Jämför priser på kopplingsbyte eller reparation av koppling

4.6 (1 262)
 • Få offerter från 305 oberoende verkstäder
 • Du sparar i genomsnitt 34%* eller 4 705 kr* på kopplingsbyte eller reparation av koppling
 • Boka tid online och få 3 års garanti
Få offerter
Du sparar i genomsnitt
34%*
Därför ska du byta eller reparera kopplingen via Autobutler
 • Du sparar i genomsnitt 34%* motsvarande 4 705 kr*
 • Vi hjälper dig att jämföra offerter online när du ska byta eller reparera kopplingen via Autobutler
 • Vi ger dig extra säkerhet med 3 års garanti på arbete och delar.
 • Du slipper väntetider och kan tryggt boka tid online när det passar dig.
Få offerter

Jämför offerter på: Byte, reparation, renovering eller felsökning av koppling

Så mycket sparar bilägare på byte och reparation av koppling

De genomsnittliga priserna och besparingarna för de visade bilmärkena baseras på olika modeller och år. Du måste därför skapa ett uppdrag och jämföra offerter för att se ditt faktiska pris och din besparing.
Bilmärke Spara i genomsnitt*
Audi
4.5
(64)
5.968 kr / 35%
BMW
4.7
(40)
3.236 kr / 29%
Citroën
4.6
(78)
5.558 kr / 39%
Ford
4.6
(80)
4.416 kr / 33%
Hyundai
4.5
(61)
2.939 kr / 29%
Kia
4.6
(115)
3.008 kr / 33%
Peugeot
4.6
(144)
4.881 kr / 40%
Toyota
4.6
(121)
4.610 kr / 38%
Volkswagen
4.6
(99)
4.954 kr / 33%
Volvo
4.5
(187)
5.517 kr / 34%

Få offerter på felsökning

Spara pengar när bilen ska på verkstad! Vi har 305 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa dig

Omdömen om kopplingsbyte

MGM MOTOR
6 dagar
Ägaren sätter standarden för kommunikation, artighet och ärlighet.
Daniel P.
Opel COMBO-C (2007)
PMC-AD Bilverkstad
11 dagar
Mycket bra, trevligt bemötande. Jag är helnöjd.
Sture L.
Kia SL (2012)
TvättDepot Bilverkstad
13 dagar
Prisvärt, trevligt bemötande och snabb service! Rekommenderar!
Emelie L.
Volvo V70 (2011)

Få offerter

Jämför offerter på: Byte, reparation, renovering eller felsökning av koppling.

När ska kopplingen bytas och varför är det så dyrt?

koppling

Är det arbetstimmar eller reservdelar som kostar?

Att kopplingen fungerar är ett måste för att bilen ska gå. Kopplingen ska röra sig jämnt upp och ner, och oroande tecken som missljud, ryck och motstånd kräver att en erfaren mekaniker tittar närmare på det.

Ett kopplingsbyte är nästan alltid dyrt och anledningen är att det tar många timmar för verkstaden att reparera eller byta ut en koppling. Verkstadens timpris utgör därför den största delen av slutpriset. Genom att jämföra priser mellan olika kvalitetsverkstäder, kan du därför enkelt spara upp till 40% på byte av koppling eller kopplingsreparation.

Hos autobutler.se gör du just detta. Få offerter från verkstäder nära dig och jämför offerterna baserat på pris, omdömen, distans till verkstaden m.m. Hitta en verkstad som du litar på och släng inte bort dina pengar på onödiga reparationskostnader.
Få offerter på reparation eller kontroll av kopplingen.

Kan jag se att kopplingen är sliten?

Kopplingen ska inte bytas efter ett bestämt antal mil, som många andra delar. Ofta blir det istället ett byte av koppling när du känner av att något är fel och inte är som det ska.
En mekaniker kommer ofta kunna se om det är något slitage på kopplingen, men vissa delar av kopplingen är skymda så det är nästan omöjligt att se.

Hur fungerar kopplingen

Bilens koppling ser till att ta bort förbindelsen mellan motorn och växellådan, så att du har möjlighet att stå stilla och fortfarande ha igång bilen.

Det fungerar genom att kopplingen pressar två plattor mot varandra så att de roterar tillsammans. När du trycker ner kopplingspedalen så flyttas plattorna från varandra och växellådan slutar att ge drivkraft till hjulen, men motorn är fortfarande igång och dess arbetskraft är beroende på hur mycket du trycker på gaspedalen.

Kopplingen består av flera olika delar, där kopplingskabeln kan bli sliten eller hoppa ur, skivorna kan bli slitna, samt att fjädersystemet kan gå sönder. Det som är bra är att alla dessa delar kan bytas ut oberoende av varandra.

Ta hand om din koppling och undvik onödigt slitage

Kopplingen är en otroligt viktig del av din bil, så det är viktigt att du tar väl hand om den. Det finns flera saker du kan göra för att undvika onödigt slitage.

Som första punkt bör du alltid starta bilen i den lägsta växeln. Detta innebär att bilen rör sig snabbare, vilket gör att kopplingen slits mindre. Om du startar i en för hög växel måste du förmodligen ”slira på” kopplingen för att få igång bilen, vilket kommer att skada den.

Ett annat smart knep är att koppla ur helt när du stannar, till exempel vid ett rött ljus eller i en bilkö. När du kopplar ur kopplingen och sätter bilen i neutralläge har du släppt kopplingen helt och hållet, vilket innebär att du undviker onödig kompression av kopplingsnavet. Detta ger mindre slitage på själva urtrampningslagret.

Generellt sett är det bästa skyddet mot slitage att använda kopplingen så lite som möjligt. Så om du tenderar att slira mycket på kopplingen bör du även öva dig på att göra det mer sällan. När du "slirar på" kopplingen använder du den nästan som en gaspedal och lägger långsamt in bilen i växeln samtidigt som du trampar på gaspedalen. Det kan tyckas vara ett enkelt sätt att få igång bilen, men det innebär också mycket slitage på kopplingen.

Få offerter

Jämför offerter på: Byte, reparation, renovering eller felsökning av koppling.

Kan du hitta dragläget?

Många kör utan att riktigt veta vad dragläget är för något. Vilket ofta leder till att du gasar mer än vad du behöver när du startar bilen som resulterar i ökad bensinförbrukning, det är mormorstilen.

I vissa situationer är det nödvändigt att du känner av dragläget eller att du använder handbromsen till hjälp.

Om du står stilla i en backe eller på väg upp för en ramp upp till färjan så är det ett måste att du kan hitta dragläget, annars finns det risk att du inte kommer någon vart med din bil.

Så här gör du:

 • När du står still, lägg i handbromsen
 • Tryck ner kopplingen och lägg i ettans växel
 • Släpp bromsen och placera foten på gaspedalen
 • Gasa lite när det är dags att köra och släpp kopplingen långsamt
 • När du märker att bilen börjar dra sig framåt så släpper du handbromsen i lugn och ro.
 • Tricket är att släppa kopplingen och handbromsen samtidigt långsamt så att bilen börjar rulla framåt utan att du behöver gasa så mycket.
 • Om bilen stängs av lägger du i handbromsen så att bilen inte börjar rulla.
Läs mer om kopplingen

Manuella växellådor har en mekanism som hjälper till att överföra motoreffekten till växellådan genom vidhäftning. Kopplingen är den del som låter dig byta från ett redskap till ett annat eller koppla bort eller överföra motoreffekten till växellådan som absorberar överföringsskakningen. Kopplingssatsen är oumbärlig för alla manuella bilar inklusive Peugeot, Volkswagen, Citroën, BMW, Ford, Renault och Toyota, Opel. Därför är det viktigt att komma ihåg att det vid något tillfälle kan vara nödvändigt att byta bilkopplingen, men hur man byter bilkopplingen? Det rekommenderas att lämna kopplingsbytet i händerna på en expert, om du inte vet vad du ska göra.

Få offerter

Jämför offerter på: Byte, reparation, renovering eller felsökning av koppling.

Mest populära service och reparationer

Just nu priser från 700 kr*
4.3 (2 540)
Vanligtvis bilar från 1970-2017 (köldmedel R134A)

Få ett välfungerande AC-system och kall luft i kupén. Din AC servas, kontrolleras för otätheteer och fylls på med upp till 200 g köldmedel. Få offerter och se ditt pris omgående!

Just nu priser från 850 kr*
4.6 (78)
Bilår 2018 eller nyare (köldmedel R1234YF)

Få ett välfungerande AC-system och kall luft i kupén. Din AC servas, kontrolleras för otätheteer och fylls på med upp till 200 g köldmedel. Få offerter och se ditt pris omgående!

Spara i snitt 1 955 kr*
4.6 (19 300)
Med stämpel i serviceboken

Beställ en service med stämpel i serviceboken. Du får en komplett genomgång av din bil efter tillverkarens föreskrifter. Verkstaden byter ut alla nödvändiga delar så att bilens garanti skyddas.

Just nu priser från 813 kr*
4.6 (3 297)
Spara i genomsnitt 56%*

Beställ ditt oljebyte online. Du får tömt bilens gamla olja och bilen fylls upp med 4 liter kvalitetsolja. Verkstaden byter även ditt oljefilter och ser till att göra sig av med den gamla oljan.

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 305 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.