servicekontroll volkswagen

Volkswagen/VW - Vad kostar bilservice på en Volkswagen?

12 oktober 2015, 10:54

Alla Volkswagen mellan 3 och 15 år har samma servicepriser. Avgifterna är baserade på den mängd arbete som krävs och alla delar inkluderas i priset.

Volkswagen har ett speciellt 9-punkts löfte som de garanterar efter varje service som utförs av en officiell återförsäljare.

Volkswagen lovar till exempel att inkludera kostnaderna för ersättning av yttre lampor och nya torkblad i en Volkswagen origianlservice, utan extrakostnader för arbete och delar. De lovar också att matcha priset på allt arbete som utförs av andra verkstäder i en 8 kilometers radie runt deras Volkswagen återförsäljare.

Många vet dock inte att de kan få samma service med stämpel i serviceboken från en oberoende verkstad och potentiellt även spara pengar. Det finns många verkstäder som erbjuder samma kvalité men till ett mycket bättre pris - en summa som ofta är mycket högre än att vad som kan sparas på att jämföra t.ex. flygbiljetter.

Här på Autobutler kan du få offerter, jämföra priser mellan olika verkstäder och välja det som passar dig och din bil bäst.

Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*
2 150 SEK 38%

Vad inkluderas i priset?

Det finns två typer av Volkswagen service. Det rekommenderas att alla som kör en Volkswagen ska få en mindre service utförd en gång om året eller varje 1 600 mil.

I en mindre Volkswagen service inkluderas oftast byte av olja och filter, byte av pollenfilter, inspektion av lampor, kaross, dörrlås, kylarvätska, bälten, styrning, bromssystem och avgassystemet.

Hur vet jag när min Volkswagen ska på service?

Volkswagen rekommenderar att deras bilägare utför en större service vartannat år eller efter 3 200 mil. Servicepriset för en större Volkswagen service omfattar allt som kontrolleras i en mindre service samt kontroll av växellådans oljenivå, tändstift, bränslefilter, drivremmar, glas och fjädring.

Exakt vad som inkluderas i servicen skiljer sig däremot något beroende på modell och miltal. Märker du att något är fel med bilen innan det är dags för service så bör du ta bilen till en verkstad så fort som möjligt. Om du agerar tidigt så kan det förhindra ett enkelt problem från att bli mycket större.

Genomsnittspriser på olika uppdrag

Genomsnittspriser för service

Genomsnittspriser för uppdrag relaterade till bromsarna

Genomsnittspriser för kamremsbyte

Genomsnittspriser för kopplingsbyte

Genomsnittspriser för oljebyte

Få offerter och jämför priser på service

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.