Vad kostar kamremsbyte på en Audi?

03 november 2015, 16:12

Om kamremmen måste bytas i din Audi så kan du nu, tack vare Autoutlers prisberäknare få det genomsnittliga priset för ett Audi kamremsbyte.

Alla fordon kräver eventuellt reparationer och nya reservdelar – detta gäller även för din Audi. Kamremmen är en oerhört viktig komponent som eventuellt måste bytas ut. Ett kamremsbyte är ett rutinjobb för de flesta verkstäder.

Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*
4 823 SEK 34%

Prisberäknaren ovan visar det genomsnittliga priset för byte av kamrem på Audimodeller. Detta genomsnittspris tas från riktiga kamremsbyten genomförda på Audibilar via Autobutler.

Prisberäknaren ger dig bara en uppfattning om priset. Vill du ha personliga offerter till just din Audi så får du det snabbast genom Autobutler. Med några enkla klick får du tre personliga offerter från lokala verkstäder inom 24 timmar. Då kan du jämföra och välja den som passar dig bäst.

Hur beräknas priset för ett kamremsbyte?

Precis som med de flesta reparationer så är majoriteten av priset baserat på antal arbetstimmar. Kostnaden för själva kamremmen utgör bara en liten del av det totala priset.

Kamremsbytet är ett tidskrävande jobb på grund av hur den är positionerad i motorn. Det krävs en hel del tid att komma åt remmen vilket gör att det kan blir ett kostsamt byte.

Verkstäder rekommenderar dessutom oftast att vattenpumpen bytas samtidigt som kamremmen eftersom att de ligger nära varandra. På så sätt löper du inte risken för att bli tvungen att lämna in bilen för samma jobb två gånger.

Hur vet jag när kamremmen ska bytas?

Kamremmen är en viktig del av fordonet och byten måste följas enligt tillverkarens rekommenderade tidsramar. Följs inte tidsramen så kan det leda till att kamremmen slits vilket kan orsaka omfattande skador på ventiler, kolvar och motorn i allmänhet.

Det finns tecken som tyder på att kamremmen inte fungerar ordentlig:

  • Ett högt missljud när bilen startas eller är i viloläge.
  • Du kan dessutom ha problem när bilen startas. Om bilen inte vill starta men kräver ett flertal försök så kan detta vara ett tecken. Händer detta så bör du ta bilen till en mekaniker så fort som möjligt.

Genomsnittspriser på olika uppdrag

Genomsnittspriser för service

Genomsnittspriser för uppdrag relaterade till bromsarna

Genomsnittspriser för kamremsbyte

Genomsnittspriser för kopplingsbyte

Genomsnittspriser för oljebyte

Få offerter och jämför priser på Kamrem / Kamkedja

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.