Pris på dragkrok på BMW

Dragkrok BMW – montering till ett bra pris

13 augusti 2019, 09:07

Är du en av dessa bilägare som antingen älskar att campa eller kanske i stället hakar fast båttrailern bakom bilen och kör ut till vattnet? Eller är du bara praktisk och behöver komma till återvinningsstationen med trädgårdsavfall eller liknande? Då har du förmodligen redan en dragkrok på din bil.

Men om bilen inte redan är försedd med en dragkrok kan du snabbt och enkelt få en eftermonterad. Eftermontering av draganordning, dragkrok eller kopplingsanordning är nämligen ett standardjobb på i stort sett alla bilverkstäder.
Men vad kostar det egentligen att låta montera en dragkrok på en BMW?

För att kunna svara på det har vi beräknat ett genomsnittspris utifrån alla offerter verkstäderna har skickat till BMW-ägare som har använt Autobutler.

I beräkningen av priset har vi uteslutande tagit med offerter till BMW-ägare. Du bör dock tänka på att det visade priset omfattar alla BMW-modeller och även flera olika typer av draganordningar.

Spara i genomsnitt*
3.811 kr / 27%

Undersök vad det kostar att montera en dragkrok på din BMW. Skapa ett uppdrag och få tre skriftliga offerter. Genom att jämföra olika offerter med de recensioner som verkstäderna har fått på Autobutler hittar du lätt din önskade verkstad.

Hastighetsregler för körning med släpvagn

Innan du ansluter släpet till bilen är det viktigt att du känner till hastighetsreglerna. För du får nämligen inte köra lika fort med ett släp som utan.

Det finns i princip tre olika hastighetsbegränsningar för körning med trailer eller annan typ av släp.

Vid körning i tätbebyggda områden får hastigheten maximalt vara 50 km/h.

Vid körning i tätorter får hastigheten, om fordonets totalvikt inte överstiger 3 500 kg, maximalt vara 70 km/h om skyltningen i övrigt tillåter det.

Slutligen får du på motortrafikled och landsväg köra i 70 km/h och på motorväg i 80 km/h.

Om du reser söderut över gränsen till Tyskland gäller andra regler. Här får man till exempel köra i 100 km/h på motorväg med ett påhängsfordon kopplat till bilen om man har ett så kallat ”Tempo 100-godkännande”.

Körning med cykelhållare

Funderar du på att låta montera en dragkrok på din BMW och ska du i första hand använda dragkroken till en cykelhållare så finns det även här en rad regler du bör vara medveten om.

Reglerna föreskriver att bilens registreringsskylt alltid måste synas tydligt. Det innebär att cykelhållaren, inklusive cykel, inte får täcka över registreringsskylten.

Om den gör det måste man montera en särskild belysningsram och en extra registreringsskylt vid körning med cykelhållaren.
Du riskerar böter om registreringsskylten inte är 100 procent synlig, och böterna stiger om antingen bilens bromsljus eller blinkers inte är synliga.

Om du uteslutande ska köra med cyklar bakpå bilen så kan du faktiskt överväga att köpa en speciell cykelhållare som monteras på bilens baklucka. Då behöver du inte alls låta montera en dragkrok. Men om dragkroken också ska användas för att köra trailer eller någon annan form av släp går det inte att komma undan. Då måste du eftermontera en dragkrok.

Få offerter och jämför priser på dragkrok

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.