Montering av dragkrok på Suzuki

13 juni 2017, 14:57

Få bästa pris på eftermontering av dragkrok

Vill du köra din Suzuki med släp, måste bilen vara försedd med en dragkrok. I regel är detta något som måste eftermonteras, eftersom få bilar lämnar fabriken med en dragkrok monterad.

Att låta montera en dragkrok på bilen är inte något helt billigt nöje, så om du bara ska ha den för att kunna köra med ett cykelställ bör du i stället överväga att skaffa ett sådant som kan monteras baktill på bilen.

Om du däremot ska köra med släpvagn, husvagn eller hästsläp måste du få en dragkrok monterad.

För att hjälpa dig en bra bit på vägen har autobutler.se beräknat ett genomsnittspris på vad det kostar att låta montera en dragkrok på en Suzuki. Priset täcker alla de monteringsarbeten som erbjuds via vår verkstadsportal.

Spara i genomsnitt*

Det kan finnas mycket pengar att spara om du förbereder dig ordentligt.

Om du vill vara säker på att få det bästa priset på monteringen av din dragkrok, rekommenderar vi att du beställer offerter från våra samarbetspartner. Verkstäderna skickar uteslutande skriftliga anbud, och genom att jämföra de olika offerterna med de omdömen som verkstäderna har fått på autobutler.se blir det lätt för dig att göra rätt val.

Värt att veta om montering av dragkrok

Innan du klickar för att beställa tre offerter, får du här en rad goda råd om vad du ska vara uppmärksam på när du låter montera en dragkrok på din Suzuki.

Dragkrok – vilken är den maximala vikt jag får köra med?

Som bilägare får du köra med släp med ett helt vanligt körkort. Hur mycket vikt bilen får dra beror på vilken Suzuki du kör.

Du kan alltid fråga på din lokala verkstad hur mycket din bil får dra, eller så kan du söka mer information på Transportstyrelsens hemsida.

Länk: https://www.transportstyrelsen.se

I princip får ett lätt släpfordon med maximalt tillåten last väga högst 750 kg, men mer om totalvikten av släp och dragbil inte överstiger 3,5 ton. Totalvikten av bil och släp får nämligen inte överstiga 3 500 kg.

Speciella regler för dragkrok på mikrobilar

Det finns i dag en rad olika mini- eller mikrobilar, som inte alla är godkända för körning med dragkrok.

De små bilarna är inte konstruerade för att kunna dra särskilt mycket vikt, men om dragkroken framför allt ska användas för ett cykelställ är det inga problem.

Innan du låter montera en dragkrok bör du kontrollera med återförsäljaren om det ger problem med garantin på din bil.

Dragkrok – välj rätt modell

När du ska välja dragkrok till din bil, är det framför allt viktigt att du väljer en dragkrok som följer gällande lagstiftning. Kör du bilen till en godkänd verkstad för att få arbetet utfört ska det inte vara några problem med detta.

Bestämmer du dig för att själv montera dragkroken, gör du klokt i att köpa den från en auktoriserad återförsäljare och dessutom säkerställa att den är godkänd för användning i Sverige.

Här hemma är Svanemodellen den mest använda. Den är godkänd av myndigheterna och finns som antingen fast monterad eller avtagbar dragkrok.

De flesta väljer en fast monterad dragkrok. Det beror bl.a. på att de rörliga delarna på en avtagbar dragkrok lätt rostar och fastnar, så att man inte kan få isär dem om kroken har fått sitta på bilen för länge.

Dragkrok – kom ihåg att få bilen omregistrerad

Som tidigare nämnts får du gärna själv montera dragkroken på din bil. Kom dock ihåg att bilen sedan måste besiktigas.

Är du inte gör det själv-typen kan du med fördel inhämta tre offerter på autobutler.se och få en verkstad att montera dragkroken på din Suzuki.

Om du låter montera dragkroken på en godkänd verkstad, behöver bilen inte besiktigas om det gått färre än åtta år från första registreringsdatumet.

Är det något annat som behövs göras på din bil? Skapa ett uppdrag och få offerter här!

Få offerter och jämför priser på dragkrok

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 312 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.