Vår bilblogg

Sverige sista landet i Europa med förbud mot användning av handhållna telefoner i bilen

D. 1 februari 2018 hakar Sverige äntligen på vågen att förbjuda handhållna telefoner i bilen. Alla övriga länder i Europa har sedan länge regler mot detta, och här blir straffen regelbundet skärpta.

Men fram tills nu har det varit tillåtet här i Sverige, så länge det ”inte äventyrar trafiksäkerheten”, en lite vag formulering. Det är dock slut med det nu, så från den 1 februari är det inte längre tillåtet.

Vårt grannland Danmark har länge haft förbudet, vilket är bra att veta om du ibland kör över bron. De betonar mycket bra med sin slogan ”Kör bil när du kör bil” att du både ska släppa telefonen, låta bli att sminka dig och inte heller sköta barnens iPad i baksätet när du kör bil.

Läs hela artikeln - Sverige sista landet i Europa med förbud mot användning av handhållna telefoner i bilen

Genomsnittspriser på dragkroksmontering

Genomsnittspriser på dragkroksmontering

Spara pengar på verkstaden för dragkroksmontering. Du kan snabbt och enkelt säkra dig det bästa priset på dragkroksbytet genom att skapa en förfrågan genom vår verkstadsportal.

Autobutler har undersökt genomsnittspriset på dragkroksmontering på olika bilmärken. Undersökningen är baserad på över 550 konkreta verkstadsuppdrag som skapades i 2015 via autobutler.se

Läs hela artikeln - Genomsnittspriser på dragkroksmontering

10 tecken på att något är fel med växellådan

04 maj 2016, 11:46

tecken på att något är fel med växellådan

Växellådan är en av bilens mer problematiska områden för bilägare - oavsett vilken bil du äger.

Den slits kontinuerligt av flera faktorer som dagligt slitage, körstil och bilmodell. Dessa faktorer gör det näst intill omöjligt att förutse när den kommer att slitas ut. Många bilar klarar sig en hel livstid med samma växellåda, medan andra slits ut efter bara några år.

Läs hela artikeln - 10 tecken på att något är fel med växellådan

Läs mer