Priser på bilreparationer

Använd rätt motorolja till din Škoda

14 februari 2018, 09:46

Motoroljan i din Škoda är en av de saker som du alltid bör hålla ett öga på. Motorn kan nämligen ta skada under körning om du inte har tillräckligt med olja.

Motorolja har den funktionen att den både smörjer och kyler av motorns olika delar, och samtidigt hjälper oljan till att se att alla rörliga delar kan fungera friktionsfritt.

Som Škoda-ägare, är det viktigt att du väljer rätt motorolja. Vissa verkstäder rekommenderar att du använder en motorolja från Castrol, men andra kända kvalitetsmärken, som Mobil 1, kan också gärna användas. Bara du väljer en halvsyntetisk eller helsyntetisk (Longlife) motorolja med hög prestanda och lång livslängd. Genom att använda en kvalitetsolja förlänger du nämligen motorns livslängd.

Läs hela artikeln - Använd rätt motorolja till din Škoda

Byte av bromsar på Škoda

15 januari 2018, 14:46

Bromsarna är bilens viktigaste funktion. Om bromsarna på din Škoda inte fungerar kan konsekvenserna var livsfarliga. Därför är det viktigt att du lägger på minnet att regelbundet kontrollera dem. Om bromsarna låter konstigt, eller du upplever problem när du bromsar, är det dags att boka tid på en verkstad. Läs mer om vad du bör uppmärksamma, samt hur du kan beställa 3 offerter så att du kan jämföra och välja det erbjudandet på bromsbyte som passar dig och din plånbok bäst.

Läs hela artikeln - Byte av bromsar på Škoda

Bromsarna gnisslar – betyder det att de måste bytas ut?

15 januari 2018, 14:34

Skrikande bromsar på din Kia är ett tecken på att någonting är på tok. Detsamma gäller om du känner att bromspedalen tar för långt ner. Läs mer här om hur du upptäcker att bromsarna behöver repareras, eller eventuellt bytas ut. Få dessutom nyttiga råd om hur du ska hitta det bästa priserbjudandet på en verkstad i närheten.

Läs hela artikeln - Bromsarna gnisslar – betyder det att de måste bytas ut?

Stora prisskillnader på montering av dragkrok

15 januari 2018, 13:28

Om du vill få eftermonterad en dragkrok på din Toyota kan du spara mycket pengar på att jämföra priserbjudanden från olika bilverkstäder. Via autobutler kan du snabbt och lätt beställa och inhämta 3 skriftliga offerter som du kan jämföra mellan. Läs mer om dragkrokar för Toyota här, bl.a. vilka regler som gäller för körning med dragkrok, försäkring och besiktning, samt vilka möjligheter det finns att montera dragkroken själv.

Läs hela artikeln - Stora prisskillnader på montering av dragkrok

Kan din Citroën köra med dragkrok?

15 januari 2018, 12:44

Vill du utnyttja din Citroën till fler saker än att bara allmänt köra runt? Se till att få en dragkrok påmonterad. På detta vis kan du köra med trailer, campingvagn, cykelhållare m.m. Det finns en mängd olika användningsmöjligheter för din Citroën om du har en dragkrok på den. Läs mer här för att få reda mer om dragkroksmontering, och inte minst, hur du hittar det bästa priserbjudandet på en verkstad i närheten.

Läs hela artikeln - Kan din Citroën köra med dragkrok?

Vad kostar det att få en dragkrok monterad?

15 januari 2018, 11:30

Här kan du läsa allt du bör veta innan du låter montera en dragkrok på din Peugeot. Kontrollera vad du måste vara särskilt uppmärksam på och hitta bästa pris från en duktig mekaniker i ditt närområde. Det kan absolut löna sig att låta montera på en dragkrok, eftersom du då kan använda din Peugeot till många fritidsaktiviteter, t.ex. att ta med cykeln på en utfärd, bo i husvagn med familjen, använda släpvagn o.s.v.

Läs hela artikeln - Vad kostar det att få en dragkrok monterad?

Kom ihåg att göra service på bilens luftkonditionering

Service på Suzukis luftkonditioneringsanläggning är något som de flesta glömmer. För ska inte AC:n användas bara på sommaren? Svaret är nej – faktiskt kan klimatanläggningen i din bil även användas för att ta bort is på rutorna på vintern och till mycket annat. Dess viktigaste funktion är att skapa ett hälsosamt innerklimat i din Suzuki. Läs här för att få goda råd om hur du lätt kan underhålla din bils luftkonditioneringsanläggning och spara pengar på verkstadsräkningen.

Läs hela artikeln - Kom ihåg att göra service på bilens luftkonditionering

Se till att använda bilens luftkonditioneringsanläggning

Det är viktigt att du ser till att luftkonditioneringsanläggningen i din Nissan alltid fungerar som den ska. Här får du bra tips om underhåll, så att du undviker bakterieväxt och ett dåligt innerklimat i din bil. Du kan också se vad servicen på en klimatanläggning bör omfatta och genomsnittspriset för att få denna gjord på en kvalitetsverkstad.

Läs hela artikeln - Se till att använda bilens luftkonditioneringsanläggning

Läs mer