Bilägare med handen på ratten i en Suzuki

Suzuki: Hitta balansering och hjulinställning pris

24 april 2020, 10:33

Defekta eller slitna styrleder, glapp i ratten och andra fel på styrinrättning kan snabbt leda till farliga situationer i trafiken, och fel på styrning bil är ofta den direkta orsaken till att olyckor inträffar.

Därför bör fel på styrinrättning bil åtgärdas så snart felet upptäcks.

Du kan själv hålla ett öga på din Suzukis styrinrättning och bland annat kontrollera att det inte är något glapp i ratten. Om du plötsligt upptäcker att däcken är snedslitna eller att det förekommer vibrationer eller skakningar i ratten under körning, är det med stor sannolikhet något som är fel med styrinrättningen.

Om du behöver ta bilen till en verkstad, använd funktionen ”Få offerter” här på autobutler.se. Beskriv felet så bra du kan och få dig tillsänt skriftliga offerter för att reparera styrningen.

De flesta bilägare vill gärna få en idé i förväg om vad det kommer att kosta att korrigera bilens styrning. Därför har autobutler.se beräknat det genomsnittliga priset för de vanligaste uppgifterna. Det vill säga, vad kostar en hjulinställning, balansering av hjulen en kontroll av styrinrättning, och spårning av bilens däck. Slutligen har vi också beräknat priset för att ersätta bärarmar och styrleder.

Alla priser som visas nedan är beräknade utifrån den stora mängd offerter som verkstäderna tidigare skickat till Suzuki-ägare, oavsett modell eller årgång.

Spara i genomsnitt*
1.626 kr / 39%

Om du hyser några tvivel om huruvida styrningen på din Suzuki är 100 procent i ordning, använd autobutler.se för att boka tid till en 4-hjulsinställning eller spårning.

Med rätt balansering och hjulinställning ökar trafiksäkerheten

Som Suzuki-ägare, bör du få en inställning av styrningen gjord minst en gång om året. När man gör en 4-hjulskontroll och spårning försäkrar man sig om att alla fyra hjulen och styrningen är korrekt inställda enligt tillverkarens specifikationer. Mätningarna visar om alla fyra hjulen är monterade så att de sitter vinkelrätt mot vägen. Dessutom kontrollerar man att framhjulen och bakhjulen är parallella med varandra.

Om balanseringen inte är korrekt, kan man erfara skakningar i ratten. När det inträffar har hjulen inte stadig kontakt med vägbanan, vilket kan skapa farliga situationer i trafiken.

Samtidigt innebär en felaktig hjulinställning också att däcken slits skevt. Redan vid små avvikelser i hjulinställningen kan däckets livslängd minskas med upp till 10 procent. Sist men inte minst, slitna däck orsakar också att bilens bromssträcka ökar. I slutänden innebär detta också en försämring av trafiksäkerheten.

Din lokala verkstad kan både mäta och justera styrinrättningen med den senaste datorutrustningen. Därmed försäkrar du dig om att bilens köregenskaper förblir optimala.

När skall styrinrättningen kontrolleras på din Suzuki?

Styrningen hjälper tillsammans med bilens hjulupphängning till med att göra så det inte känns obekvämt när bilen till exempel kör över en bula på vägen.

Nedan får du 5 tips om hur du märker om något plötsligt är fel med antingen styrinrättningen, spårningen eller balanseringen på din Suzuki.

Du känner att bilen saknar stabilitet i riktningen genom att den drar ut åt sidan när du kör på rak väg
Ratten är inte rak även om bilen kör rakt fram
Du känner skakningar i ratten när du kör
Du upptäcker att däcken är ojämnt slitna på antingen utsidan eller insidan
När du svänger eller kör över en bula på vägen ”klonkar” det eller hörs andra missljud.

Om du märker av en eller flera av ovanstående punkter, gör du klokt i att köra bilen till verkstaden och få styrinrättningen undersökt. Genom det kan mekanikern tala om för dig om det är fel på antingen styrningen eller fjädringen.

Få offerter och jämför priser på ratt

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 312 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.