Genomsnittspris på kamremsbyte till Renault

Kamremsbyte – Få bästa pris på byte av kamrem på Renault

27 april 2017, 15:57

Kamremmen har en av motorns viktigaste funktioner. Det är nämligen kamremmen som styr samspelet mellan kolvar och ventiler.

Kamremmen är tillverkad av ett starkt, syntetiskt gummimaterial. Det innebär att remmen mjuknar över tid och kan få sprickor på ytan. Vanligt slitage och åldrande kan göra att kamremmen går av under färd, vilket kan ge allvarliga konsekvenser då ventiler och kolvar kan ta skada.

I värsta fall kan det leda till att motorn måste bytas ut. Därför är det en god idé att kontrollera och eventuellt byta kamremmen på din Renault, innan något går på tok.

Kamremsbyte – vad kostar det?

Att byta kamremmen på din Renault är ett lite större arbete. Själva remmen kostar inte så mycket, men det tar tid att få av den gamla remmen och få på den nya. Drivs vattenpumpen av kamremmen, måste man också byta vattenpumpen. Det är dock antalet arbetstimmar som blir den största kostnaden på verkstadsräkningen. Därför kan det vara klokt att undersöka och jämföra timtaxan på flera verkstäder.

Genomsnittspris* Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*
8547 kr 3688 kr 32 %

Använd autobutler.se för att få offerter på byte av kamrem. Du kan lätt jämföra verkstädernas priser men också läsa andra bilägares omdömen. Det är enkelt att söka efter din vanliga bilverkstad och låta den vara en av dem som väljs för jobbet. Autobutler.se hjälper dig att hitta den mest prisvärda verkstaden på ett enkelt och överskådligt sätt.

Kamremsbyte – det står i serviceboken

En bra tumregel säger att om din Renault är äldre än fem år och/eller har gått mellan 120 000 och 160 000 kilometer, så är det dags att kontrollera remmen och sannolikt byta den.

I regel framgår det av bilens servicebok när kamremmen ska bytas. Har du däremot köpt din Renault begagnad och därför inte vet när remmen byttes sist, är det extra viktigt att få in bilen på verkstad så att en mekaniker kan titta på den.

Kamremmen – var uppmärksam på missljud och andra varningssignaler

Hör du till de bilägare som inte kör så ofta, riskerar du att kamremmen blir styv alternativt att gummit mjuknar. För Renaultägare med korta körsträckor är det därför extra viktigt att låta kontrollera kamremmen med jämna mellanrum.

När du kör din Renault ska det ske utan några störande ljud. Om du hör ett pipande eller tjutande ljud från motorrummet, ofta i samband med att bilen rullar igång, är det sannolikt ett tecken på att kamremmen är sliten och måste bytas.

För att slippa att olyckan är framme får du här nedan några goda råd om vad du ska tänka på och vara uppmärksam på när det gäller kamremmen på din Renault.

  • Ha koll på kamremmen! Vet du när den senast byttes ut?
  • Se till att alltid hålla serviceboken uppdaterad, så att bilverkstaden kan kolla senaste bytet i den.
  • Har du köpt bilen begagnad? Fråga vid köpet när kamremmen senast byttes.
  • Om du ska ut på bilsemester bör du kontrollera serviceboken och eventuellt byta kamremmen före semestern.
  • Är du tveksam, kan du för säkerhets skull be att din lokala verkstad kontrollerar kamremmen.

Nu vet du en massa om byte av kamremmen på din Renault. Utnyttja gärna offertfunktionen på den här sidan om det är dags att kontrollera och kanske byta kamremmen på din Renault.

När du använder autobutler.se får du automatiskt möjlighet att läsa andra bilägares omdömen. Det är två års garanti på alla reparationer som garanterar dig som konsument att verkstäderna lever upp till våra krav. Allt detta är din garanti för en bra upplevelse när du använder autobutler.se.

Få offerter och jämför priser på Kamrem / Kamkedja

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.