Vad kostar ett kamremsbyte på en Volvo?

16 november 2015, 14:52

Om kamremmen i din Volvo måste ersättas så kan du få genomsnittspriset från vår prisberäknare. Priseberäknaren samlar priset för kamremsbyten på Volvobilar utförda genom Autobutler, och räknar ut det genomsnittliga priset.

Volvo grundades i Sverige 1927 och är välkänt för sitt främjande av bilsäkerhetsteknik, utveckling av säkerhetsbältet och sitt Side Impact Protection System.

Volvo erbjuder en rad olika modeller och hade en rekordförsäljning på nästan en halv miljon fordon under 2014 efter en stark tillväxt i både Europa och Kina.

Genom sin livslängd kräver alla fordon reparationer och reservdelar för att fungera som de ska. Kamremmen är en viktig del i en välfungerande Volvo och måste eventuellt bytas ut. Själva kamremsbytet är ett vanligt jobb för de flesta verkstäderna.

Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*
2 266 SEK 30%

Prisberäknaren ovan visar det genomsnittliga priset för kamremsbyten på Volvomodeller. Priset är ett genomsnitt av de faktiska priserna på nyligen utförda uppdrag genom Autobutler.

Om du vill ha en mer exakt offert på kamremsbytet till din Volvo så kan du snabbt och enkelt få det genom att skapa ett uppdrag på Autobutler.

Genom att fylla i några enkla detaljer kan du få tre professionella offerter inom 24-48 timmar från verkstäder i ditt närområde. På så sätt kan du jämföra och välja den som passar dig bäst.

Hur beräknas priset för ett kamremsbyte?

Majoriteten av kostnaderna för att byta kamrem är arbetstimmarna. På grund av hur kamremmen är placerad i bilen, tar det ett antal timmar att utföra bytet. Resten av kostnaden är baserad på delar såsom själva kamremmen.

De flesta verkstäder föreslår dessutom att du byter vattenpumpen samtidigt som kamremmen eftersom att den är lika svår att komma åt. På så sätt slipper du risken att behöva betala samma höga summa två gånger.

Hur vet jag om kamremmen måste bytas?

Kamremmen är en av motorns kärndelar och byten måste följa tillverkarens rekommendationer. Om du inte byter kamremmen i tid så kan den brytas och allvarlig skada kolvarna och ventilerna i motorn.

Om du märker ett högfrekvent brus när motorn är i viloläge eller när den startas så kan det tyda på ett potentiellt problem med kamremmen. Om det tar ett antal försök att starta motorn så tyder även detta på ett problem med kamremmen. Märker du att något kan vara fel på remmen så är det viktigt att en mekaniker tittar på det så fort som möjligt.

Genomsnittspriser på olika uppdrag

Genomsnittspriser för service

Genomsnittspriser för uppdrag relaterade till bromsarna

Genomsnittspriser för kamremsbyte

Genomsnittspriser för kopplingsbyte

Genomsnittspriser för oljebyte

Få offerter och jämför priser på Kamrem / Kamkedja

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.