Oljebyte Renault genomsnittspris

Oljebyte – Hitta bästa pris på oljebyte på din Renault

09 maj 2017, 11:07

Motoroljan i din Renault är en viktig komponent för smörjning och kylning av motorns olika delar. Motoroljan gör så att motorns alla rörliga delar kan arbeta friktionsfritt. Utan erforderlig mängd olja ökar friktionen i motorn, och du riskerar att motorns vitala delar tar skada.

Motoroljan gör tillsammans med frostskyddsvätskan i kylaren att motorn inte överhettas.
Därför är det viktigt att kontrollera och byta olja enligt de rekommendationer som lämnas av tillverkaren.

Till skillnad från förr i tiden då man i äldre bilar ofta använde mineralolja, smörjs numera nästan alla bilar med antingen semisyntetisk eller helsyntetisk olja.

Handboken för din Renault anger vilken typ av olja du ska använda. Där står också hur många liter som ska fyllas på vid ett komplett oljebyte.

Om du är osäker, fråga på din verkstad. Mekanikern vet vilken typ av olja du ska köpa ifall bilen behöver en påfyllning mellan två ordinarie oljebyten.

Spara pengar vid ditt nästa oljebyte

På autobutler.se har vi angett genomsnittspriset på ett vanligt oljebyte på din Renault.

Spara i genomsnitt*
1.489 kr / 55%

Vissa verkstäder annonserar ett fra pris på själva oljebytet. Inräknat i priset är arbetstid och eventuella reservdelar (oljefilter), medan oljemängden beror på vilken Renaultmodell du har.

Andra verkstäder erbjuder ett fra pris i vilket allt ingår. Det är därför viktigt att du noggrant läser igenom offertbeskrivningen när du fått de tre offerterna du beställde. Alla verkstäder som är knutna till autobutler.se är skyldiga att lämna en skriftlig offert som visar vad som ingår i det angivna priset.

På autobutler.se kan du också läsa vad andra bilägare har sagt om den verkstad som du valt.

Hur vet jag om det är dags för oljebyte?

De senaste Renaultmodellerna har en lampa på instrumentbrädan som talar om när det är dags för oljebyte.

Ett annat alternativ är att kontrollera bilens servicehandbok, som anger hur länge det kan gå mellan oljebytena. För de flesta Renaultmodeller har tillverkaren angett ett intervall på 15 000 kilometer.

Många verkstäder gör oljebyte i samband med vanlig service. Mellan oljebytena finns en risk för att du måste fylla på motorolja på bilen. Det gäller särskilt äldre bilar med sliten motor, som har lite större oljeförbrukning. Därför rekommenderas att du då och då kontrollerar oljenivån.

Har du glömt att kontrollera oljenivån på ett tag, finns det risk för att varningslampan på instrumentpanelen plötsligt tänds och talar om att motorn saknar olja.

Om det händer, måste du omedelbart fylla på olja på bilen. Det kan det också bra att låta din lokala bilverkstad kontrollera att det inte finns något läckage som gör att oljan läcker ut ur motorn.

5 tips om oljebyte

  1. Gör du en långresa eller en resa under vilken motorn utsätts för extra hårda påfrestningar kan det innebära att oljeförbrukningen kommer att öka. Därför är det viktigt att kontrollera oljenivån på vägen. Mätstickan får varken visa att oljenivån ligger under minimum eller över maximum.

  2. Ha alltid en dunk olja i bilen, så att du lätt kan fylla på extra motorolja. Se till att du inte blandar två motoroljor med olika specifikationer. Om du gör det, riskerar du att egenskaperna hos den ursprungliga oljan försämras.

  3. Fyller du på olja ska du se till att inte spilla olja på motorn, för det kan i värsta fall orsaka brand. Kom ihåg att skruva på oljelocket ordentligt, och torka vid behov upp utspilld olja.

  4. Om du följer de oljebytesintervall Renault har satt upp för din bilmodell, kommer bilens prestanda och livslängd att förbättras.

  5. Fördelen med att byta olja med jämna mellanrum är att de mekaniska delarna i motorn smörjs ordentligt. Dessutom hjälper oljan till att rengöra motorn och samla upp smuts som kan ha smugit sig in i systemet. Slutligen säkerställer du att motorn kyls bättre, vilket är särskilt viktigt under längre resor då du kör många kilometer med hög hastighet.

Få offerter och jämför priser på oljebyte

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.