrsystem utvecklar sig med ljusets hastighet och framtidens smarta bilar blir i allt högre grad som en dator på hjul.

Det avancerade säkerhetssystemet ligger centralt i bilens datasystem och verkstäderna använder i dag datasystem när det uppstår fel på bilen. Många biltillverkare har etablerat snabba kontaktvägar till verkstäderna och via hotlines får de hjälp att lösa mycket komplicerade fel i bilens elektroniska system.

Felsökningen bygger i dag mer och mer på datasystem vilket också betyder att utvecklingen av trådlös teknologi innebär att verkstäderna själva kan rätta till felen även om bilen är på annan plats.

Om en mekaniker får in en felanmälan på en kunds bil, så kan felet förhoppningsvis de flesta gånger kunna lösa genom att verkstaden på distans ansluter till bilens dator. Bilen behöver alltså inte ens vara på plats i verkstaden.

För hobbymekaniker betyder den teknologiska utvecklingen att det blir svårare och svårare att själv lösa tekniska problem på bilen. Därför kommer flesta bilägare i framtiden att vara tvungna att köra bilen till en verkstad för att få en reparation av bilens elektronik.

Få offerter och jämför priser på elarbete

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 270 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.