Bilsemester: Gör en bilsemester och planera själv din resa

21 oktober 2021, 14:45

En bilsemester ger dig möjlighet att planera resan precis som du vill. Det ger dig den unika friheten att göra din semester till din egen – oavsett om du är i Sverige eller utomlands.

I det här inlägget kan du läsa om de många fördelarna med att ta bilen på semestern. Du får också tips på hur du kan se till att du får en bra och säker semester.

Gör bilresan till en del av din semester

När man åker på semester är det lätt att tänka på resan som något man måste få överstökat innan man kommer fram till sin destination. Men bilkörningen behöver inte vara en plåga.

En av de många fördelarna med en bilsemester är att du inte behöver ha bråttom. Du behöver inte vara bunden av att komma i tid till flygplatsen och du behöver inte heller oroa dig för att hitta rätt tågperrong i en främmande stad.

Planera bilresan som en del av din semester: Njut av vyerna och kör genom små orter som du inte har besökt tidigare. Det är en bra idé att fundera ut vilka sevärdheter som du vill se i förväg så att bilresan blir full av minnesvärda stunder.

På en bilsemester är det också lätt att vara spontan – om ni ser något på vägen som ni vill uppleva kan ni stanna och sedan fortsätta bilresan i lugn och ro.

Avkopplande bilsemester i Sverige

En bilsemester är ett utmärkt tillfälle att turista i sitt eget land och uppleva Sverige från nya vinklar. Vårt land är fullt av vacker natur, spännande upplevelser för hela familjen och vackra gamla städer som väntar på att bli utforskade.

Det finns många fördelar med en bilsemester på hemmaplan. De geografiska avstånden är inte så stora, och det ger dig möjlighet att uppleva mycket utan att behöva köra långt – vilket också är en fördel om du har barn med dig på resan.

På många sätt kan det också vara mer avkopplande att tillbringa semestern härhemma. Du behöver inte oroa dig för särskilda trafikregler i andra länder och du behöver inte oroa dig för trafikstockningar på den tyska motorvägen. Och om det inte går som planerat kan du alltid sätta dig i bilen och köra hem igen.

Råd för din bilsemester utomlands

En bilsemester utomlands kräver lite mer planering än en semester på hemmaplan. Förutom att planera din rutt och eventuella stopp längs vägen finns det några praktiska saker som du måste ordna med innan du ger dig iväg.

Kontrollera före avresan att:

  • Bilen har rätt däcktryck i förhållande till bagagets vikt.
  • Du har fyllt på med spolarvätska och att bilens vindrutetorkare är i gott skick.
  • Du har kylarvätska, spolarvätska och olja om du skulle behöva fylla på på vägen.

Det är också en bra idé att kontrollera att bromsarna fungerar som de ska. Om du åker till ett varmt land bör du också se till att bilens luftkonditionering fungerar. Få en offert på reparation av din luftkonditionering här.

Se också till att du känner till trafikreglerna i det land du ska åka till. I vissa länder finns det särskilda regler som du måste följa. I Italien, Spanien, Portugal och Österrike måste du till exempel ha en gul säkerhetsväst i bilen, och i Frankrike är det obligatoriskt att ha en alkoholmätare.

Smidig reparation av din bil utomlands

Om du skulle behöva reparera din bil under din bilsemester är det lyckligtvis inte så svårt som du kanske är rädd för.

Med Autobutler kan du jämföra offerter på olika reparationer från kvalitetsverkstäder nära dig – både i Sverige och utomlands. Vi finns för närvarande även i Danmark, Tyskland, England och Frankrike. På så sätt kan du enkelt hitta den bästa lösningen till rätt pris. Hitta en verkstad nära dig här.

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 314 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.