Audi - Välj rätt dragkrok

15 januari 2018, 10:37

En dragkrok baktill på din bil ger dig frihet, och vad kan man mer önska sig som bilägare? Frihet att kunna transportera saker på din släpvagn, kunna komma ut i skogen med din mountainbike eller friheten att koppla husvagnen efter bilen och dra ut på nya äventyr.

En dragkrok ger alltså bilen fler användningsmöjligheter.

Även om dragkroken är en praktisk inrättning, måste den ju också vara lite snygg att se på. Därför har Audi utvecklat en originaldragkrok, som både design- och funktionsmässigt passar till din bil. Man har tagit hänsyn till passformen så att den stämmer perfekt med de vackra linjerna och den stilrena design som kännetecknar en Audi.

Köper du originaldragkroken från Audi, kan du välja mellan två typer. En svängbar dragkrok, som efter användning lätt kan döljas bakom stötfångaren, och en avtagbar dragkrok, som sätts på vid behov.

Vill du själv montera dragkroken på din Audi, finns det på nätet en lång rad webbutiker som bl.a. specialiserat sig på att sälja dragkrokar av märken som Bosal, Westfalia, Oris och Thule.

Är du inte gör det själv-typen, får du hitta en verkstad som kan lösa uppgiften.

För att du ska få en uppfattning om vad det kostar att få en dragkrok monterad på din Audi har vi beräknat ett genomsnittspris, som täcker alla de offerter som verkstäderna har skickat till användarna av autobutler.se.

I denna beräkning har bara tagits med offerter till Audiägare, men du ska vara uppmärksam på att priset både täcker alla Audimodeller och olika slags dragkrokar.

Spara i genomsnitt*
4.159 kr / 31%

Man ska dock inte låta sig luras av priset, för det kan vara stora skillnader mellan de olika offerterna. Därför uppmanar vi dig att skicka en förfrågan här på sidan och få offerter, som inte är bindande för dig.

Du får uteslutande skriftliga offerter och kan genom att jämföra dem med de omdömen som verkstäderna har fått på Autobutler lätt hitta den verkstad som du vill anlita.

Dragkrok – ha koll på elektriciteten

Om du själv vill montera den nya dragkroken finns det som sagt massor av webbutiker på nätet som säljer sådana.

När du beställer dragkroken ska du också komma ihåg att köpa den el-sats som du ska använda. Släpkontakten används för att koppla samman släpvagnen med bilens elektriska system, så att släpvagnen får fungerande körriktningsvisare, baklyktor och bromslampor.

Det finns två olika modeller, en 7-polig och en 13-polig, med 7 resp. 13 stift i kontakten.

Många släpvagnar, inte minst husvagnar, behöver mycket ström till en rad funktioner, såsom kylskåp och innerbelysning. Därför används ofta den 13-poliga kontakten, som alltså ger mer ström.

Hastighetsregler för körning med släp

Det finns olika godkända hastigheter för körning med släpvagn, och bestämmelserna är komplicerade.

Enklast tar du reda på vad som gäller för dig genom att använda Transportstyrelsens “Släpvagnskalkylator”.

Den hittar du på transportstyrelsen.se.

Utomlands gäller andra regler. Man kan t.ex. få ett s.k. Tempo 100-godkännande för Tyskland och Danmark, som gör att man får hålla upp till 100 km/h.

Om detta kan du läsa mer på olika husvagnssidor på nätet eller i sista hand vända dig till Transportstyrelsen.

Få offerter och jämför priser på dragkrok

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.