För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Priser på bilreparationer

Bromsbyte för din MINI

Håll koll på bromsarna på din MINI

13 november 2018, 14:38

När det är dags att byta bromsbelägg och eventuella bromsskivor på din MINI beror på din körstil och vart du kör någonstans. Bilens bromsar slits mest under stadskörning eller på ställen som kräver att man trycker på bromspedalen jämnt och ständigt.

Många bilar är idag utrustade med en bromsindikator som slits varje gång du gör en inbromsning. När bromsbeläggen slitits ned helt kommer en varningslampa på instrumentpanelen lysa och indikera att det är dags att byta bromsbelägg.

Men det finns även andra tecken på att bromsarna måste kontrolleras mer än att beläggen är nedslitna.

Läs hela artikeln - Håll koll på bromsarna på din MINI

Bromsbyte för din Chevrolet

Kom ihåg att kolla bromsarna på din Chevrolet

13 november 2018, 14:09

Hur ofta du måste byta bromsbelägg och eventuella bromsskivor på din Chevrolet beror på din körstil och vart du kör någonstans. Bromsarna slits mest om man rör sig mycket i städer eller andra ställen där man ständigt måste anpassa farten med hjälp av korta inbromsningar.

De flesta nya bilar har en bromsindikator som aktiverar en varningslampa på instrumentpanelen när bromsbeläggen är helt nedslitna. Då är det dags att du byta bromsbelägg.

Men även om bromsbeläggen inte är nedslitna så kan det finnas andra anledningar till att få bromsarna kontrollerade på en verkstad.

Läs hela artikeln - Kom ihåg att kolla bromsarna på din Chevrolet

Bromsbyte för din Alfa Romeo

Håll koll din Alfa Romeos bromsar

13 november 2018, 14:00

Är du den typen som inte bryr sig om bilen är i toppskick? Du tänker till exempel inte så mycket på att dörren knakar när du öppnar den eller att lampan inne bilen inte fungerar när du låser upp den. Tro oss, du är inte ensam - väldigt många tänker att så länge bilen går att köra är det inga problem.

Men det finns vissa funktioner på bilen som bara måste fungera till 100 procent, en av dem är bromsarna. Men hur ska man veta att bromsarna fungerar som de ska?

Det finns massa bra råd för hur du ska kontrollera och hålla koll på bromsarna. Några av tipsen kan du läsa i vår blogg, men vår rekommendation till dig är att köra till en verkstad så fort du misstänker att bromsarna inte är redo för en kraftig inbromsning i 110 km/h.

Läs hela artikeln - Håll koll din Alfa Romeos bromsar

Bromsbyte för din Suzuki

Så funkar bromsarna på din Suzuki

13 november 2018, 13:48

De flesta nya bilmodeller har idag ett bromssystem med bromsskivor som sitter fram och bak på bilen. När du trycker på bromspedalen så pressas två bromsbelägg mot sidan av bromsskivan.

Bromssystemet i bilen har en hydraulisk enhet som består av en behållare med bromsvätska. Det som händer när du bromsar är att det hydrauliska systemet ser till att bromsvätskan pressas genom bromsrören och ut till bromsarna, vilket gör att bromsbeläggen trycks mot bromsskivan.

Läs hela artikeln - Så funkar bromsarna på din Suzuki

Byte av bromsarna på SEAT

Tänk på säkerheten – håll ett öga på bromsarna

13 november 2018, 13:36

Bromsar hör till en av de viktigaste funktionerna på bilen som har mest betydelse för dig och dina medtrafikanters säkerhet.

När din SEAT ska byta bromsarna kan det vara smart att inte välja första bästa verkstad.

Man kan nämligen spara pengar på att jämföra flera olika verkstäder och hämta 3 offerter genom Autobutler. En av våra tidigare undersökningar har visat att bilägare kan spara upp till 31% på verkstadsräkningen genom att välja den billigaste offerten på bromsbyte.

Läs hela artikeln - Tänk på säkerheten – håll ett öga på bromsarna

Opel - bromsbyte

Opel - byte av bromsklossar

12 november 2018, 13:55

När en Opel ska ha nya bromsar så kör de flesta bilägare till en mekaniker för att få hjälp. Men är man tillräckligt händig och har rätt verktyg för jobbet, så kan det löna sig att byta bromsbeläggen själv.

Bromsarna är en av bilens viktigaste säkerhetsutrustning, det är därför väldigt viktigt att man vet vad man gör när man börjar ta isär bromsarna. Annars kan det få katastrofala följder.

Om du aldrig har bytt bromsarna själv eller är osäker på hur man gör så rekommenderar vi dig istället att köra till en verkstad.

Läs hela artikeln - Opel - byte av bromsklossar

Bromsbyte för din Mazda

Få det bästa priset på bromsbyte för din Mazda

12 november 2018, 13:36

När din Mazda ska på verkstaden kan det vara en smart idé att jämföra både priser och innehåll i flera olika offerter.

Med Autobutler finns det pengar att spara. Nedanför har vi tagit fram vad det kostar att byta bromsar på en Mazda. Priser är baserat på alla offerter på bromsbyte till Mazda som skickats till Autobutlers användare, oavsett modell och årgång.

Läs hela artikeln - Få det bästa priset på bromsbyte för din Mazda

KIA ska kontrollbesiktas

Vad kostar en besiktning för KIA?

Det kan löna sig att få bilen kontrollerade innan den obligatoriska besiktningen. Vid en en så kallat förbesiktning kontrollerar verkstaden nämligen alla de punkter som testas på en vanlig kontrollbesiktning. På så sätt ökar chansen för att bilen sedan godkänns vid den obligatoriska kontrollbesiktningen.

Men vad kostar en förbesiktning av en KIA? Vanligtvis kan vi på Autobutler ta fram snittpriset på olika reparationer för olika bilmodeller men när det kommer till en förbesiktning är allt lite klurigare. Det beror på verkstaden ska hitta eventuella reparationer innan kontrollbesiktningen, vilket kan handla om allt från en trasig lampa till en kamrem som behöver bytas ut. Eftersom detta kan varie...

Läs hela artikeln - Vad kostar en besiktning för KIA?

Besiktning på Hyundai

Så mycket kostar en besiktning på Hyundai

Det är många bilägare som underkänns vid besiktningen. Men det går att minska risken för att få anmärkningar. Ett sätt är att köra till en verkstad för att få bilen förbesiktad. Där testar och kontrollerar mekanikerna om bilen klarar alla minimikraven vid en vanlig kontrollbesiktning.

Det är faktiskts inte särskilt dyrt att förbesikta en Hyundai. Vi på Autobutler kan vanligtvis ta fram ett genomsnittspriser på olika reparationer för olika bilmärken. Men inte när det kommer till en förbesiktning. Eftersom då är det verkstadens jobb att hitta fel som ska repareras innan kontrollbesiktning - om det så handlar om en trasig lampa eller en kamrem som måste bytas.

Läs hela artikeln - Så mycket kostar en besiktning på Hyundai

Förbesiktning av en Citroën

Vad kostar en förbesiktning av en Citroën?

Det kan faktiskt löna sig att förbesikta bilen på en verkstad innan kontrollbesiktningen - i slutändan kan du faktiskt både spara tid och bekymmer.

Men vad kostar en förbesiktning? När det kommer till andra reparationer kan vi på Autobutler ta fram genomsnittligt pris på reparationer för olika bilmärken oavsett årgång och modell. Men allt blir lite mer komplicerat när det kommer till en förbesiktning, eftersom det är verkstadens jobb att hitta anmärkningar som ska åtgärdas innan kontrollbesiktningen - om det så är en lampa eller en kamrem som måste bytas. Därför säger ett snittpris inte tillräckligt mycket, eftersom det inte inkluderar alla extra reparationer på bilen, vilket kan skilja sig beroende på bil.

Läs hela artikeln - Vad kostar en förbesiktning av en Citroën?

Läs mer

Få 3 offerter från verkstäder nära dig. Snabbt och enkelt.

Autobutler för ihop bilägare med seriösa verkstäder. Våra verkstäder är redo att hjälpa dig.

Hämta offerter nu