Del av koppling på en Mazda

Byt kopplingen på din Mazda

14 augusti 2019, 10:39

När du kör din bil används kopplingen konstant. Särskilt i stadstrafik och i köer eller rusningstrafik behöver du växla hela tiden.

Kopplingen i din Mazda ser till att det finns en förbindelse mellan motor och växellåda. När kopplingspedalen är nedtryckt pressas två kugghjul isär. Det gör att växellådan slutar att ge drivkraft åt hjulen och det går att byta växel.

Kopplingen ska glida friktionsfritt, och du får exempelvis inte känna att kopplingen gör små ryck när du trampar ner pedalen. Detta tyder på att kopplingen är på väg att bli sliten och behöver bytas ut.

Få ett bra pris när kopplingen måste bytas

På nya bilar fungerar kopplingen utmärkt i många år och man kan lätt köra flera tiotusentals mil utan att behöva tänka på ett kopplingsbyte. Det gäller naturligtvis även för Mazda.

Men om du kör runt i en äldre Mazda så riskerar du att kopplingen är sliten och måste bytas ut.

Autobutler har undersökt genomsnittspriset för byte av koppling på en Mazda. Priset omfattar alla de offerter som verkstäderna har lämnat till Mazda-ägare.

Genomsnittspris* Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*
10082 kr 4037 kr 30 %

Klicka för att få tre offerter och tänk på att när du använder Autobutler garanteras du bland annat MRF:s Reparationsvillkor och 36 månaders reparationsgaranti.

Få verkstaden att byta kopplingen

Att byta kopplingen på en bil är oftast ett relativt tidskrävande jobb. Delar av motorn måste demonteras, och de flesta väljer därför också mycket klokt att byta kopplingen på en verkstad.

När du behöver hitta den bästa verkstaden för jobbet kan du bland annat välja utifrån pris eller geografiskt läge. Om jobbet kan göras på en dag kan det vara bra att välja en verkstad nära din arbetsplats.

Oavsett vilket är det bra att begära mer än en offert. Det kan mycket väl vara en ganska stor skillnad på hur många timmar verkstäderna anser att jobbet tar.

På Autobutler får du endast skriftliga offerter. Då kan du lätt gå igenom offerterna och jämföra timpriser, antalet timmar och priser på reservdelar.

Om du är osäker på vilken verkstad du ska välja finns det lyckligtvis hjälp att hämta. Du kan läsa omdömen om verkstäderna. Mer än 600.000 användare har lämnat sina omdömen om verkstäder här på webbplatsen, och du kan också skriva ditt eget omdöme efter att bilen har varit på verkstad.

Säkra tecken på att kopplingen är sliten

Kopplingen är sliten om den ”slirar” och hastigheten inte ökar när du försöker accelerera.

När bilen startas sker det inte friktionsfritt. Du upplever att bilen hackar och körningen går inte så smidigt som den ska.

När kopplingspedalen trycks i botten upplever du buller eller missljud. Om det låter som om växellådan ”gnisslar tänder” är det tecken på att något är fel.

När du ska växla får det inte vara svårt att trampa kopplingspedalen i botten.
Om du upplever något av ovanstående problem rekommenderar vi att du lämnar in bilen på en verkstad.

Få offerter och jämför priser på kopplingsarbete

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 272 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.