Pris på Volvo kopplingsbyte

30 september 2015, 12:01

Om din Volvo behöver ett kopplingsbyte presenterar Autobutlers prisberäknare genomsnittspriset för kopplingsbyten på Volvomodeller som utförs genom Autobutler.

Volvo grundades 1927 i Sverige och ägs nu av den kinesiska fordonsgruppen Geely. Volvo har varit i spetsen för bilsäkerhetsteknik sedan starten och utvecklade trepunktsbältet som nu är standard i alla motorfordon. Volvo erbjuder ett brett utbud av modeller, med allt från herrgårdsvagnar som V70 till den professionella S60. 2014 blev dessutom ett rekordår med nästan en halv miljon sålda fordon globalt och stark tillväxt i både Kina och Europa.

Spara i genomsnitt*
5.459 kr / 34%

Prisberäknaren från autobutler.se visar genomsnittspriset för Volvo kopplingsbyten på nyligen utförda autobutler.se uppdrag.

Om du vill ha en mer specifik offert på ditt kopplingsbyte så är det bäst att gå genom autobutler.se. Genom att fylla i några få detaljer, får du tre skräddarsydda offerter från lokala verkstäder inom 24 timmar. Du kan sedan jämföra och välja den bästa offerten för din Volvo.

Hur beräknas kostnaderna för ett kopplingsbyte?

Ett kopplingsbyte kan bli en dyr reparation, men kostnaderna varierar kraftigt beroende på det specifika problemet, bilmärke och modell. Vissa kopplingsbyten kräver dessutom att delar som svänghjulet ersätts med kopplingen och resulterar i ett ännu högre pris.

Arbetstimmar bidrar till den största kostnaden på ett kopplingsbyte, tillsammans med småutgifter på extradelar. Ett bra råd är att alltid få offerter från mer än en verkstad.

Hur vet jag om en ny koppling behövs?

Om kopplingen är en viktig del av fordonet. Den har ingen specifik livslängd, utan påverkas starkt av körstil och oförutsägbart slitage. Många förare överanstränger kopplingen genom att hålla den nere samtidigt som de gasar upp efter ett rödljus. Detta är ett bra exempel på onödigt slitage på kopplingen.

Det finns varningstecken som du måste vara medveten om. Om du märker att det luktar bränd, bullrar eller är trögt när du växlar så är detta ett tydligt exempel på att kopplingen felar. Ökar och minskar varvtalet slumpmässigt så är även detta ett tecken på att något är fel och bör undersökas av en mekaniker så fort som möjligt.

Genomsnittspriser på olika uppdrag

Genomsnittspriser för service

Genomsnittspriser för uppdrag relaterade till bromsarna

Genomsnittspriser för kamremsbyte

Genomsnittspriser för kopplingsbyte

Genomsnittspriser för oljebyte

Få offerter och jämför priser på kopplingsarbete

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.