Mekaniker utför diagnostisering av Hyundai elektronik

Bra priser på felsökning av Hyundai

07 april 2020, 12:18

Om det uppstår ett motorfel kommer det i dag på nyare bilar registreras i bilens datasystem. En lång rad sensorer registrerar om det är fel på exempelvis bilens tändningssystem, turboblad, eller om dieselpartikelfiltret är igenpluggat. När bilen lämnas på verkstad kan mekanikern göra en diagnostisering och utläsa felkoder i det elektroniska systemet.

Verkstäderna använder sig av moderna felsökningsverktyg och eventuella felkoder på elektromekaniska och elektroniska delar utläses så att mekanikern kan få en överblick över vilka fel som ska rättas till.

En utläsning av felkoder gör det möjligt att nollställa felet så att bilen kör optimalt igen. Om verkstaden inte har tillgång till den nyaste och mest avancerade tekniken riskerar man att ställa fel diagnos.

Därför har Autobutler ingått ett omfattande reparationsavtal med alla de verkstäder som samarbetar med verkstadsportalen. Avtalet är till för att säkra att verkstädernas anställda deltar i fortbildning som förbereder dem för att använda de nyaste och mest avancerade diagnosverktygen till felsökning. När du skapar ett uppdrag på Autobutler genom “Få offerter-funktionen" så får du därefter tre skriftliga offerter från verkstäder som vill hjälpa dig att lösa problemet. I offerten framgår både pris och tillvägagångssätt bland annat material etc. Om det dyker upp ytterligare ett fel vid tolkningen av felkoder på din Hyundai bliver du kontakt innan man går i gång med det huvudsakliga reparationsarbetet. Därmed är du som kund alltid säker på att ni håller er inom ramarna för avtalet.

Vad kostar en diagnostisering och en felsökning av felkoder på en Hyundai? Det är självklart en fråga som bilägare vill ha svar på. För att hjälpa dig har vi beräknat genomsnittspriset på en felsökning. Priset som visas är baserat på alla de offerter som Autobutlers samarbetspartners har uppgett till Hyundai-ägare oavsett modell och år.

Spara i genomsnitt*
1.573 kr / 73%

Fler än 100 000 användare har tidigare recenserat verkstäderna som samarbetar med autobutler.se. Om du, som Hyundai-ägare, i tvivel om vilken bilverkstad som du ska använda dig av så kan du med fördel läsa alla andra bilägares recensioner av verkstäderna. På det vis kan det förhoppningsvis bli lättare för dig att välja verkstad oavsett om du prioriterar priset, kvaliteten eller geografisk närhet.

Lämna in bilen på verkstad när varningslamporna lyser

Om det uppstår ett mjukvarufel på din Hyundai så kommer flera varningslampor att lysa på instrumentbrädan. Det kan betyda att airbag-systemet meddelar om ett fel på en eller flera av bilens airbags eller att bromssystemet inte fungerar som det ska. De elektroniska komponenterna är sammankopplade och om det uppstår ett fel på en av dem, så kan man riskera att hela det elektroniska systemet kan ha ett fel. Om det lyser en gul varningslampa så är det ett tecken på at det är fel på bilen så man bör få kontrollerat det på sin lokala verkstad.

Om det registreras en gul varningslampa är det ett tecken på att det är ett fel på bilen som man bör få fixat på sin lokala verkstad. Visas det en röd lampa ska man helst inte starta bilen utan köra in till sidan och stänga av motorn.

Kolla gärna i bilens instruktionsbok för att hitta felet och få bilen transporterade till den närmsta bilverkstaden. Med det korrekta diagnosverktyget kan mekanikern återställa felkoderna eller beställa hem de reservdelar som man ska använda till att reparera bilen.

Få offerter och jämför priser på felsökning

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.