Mekaniker mäter elektroniken i Citroën

Pris på service eller reparation av elektronik på din Citroën?

03 april 2020, 09:17

Moderna bilar idag är sprängfyllda av elektronik och elektronisk säkerhetsutrustningen. Det gäller Citroëns nyaste modeller där alla är utrustade med innovativ teknologi som bidrar till att öka både säkerhet och komfort.

Ökningen av säkerhetsåtgärder är bra både för trafikanter och medtrafikanter men när bilarna har så pass mycket elektronisk utrustning ökar samtidigt risken för att det uppstår fel på systemet. Om tekniken haverar kommer en varningslampa att blinka på instrumentbrädan som talar om att det är nödvändigt att köra bilen till verkstaden för att få problemet löst genom en felsökning.

Fel på bilens elektroniska säkerhetssystem kan betyda allt från ett fel på sensorerna som varnar för vägmarkeringar eller elektroniska däckmätare.

Det är viktigt att fixa dessa fel men som bilägare är man mån om att räkningen inte ska bli alltför hög.
För att ge dig en överblick över olika reparationer av elektronisk utrustning har därför räknat på en rad med olika prisexempel. Prisberäkningen är baserad på alla de offerter som Citroën-ägare har fått från bilverkstäder som er anknutna till Autobutler, oavsett årgång och modell.

Spara i genomsnitt*
765 kr / 34%

Genom att skapa ett uppdrag på Autobutler får du enkelt skriftliga offerter och kan därefter enkelt jämföra verkstädernas offerter och priser.

De nyaste modellerna från Citroën har väl utbyggda säkerhetssystem

Precis som en rad andra bilmärken är Citroëns bästa bilmodeller utrustade med elektroniska hjälpmedel.

Beroende på modell och årgång, så finns det flera tekniska hjälpmedel som sensorer för vägmarkeringar med videofunktion, ställbara xenon-framljus, elektronisk däckmätare, aktiv farthållare, automatiskt nödbromssystem, automatisk skyltavläsning, döda vinkel-varnare och trötthetsalarm.

Om det uppstår fel på bilens elektroniska system så krävs det ofta att bilen lämnas in på verkstad. Men så behöver det inte bli i framtiden.

Utvecklingen av elektroniska säkerhets- och styrsystem utvecklar sig nämligen med ljusets hastighet och redan i dag pratar man om att den smarta bilen är en dator på fyra hjul.

Den hastiga utvecklingen av den trådlösa teknologin bidrar till att verkstäderna i framtiden kan reparera bilen även om den står hemma hos kunden eller på arbetsplats.

Verkstadens och bilens datasystem är sammankopplade. Det innebär att när det uppstår ett fel på bilen kan verkstaden automatiskt få ett meddelande om detta.

Vid en rad tillfällen kan det alltså räcka för mekanikern att gå in och rätta felet via datorn och utan att bilen är på verkstaden. Eller så kan mekanikern finna felet och beställa hem reservdelar så att kunden endast behöver åka till verkstaden en gång.

Ett sådant scenario innebär att den klassiska hobbymekanikern med tiden kommer få det svårare och svårare att själv reparera fel på bilens elektroniska system. Med andra ord kommer de flesta bilägare vara tvungna att köra bilen till verkstad för att få utfört reparationer av bilens elektroniska utrustning.


Få offerter och jämför priser på elarbete

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.