Alfa Romeo på service

Alfa Romeo bilservice – få ett bra pris på service

20 december 2018, 14:18

Alfa Romeo service - hitta ett bra pris

Det är lite som att ta sig igenom en prisdjungel när bilen ska servas. Men att köra till första bästa verkstad är oftast inte det bästa alternativet, för du kan nämligen spara pengar på att undersöka marknaden först.

Men vi har hjälpt dig lite på vägen och tagit fram ett snitt på vad det kostar att få sin Alfa Romeo servad.

Priset är ett genomsnittligt pris som bygger på alla offerter från verkstäderna på autobutler.se.

Det genomsnittliga priset på en Alfa Romeo ligger på:

Spara i genomsnitt*
3.076 kr / 34%

Gör som över 600 000 andra bilägare. Beställ offerter på autobutler.se. Du får alltid skriftliga offerter, vilket gör det lätt för dig att jämföra både priser och innehåll i servicepaketen.

Vet du inte vilken verkstad du ska välja kan du alltid läsa vad andra bilägare tycker om verkstäderna du fått offerter från.

Bilservice – välj mellan liten och stor service

Alfa Romeo som ägs av den den italienska Fiat-koncernen är kända för att tillverka bilar med ett italienskt temperament och bra köregenskaper. Alfa Romeos toppmodeller konkurrerar med Audi, BMW och Mercedes om att locka bilägare som letar efter lyxigare modeller.

Precis som alla andra bilar så är det viktigt att din Alfa Romeo servas efter tillverkarens intervaller.

Det är viktigt att se till bilen servas i tid eftersom det kan förhindra skador och större reparationer. När din Alfa Romeo ska på service beror bl.a. på modell, ålder, antal körda mil samt biltillverkarens föreskrifter.

Men annars brukar man säga att bilen ska servas mellan 1 000 och 3 000 mil. Kör du mindre än 1 000 mil per år så ska bilen servas vart eller vartannat år.

När du tar din bil till service kommer verkstaden kontrollera de punkter som framgår i bilens servicehäfte. Häften innehåller en detaljerad lista över alla punkter som ska inspekteras.

Nedanför hittar du vad som vanligtvis ingår i en stor service, men det är inte alltid nödvändigt att få en så pass omfattande service utförd. Fråga din verkstad om det räcker med en liten service, dvs. oljebyte samt en kontroll av de viktigaste delarna på bilen, som till exempel däcktryck, lampor och broms- och kylarvätska.

Håll din Alfa i toppform

Även om det inte alltid är nödvändigt med en stor service varje gång bilen ska servas så kan det ändå vara bra att veta vad som ingår.

Därför har vi listat de punkter som verkstaden ska gå igenom när de ger din bil en mer omfattande service. Men be verkstaden att ge dig en list på vad som ingår i deras service. Glöm inte se till så att de endast använder originaldelar och miljögodkända vätskor.

 • Uppdatering av mjukvara - De fleste nyare Alfa Romeo-bilar har i dag en dator som hjälper verkstäderna att avläsa felkoder. Uppdateringen av bilen mjukvara säkrar en både tryggare och miljövänlig körning.
 • Kontroll och byte av filter - Luftfiltret i din Alfa gör så att bilen kan uppnå bästa nivå på luft och bränsle. Därför måste filtret bytas med jämna mellanrum. Under stor service byter man både kupé- och pollenfilter. Filtret samlar upp både damm, smuts och pollen som annars skulle hamna inne i kupén.
 • Byte av bromsvätska - Bromsvätskan ser till att bromsarna fungerar optimalt. Ny bromsvätska har en kokpunkt på över 265° C, men eftersom vätskan upptar vatten efter ett tag så blir kokpunkten lägre. Det betyder att det uppstår risk för att bromsarna sviktar och därför bör bromsvätskan bytas vartannat år.
 • Byte av motorolja och oljefilter - Motoroljan smörjer bilens viktiga komponenter och ser till så att motorn kan arbeta friktionsfritt. Oljefiltret rensar oljan och samlar upp smuts. På så sätt håller oljefiltret motorn ren. Ofta byter verkstaden också växellådsolja och oljan för bakaxeln.
 • Kontroll av bromsar - Vid en stor service monterar man av bromsarna, för att sedan smörja dem samtidigt som både bromsok och skivor kontrolleras.
 • Kontroll av torkarblad - Vindrutetorkarna slits när de utsätts för sol, salt och frost. Efter en lång vinter med frost och salt kan torkarbladet blivit väldigt slitna och kan därmed behöva bytas.
 • Kontroll av kylarvätska - Kylarvätskan måste klara av frost. Med tiden får den försämrad effekt och måste därför mätas, kontrolleras eller bytas.
 • Kontroll av lyktor och lampor - Alla lampor, ljus och lyktor på bilen kontrolleras. Framlyktan och strålkastaren justeras så att du får så bra sikt som möjligt i mörker och inte bländar mötande bilister.
 • Kontroll av drivrem - Remmen i bilen blir hårdare med tiden. Då finns det risk för att den spricker och orsakar motorstopp. Vid en service kontrolleras alla remmar, eller bytas om så behövs.
 • Styrningen, fjädring och hjulinställning inspekteras - När styrinrättning slits så kommer detta leda till glapp i ratten. Därför kontroller man styrningen för att se om bilen kör stabilt. Om inte hjulinställningen är rätt justerad kommer man att känna av vibrationer och ser att däcken är ojämnt slitna. Därför kontrolleras både hjulinställning och fjädring.
 • Provkörning - När mekanikerna har servat bilen brukar de testköra bilen för att se så allt är som det ska.

Få offerter och jämför priser på service

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

 • Få offerter från verkstäder nära dig
 • Spara upp till 60%*
 • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.