kopplingsbyte Volkswagen

Pris på Volkswagen kopplingsbyte

29 september 2015, 14:32

Om kopplingen I din Volkswagen måste ersättas presenterar Autobutler det genomsnittliga priset för Volkswagen kopplingsbyten.

Volkswagen grundades 1935 i Tyskland och har vuxit till världen största biltillverkare med en global försäljning i 2013 av 9,7 miljoner fordon. Deras Golf och Polo-modeller är populära i hela Europa och är båda med i topp 10 mest sålda bilmodeller i Europa 2014. Volkswagen Golf blev även utnämnd till 2013 World Car of the Year och European Car of the Year.

Under sin livstid kommer alla fordon bli tvungna att byta ut olika delar. Kopplingen är en viktig del i alla Volkswagenbilar och måste ofta bytas efter en viss tid.

Genomsnittspris* Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*
10973 kr 4477 kr 33 %

Prisberäknaren ovan visar det genomsnittliga priset för ett kopplingsbyte på Volkswagenmodeller. Dessa genomsnittspriser tas från riktiga verkstadspriser från nyligen utförda uppdrag på Autobutler.

Om du behöver en mer exakt offert på ditt kopplingsbyte, är autobutler.se det enklaste sättet att snabbt få flera offerter på ditt uppdrag. Med några enkla klick får du tre skräddarsydda offerter från lokala verkstäder inom 24 timmar, så att du kan jämföra offerter på kopplingsbytet till din Volkswagen och välja en kvalitetsverkstad nära dig.

Hur beräknas kostnaderna för ett kopplingsbyte?

Ett kopplingsbyte är tyvärr ofta ett dyrt uppdrag och kostnaderna varierar beroende på vilket fel kopplingen har och bilens märke och modell. Vissa fordon kräver till exempel att svänghjulet ersätts om kopplingen bytas, vilket resulterar i ännu högre kostnader.

De största kostnaderna för kopplingsbytet är på grund av de höga arbetstimmarna. Resten är för själva kopplingen plus tillhörande delar såsom kopplingsvätska. Det bästa är att få offerter från ett flertal verkstäder och det enklaste sättet att se priset är genom prisberäknaren ovan.

Hur vet jag om en ny koppling behövs?

Kopplingen är en viktig komponent i en välfungerande bil och det kan vara svårt att upptäcka när den är sliten eller felar. Kopplingen används konstant och har inte en specifik livslängd, utan påverkas av allmänt slitage och körstil. Många överanstränger kopplingen genom att inte släppa den helt när de gasar upp efter ett rödljus eller i tung trafik. Denna körstil orsakar onödigt slitage och är en av de vanligaste orsakerna till att kopplingen slits ut och måste bytas.

Ett av de första tecknen på kopplingsproblem är att växlingen blir svårare och att det låter eller luktar bränt när du växlar. Om du upplever några av dessa problem så är det ofta ett tecken på att kopplingen felar. Felar kopplingen och du fortsätter att köra så kan problemet bli ännu värre och bilen eventuellt stanna.

Genomsnittspriser på olika uppdrag

Genomsnittspriser för service

Genomsnittspriser för uppdrag relaterade till bromsarna

Genomsnittspriser för kamremsbyte

Genomsnittspriser för kopplingsbyte

Genomsnittspriser för oljebyte

Få offerter och jämför priser på kopplingsarbete

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.