Överblick över motorn i en Chevrolet

Vad kostar en motorreparation för en Chevrolet?

18 maj 2020, 15:38

Även om Chevrolet slutade sälja bilar i Sverige 2015, finns det fortfarande många Chevrolet som kan ses i gatubilden. Och om man skall ha in bilen på verkstad så är det också lätt att hitta en verkstad som kan hjälpa.

Om det uppstår fel på motorn som kräver en motorreparation utför mekanikern en felsökning och diagnostisering med hjälp av modern mätutrustning som oftast är i stånd till att nollställa eventuella felkoder.

Det kan dock också finnas tillfällen där fel på motorn och motorsymptom inte kan avhjälpas genom att man bara nollställer felkoder. Om det inte rent av blir en fråga om att byta hela motorn kan det handla om en läckande topplockspackning eller att andra reservdelar måste bytas ut.

Innan du kör bilen till verkstaden, är det skönt att veta lite om vad räkningen från verkstaden kan komma att uppgå till. Därför har autobutler.se beräknat en rad priser för olika motorreparationer.

Nedan kan du få en snabb överblick över de vanligaste reparationerna på en Chevrolet-motor.

Så beräknar vi priserna
De olika priserna beräknas utifrån de offerter som över 200 verkstäder som är samarbetspartners med autobutler.se har skickat till Chevrolet-ägare.

Observera att det handlar om genomsnittliga priser, eftersom de ursprungliga offerterna har givits över hela registret av modeller och årsmodeller.

Spara i genomsnitt*
3.549 kr / 27%

Så hämtar du in offerter via autobutler.se

  1. Klicka på ”Få offerter” – fyll i kontaktuppgifter och en kort beskrivning av problemet med bilen Exempel: ”Jag vill ha en offert för att byta topplockspackning på min Chevrolet” Det räcker med att upplysa verkstäderna om bilens registreringsnummer för att de snabbt skall kunna se vilken bilmodell det rör sig om.
  2. Klicka på ”Få offerter” – inom några timmar får du offerter från lokala verkstäder i din närhet.
  3. Kontakta en eller flera av de tre verkstäderna och få svar på eventuella frågor eller boka tid på verkstaden som du vill skall lösa problemet med att reparera din bils motor.

Är det fel på EGR-ventilen?

Om din Chevrolet är utrustad med en dieselmotor sitter det förmodligen en EGR-ventil i din bilmotor. EGR står för ”Exhaust Gas Recirculation”, och EGR-ventilen bidrar till att avgaserna från dieselmotorn återanvänds så att föroreningsnivån sänks. Ventilen ser till att de orena avgaserna leds tillbaka genom insuget så att avgaserna förbränns på nytt.

Uppstår det fel på EGR-ventilen är det högst troligt att en varningslampa tänds på instrumentbrädan. Samtidigt kommer du förmodligen att upptäcka att din Chevrolet kör trögt och ger dåligt gensvar. Om det är illa blir motorns tomgång ojämn och det kommer svart rök i avgaserna.

Om du kör bilen till en verkstad kommer mekanikern sannolikt att föreslå en rengöring av ventilen för att se om detta korrigerar problemet. En EGR-ventil kostar nämligen några tusen kronor, så det är givetvis värt att pröva om det räcker med att montera bort ventilen och rengöra den.

Om det inte räcker måste EGR-ventilen bytas ut, och det är oftast det sista alternativet som är det bästa.

Byte av EGR-ventil kan dock mycket väl bli en lite större utgift, så därför kan man med fördel inhämta offerter via autobutler.se innan man fattar ett slutgiltigt beslut om vilken verkstad man vill vända sig till.

Kom igång – om din bil behöver få motorn reparerad, inhämta offerter på autobutler.se.

Få offerter och jämför priser på motor

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.