Autobutler.se är en oberoende verkstadsportal där du kan hämta 3 gratis och ej bindande offerter på din bilreparation

3 offerter och jämför uppdrag på felsökning

Spotcheck

2 års garanti på allt verkstadsarbete

utfört genom autobutler.se

Priceguarantee se

Prisgaranti på alla offerter

Var säker på att du alltid får det bästa priset med prisgaranti

Så fungerar det

Quote bg

Få 3 offerter

Förklara vad som ska göras på din bil och få 3 offerter - utan kostnad.
Calendar bg

Boka en tid

Jämför offerter och boka tid på din valda verkstad baserat på tillgänglighet, pris eller omdömen.
Garage bg

Få din bil reparerad

Det är allt. Du slipper ringa runt och besöka flera verkstäder - Våra bilverkstäder erbjuder snabb, billig och pålitlig service.

Välj en verkstad med felsökningsverktyg

Moderna bilar är fulla av elektronik, försök inte göra det själv där hemma. Verkstäderna har verktyg för att snabbt kunna avgöra vad felet är.

Det är bara verkstäder med rätt utrustning och utbildade mekaniker som klarar av att göra en korrekt felsökning och som kan ge en diagnos. Det spelar en stor roll för att felet ska kunna åtgärdas på rätt sätt och för att du har den modernaste programvaran även efter verkstadsbesöket.

Prova själv 

Just nu säger andra bilägare

4,5
89 betyg
Audi A6 – 2008
Proffsigt och kundorienterat, mycket bra!
Aise 4 U Bilverkstad
41458 Göteborg
Toyota Prius – 2006
En väl utförd service och ljuddämparbyte.
Carcenter Group i Stockholm AB - BDS
11559 Stockholm
Volkswagen Passat – 2014
Trevlig personal, de gjorde felsökning och kunde påtala problemet. Kroken var inte programmerad, ...
08 Bilservice
14149 Huddinge
Audi A6 – 2008
Proffsigt och kundorienterat, mycket bra!
Aise 4 U Bilverkstad
41458 Göteborg
Toyota Prius – 2006
En väl utförd service och ljuddämparbyte.
Carcenter Group i Stockholm AB - BDS
11559 Stockholm
Skapa ett uppdrag nu

Läs mer om felsökning på bilen

Felsökning kan vara ett av de mest tidskrävande jobben.

Mekanikerna säger ofta att när ”verktyget visar en error”, kan det finnas 5-10 andra komponenter som orsakar problemet.

Numera styrs de flesta bilar av en dator som kan övervakas, uppgraderas och kontrolleras ifall du har rätt verktyg för det.

Mekanikerns arbete idag går mycket ut på att tolka data från en dator som är ansluten till bilen. De flesta verkstäder har ett felsökningsverktyg som de kan ansluta till bilens dator, och därmed få ut en del information. Utifrån den informationen kan de anpassa sig, men de måste veta vad de gör! Därför går de flesta mekanikerna genom ständig utbildning för att hänga med den tekniska utvecklingen.

Det viktigaste felsökningsverktyget är sensorer som kan mäta fel i systemet. På så sätt kan mekanikern lättare lokalisera de defekta delarna och ersätta dem. Det går att köpa en adapter för under 300 kr som kan kopplas mellan bil och din dator för att göra en egen kontroll, men vem skulle någonsin våga röra bilens inställningar även ifall de hittades?

Du kan alltid vara säker på att det utförda arbetet görs med kvalitet, eftersom Autobutler bara ansluter sig till garage som blir konstant utvärderade och bedöms av andra bilägare.

Få offerter för en professionell diagnostik från upp till 3 kvalitetsgarage, välj den bästa och boka en tid!

När du beskriver felen med din bil, är det viktigt att beskriva dem så noggrant som möjligt. Annars kan det vara svårt för verkstaden att komma med en kvalificerad utvärdering och vad det kommer att kosta. Finns det synliga tecken på bilen, kan du snabbt ladda upp bilder i beskrivningen så att mekanikern kan ge dig en korrekt offert.

Om du hör ett konstigt ljud, borde du beskriva det också. Ett defekt ljud betyder ofta att motorljudet blandas med andra ljud, och ifall du kan lokalisera ljudet, kan garaget veta vad som är fel.

Behöver du hjälp med att beskriva felet, kan du ringa Autobutler och fråga en av våra egna mekaniker om råd gratis på 08-34 92 90. Du kan även använda dig av chat-funktionen i det nedre, högra hörnet på vår hemsida.

Under felsökningen kollas alla parametrar som visas i felsökningsverktyget. Det är både elektromekaniska och elektriska utrustningar som kollas. Mekanikern har sin erfarenhet, reparationsmanual, information på datorn och kan använda sig av kollegers kunskap för att få fram felen.

Ibland är det lätt att hitta fel med diagnosverktyget, medan andra gånger kan det vara en tidskrävande uppgift. Något så enkelt som en lös sladd kan visa ett fel på andra sidan bilen och göra det svårt att ta reda på vad som behöver repareras.

När du skapar ett jobb med Autobutler, är det viktigt att du får en korrekt offert från verkstaden. Men om det skulle visa sig att problemet är något annat, eller fler problem dyker upp, kommer verkstaden att kontakta dig innan de påbörjar reparationen. Det bestämda priset täcker det som är överenskommet, inte problem som dyker upp under reparationen. Det är en del av MRFs reparationsvillkor, som alla verkstäder på Autobutler går efter.

Om ett problem är svårt att förklara, måste du lägga extra uppmärksamhet på offerterna du får. Det är inte säkert att den billigaste offerten stämmer om fler fel hittas på verkstaden. Läs förklaringarna på alla offerter noggrant, för att se ifall verkstäderna förstår sig på problemet.

Du kan även läsa recensionerna från andra bilägare på verkstaden, så att du kan känna dig säker när du åker dit.

Här är bara en liten samling, som kan vara bra att känna till när du ska beskriva dina fel för verkstaden:

 • Säkringar: Om något slutar fungera, som vindrutetorkare, värme eller radio, kan det vara en säkring som har gått. I manualen kan du hitta vilken säkring som har orsakat felet, ta bort säkringslådans lock och byta ut den.
 • Elarbete: De flesta bilar har en servicelampa som tänds när en av bilens lampor inte fungerar eller måste bytas ut. Många tror att byta lampor är enkelt, men bilar har ofta lampor gömda bakom delar som kan vara svåra att komma åt. Problemet uppstår ofta bak på bilen och det kan då vara bra att ha en vänlig mekaniker till hands som byter ut det åt dig till ett lågt pris.
 • Navigationssystem: Fler och fler bilar använder sig av inbyggda navigationssystem. Ifall de slutar fungera, är det svårt att komma åt, bortsett ifrån om det är en avtagbar del. Det finns gränser för vad du kan göra, förutom att starta om dem. Om det är en avtagbar del, är det ofta möjligt att koppla direkt till en dator och uppdatera eller starta om den.
 • Bilar behöver kraft för att starta, men även för att köras. Det är generatorn som ger laddningar tillbatterietoch kraft till all elektroniska delar. Om generatorn är trasig, ger den inte kraft till bilen, eftersom den inte laddar batteriet medan du kör. Då kan du bara köra så länge batteriet är laddat, efter det stannar bilen.
 • Tändstift: Om det sker misständingar i bilen, kan det vara ett tändstift. Är rädd för att smutsa ner händerna, så finns det en speciell nyckel som används för att dra ut tändstiften och tvätta dem. Om det är nödvändigt, så använd en bit sandpapper mellan kontaktpunkterna. Är de slitna eller smutsiga, så ska de bytas ut. Å andra sidan är detta en av sakerna som verkstaden enkelt kan fixa och kolla upp när bilen blir servad.
 • Tändspole (Bensin): Tändspolen levererar kraften som gör att tändstiftet skapar en gnista som antänder bränslet i cylindrarna. Tändspolen skickar ström till förgasaren som styr tändningen.
 • • Förgasare: Äldre bensinbilar! Ledningar leder upp från tändstiften och tändspole till förgasaren.

  Det är viktigt att kablarna från tändstiften sitter i rätt ordning, annars kan det skapas gnistor vid fel tidpunkt. Om du har otur, kan motorn skadas, så de flesta bilar har bara kablar i den nödvändiga längden.
  Anslut den kortaste först, och sedan den längsta.
  Ett typiskt fel kan vara en läcka, då kommer fukten in i förgasaren. Detta kommer att ”kortsluta förgasaren”, och ger ingen ström till tändstiften. Här kan olja hjälpa, genom att ha en fuktförskjutningseffekt.
 • Elektronisk bränsleinsprutning: Idag använder i stort sett alla nya bensinbilar sig av elektronisk insprutning av bränsle, istället för den traditionella förgasaren.
 • Luftkonditionering och klimatkontroll:Det ända du behöver kontrollera är så att alla kablar och anslutningar är täta och att det inte har bildats smuts. Vid fel på luftkonditioneringen eller klimatkontroll, måste du kontakta en verkstad. Kemikalier används i systemet och det är både dyrt och skadligt för miljön om det inte behandlas rätt.
 • Oljeutsläpp: Om du ser spilld olja, så kan det finnas många anledningar till orsaken. Titta på var oljan är på marken, och se om du kan hitta läckan när du tittar upp i motorrummet. Det kan vara lite knepigt men om du inte ser var oljan kommer ifrån, kan du åtminstone ta en bild för att dokumentera ungefär det läcker. Det kan ge garaget en uppfattning om vad problemet är. När du skapar ett jobb, kan du bifoga bilden.
 • Säkerhet: Om lamporna i bilen lyser för säkerhetssystem som ABS bromsar, airbag eller annan utrustning, bör du låta en verkstad titta på det. Det är inte värt att chansa. Det kan också vara den elektroniska startspärren, däcktrycksövervakning eller någon av de andra säkerhetsåtgärder som har uppfunnits, och de har alla någon typ av sensor eller detektor som kan visa fel. I manualen kan du se vad de olika lamporna betyder.

Nu vet du hur man fyller i beskrivningen för garaget, så att de kan ge dig en korrekt offert. Om du fortfarande är osäker, kom ihåg att du kan ringa oss, använda chattfunktionen eller skicka ett mail till:[email protected]

Prova själv 

Vad du får med autobutler.se

MRFs reparationsvillkor

Usp time

Snabbt och enkelt

Usp price

Prisgaranti

Usp fair

Rättvis verkstadsräkning

Få 3 gratis och ej bindande offerter

Få 3 offerter från verkstäder nära dig. Snabbt och enkelt.

Autobutler för ihop bilägare med seriösa verkstäder. Våra verkstäder är redo att hjälpa dig.

Hämta offerter nu