För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Priser på bilreparationer

Håll ett öga på bilens stötdämpare

Fjädringen i din Volkswagen (VW) hjälper till att förhindra att stötar från vägbanan överförs direkt upp i karosseriet.

Bilens fjädringssystem består oftast av bl.a. en stor spiralfjäder och en stötdämpare. Ett set till varje hjul. Stötdämparna är en hydraulisk dämpanordning, där den nedre änden är fäst vid hjulupphängningen och den övre delen vid karosseriet.

Autobutler.se har beräknat vad det kostar att byta stötdämpare på en Volkswagen. Beräkningen är ett genomsnittspris som utgår från alla de offerter verkstäder har lämnat till Volkswagen-ägare som har frågat vad det kostar att byta stötdämpare.


Läs hela artikeln - Håll ett öga på bilens stötdämpare

Håll ett öga på stötdämparna på din Peugeot

Fjädringen i din Peugeot ser till att stötar från vägbanan inte överförs direkt upp i karosseriet.

Din Peugeots fjädringssystem består bland annat en stor spiralfjäder och en stötdämpare. Den senare är en hydraulisk dämpanordning, där den nedre änden är fäst vid hjulupphängningen och den övre delen vid karosseriet.

Autobutler.se har beräknat priset för att byta stötdämparna på en Peugeot. Det uppgivna priset är ett genomsnittspris beräknat utifrån alla offerter som verkstäderna har lämnat till Peugeot-ägare.


Genomsnittspriset ligger på 3 437 kr.


...

Läs hela artikeln - Håll ett öga på stötdämparna på din Peugeot

Ta reda på mer om service till Dacia

04 april 2018, 14:52

Som Dacia-bilägare är det viktigt att du följer tillverkarens anvisningar för hur ofta bilen ska servas. På så sätt behåller du garantin på bilen och du säkerställer naturligtvis också att din Dacia är säker att köra. På aautobutler.se har vi beräknat genomsnittspriset för Dacia-service utförd av verkstäder som är anslutna till vår verkstadsportal.


Genomsnittspriset ligger på 2 739 kr.


Du bör också tänka på att priset är beräknat tvärs över modeller och årgångar, och att priset på service av just din Dacia kan skilja sig från vårt genomsnittspri...

Läs hela artikeln - Ta reda på mer om service till Dacia

Byte av motorolja – välj rätt olja till din Hyundai

Oljenivån i din Hyundai är något som du alltid bör hålla ett vakande öga på. Motoroljan, som utför sitt arbete i hemlighet, fungerar så att den dels kyler ner motorn och även smörjer de rörliga delarna så att de kan arbeta friktionsfritt.

Om motorn saknar den nödvändiga mängden olja kommer den återstående oljan att jobba för hårt. Och om du inte byter oljan regelbundet blir den tunnare och kommer sakta men säkert att förlora förmågan att smörja, kyla och rengöra motorn från smuts och slam.

Vi har räknat ut ett genomsnittspris för oljebyte på din Hyundai, så att du får en fingervisning om vad det kostar.


Läs hela artikeln - Byte av motorolja – välj rätt olja till din Hyundai

Byte av motorolja – välj rätt olja till din Suzuki

Varför är det egentligen så viktigt att hålla ett vakande öga på motorns oljenivå?

Det beror på att ett oljebyte är en viktig del av underhållet på din Suzuki. Motorolja utför sitt arbete i hemlighet och ser till att alla delar av motorn är välsmorda och arbetar med minsta möjliga motstånd. Och om man inte byter oljan regelbundet får det konsekvensen att oljan blir tunnare och förlorar förmågan att smörja och kyla ner motorn. I värsta fall riskerar du att motorn kvävs i ett slam av sot, olja och metallpartiklar.

Vi har jämfört alla offerter på oljebyte som har skickats till Suzuki-ägare och utifrån detta har vi beräknat ett genomsnittspris på vad det kostar att göra ett oljebyte.


Läs hela artikeln - Byte av motorolja – välj rätt olja till din Suzuki

Byte av motorolja – välj rätt olja till din Kia

04 april 2018, 14:38

Motoroljan och oljenivån på din Kia är en av de saker som du alltid bör hålla ett öga på. Motoroljan har funktionen att den både smörjer och kyler ner motorns olika delar, och samtidigt bidrar oljan till att göra att alla rörliga delar arbetar friktionsfritt tillsammans. Om motorn saknar olja riskerar du att den skadas.

Världen är full av bra erbjudanden och det gäller även när du ska byta motorolja i din Kia. För de flesta bilägare finns det två viktiga kriterier som måste uppfyllas varje gång bilen ska på verkstad. Först och främst är priset avgörande, men det är också viktigt att man väljer en verkstad man kan lita på.

Som tur är finns det massor av hjälp att hämta på autobutler.se.

Nedan har vi beräknat ett pris...

Läs hela artikeln - Byte av motorolja – välj rätt olja till din Kia

Välj rätt när motoroljan i din Citroën ska bytas

Om motorn på din Citroën inte innehåller rätt mängd olja, kan den skadas under körning. Därför bör man som bilägare alltid hålla ett öga på hur mycket olja som finns i motorn.

Motoroljan har den effekten att den smörjer och samtidigt kyler av motorns enskilda delar. Och så är det motoroljan som bidrar till att alla motorns rörliga delar kan arbeta friktionsfritt.

Men motorolja är inte bara motorolja. Marknaden svämmar över av olika produkter med olika specifikationer. Som Citroën-ägare är det viktigt att du väljer en motorolja som passar till din bil.

Citroën rekommenderar att du använder en motorolja från Total, eftersom biltillverkaren under 45 år har samarbetat med Total som helt naturligt har utvecklat en speciell motorol...

Läs hela artikeln - Välj rätt när motoroljan i din Citroën ska bytas

Byt kamremmen i tid

23 mars 2018, 14:08

Kamremmen förbinder kamaxeln och vevaxeln i fordonets motor och ser till att kolvarna drivs i takt. Kamremmen kan jämföras med en cykelkedja, men är tillverkad av ett starkt gummimaterial. På kamremmens insida sitter en massa tänder som ser till att hålla remmen på plats på kugghjulet.

Kamremmen har en viktig funktion, men trots det är det mycket få bilägare som vet att remmen slits och därför måste bytas ut med jämna mellanrum. Men det är viktigt att du inte har en sliten kamrem i din motor. En sliten kamrem kan nämligen plötsligt brista eller hoppa av kugghjulet, och om det sker kan det i värsta fall innebära att både kolvar och ventiler i motorn skadas. Den efterföljande reparationen springer snabbt upp i tusentals kronor – om mot...

Läs hela artikeln - Byt kamremmen i tid

Kamremmen är värd att hålla koll på

Kamremmen i din Mitsubishi är ett tandat bälte som driver motorns viktigaste mekaniska delar, vevaxel, kolvar, kamaxel, ventiler och vattenpump. Kamremmen ser till att alla dessa komponenter drivs mycket exakt i takt så att bränslet sugs in i motorn och förbränns på rätt sätt.

Varje gång motorn startas slits kamremmen och det är viktigt att du inte kör runt med en kamrem som är alltför sliten. Remmen är tillverkad av ett kraftigt gummimaterial, som när det slits till slut kan bli så skört att kamremmen brister. Om detta händer kan det i värsta fall leda till att både kolvar och ventiler i motorn skadas och att hela motorn därför måste renoveras eller bytas ut.

Idag är de nya kamremmarna som finns på marknaden betydligt starkare än ...

Läs hela artikeln - Kamremmen är värd att hålla koll på

Kom ihåg byta kamremmen på din Honda i tid

Din Honda är utrustad med en kamrem, som förbinder kamaxeln och vevaxeln i fordonets motor och ser till att kolvarna drivs i rätt ordning. Kamremmen har tänder på insidan och hålls på plats på kugghjulet av en eller flera spännrullar. Kamremmen kan jämföras med en cykelkedja, men är tillverkad av ett kraftigt gummimaterial.

Trots att kamremmen har en viktig funktion är det mycket få bilägare som är tillräckligt uppmärksamma på den. Men det är viktigt att du inte har en sliten kamrem i din motor. En sliten kamrem kan lätt brista, och om det sker kan det i värsta fall innebära att både kolvar och ventiler i motorn blir skadade.

Om du har otur betyder det förmodligen att hela motorn måste renoveras eller bytas ut, och då sticker räk...

Läs hela artikeln - Kom ihåg byta kamremmen på din Honda i tid

Läs mer