Mekaniker läser av felkoder på en Ford

Pris på avläsning av felkoder på Ford

12 november 2019, 16:19

De flesta bilägare vet det är något fel på bilen när den kör dåligt, låter konstigt eller när blinkande lampor och ikoner lyser upp.

När några av bilens komponenter inte fungerar får bilens datorsystem ett felmeddelande via de många sensorer som sitter i det elektroniska systemet.

Till exempel insamlas all data om motorns hälsa i bilens datorsystem. Här registreras också eventuella fel, och det gör att mekanikern kan göra en diagnostik och en felsökning av bilens elektroniska utrustning när din Ford är på verkstad. Den datoriserade kontrollen kallas också OBD (On-Board Diagnostics).

Vid en felsökning gås bilens felkoder igenom och mekanikern får automatiskt en översikt över bilens elektronik och avancerade säkerhetssystem.

Det är oftast ganska enkelt och okomplicerat att hitta felet, men andra gånger kan felsökningen vara mer krävande.
Och om inte verkstadsteknikern använder rätt diagnostikverktyg riskerar man att det sker en feldiagnos. Det kan leda till att komponenter som egentligen inte borde bytas ut blir utbytta i alla fall.

När du använder funktionen ”Få offerter” på Autobutler, får du alltid ett fast pris på vad verkstaden anser att det kostar att reparera felet. Priset lämnas utifrån din beskrivning av felet.

Om det visar sig att det är ett annat fel, eller om det dyker upp flera fel under felsökningsprocessen kontaktar verkstaden alltid dig innan mekanikern gör något mer.

Den processen är din garanti för att det arbete som utförs på din Ford alltid ligger inom de avtalade ramarna.
För att ge dig en uppfattning om vad det kostar att utföra en diagnostik eller felsökning/avläsning av felkoder har vi räknat ut ett genomsnittspris som endast gäller för Ford-bilar.

Det uppgivna priset har vi kommit fram till utifrån alla offerter på felsökning och diagnostik som verkstäderna har lämnat till Ford-ägare, oavsett modell och årgång. Tänk på att det pris som du till slut ska betala kan skilja sig från det visade priset.

Spara i genomsnitt*
1.545 kr / 74%

På Autobutler kan du läsa recensioner av verkstäderna som andra bilägare har skrivit. Utifrån dessa kan du få en överblick och bestämma dig för vem du tror bäst kan utföra uppgiften med avläsning av felkoder på din Ford.

Var uppmärksam på lysande varningslampor

En nyare, modern bil är idag utrustad med avancerade elektroniska system som säkerställer stabilitet, säkerhet och komfort.
Och för att säkerheten ska vara så hög som möjligt är det viktigt att bilens elektronik fungerar till 100 procent som avsett.
Diagnostik av felkoder samt eventuell felkorrigering och återställning är också en obligatorisk del av mekanikerns att-göra-lista när bilen är på verkstad för en normal service.

Om det under körning uppstår fel på bilens elektroniska system visas det genom att en eller flera varningslampor lyser på instrumentpanelen.

Eventuella fel registreras av de många sensorer som finns bilen.

Varningslamporna kan antingen lysa i rött eller gult. En gul varningslampa visar att det finns ett fel på bilen, som dock inte behöver vara allvarligt.

Men man bör aldrig ignorera en lysande varningslampa under längre tid och bara köra vidare som om ingenting hade hänt. Inte heller om den ”bara” lyser gult. Det rekommenderas att du låter kontrollera bilen på en verkstad om det inte är något du själv kan åtgärda.

Om däremot en röd varningslampa lyser bör man genast köra in till sidan och stänga av motorn.
Kontrollera sedan i instruktionsboken vad felet består i. I de flesta fall måste du tillkalla hjälp och få bilen bogserad till din lokala verkstad.

Här kan verkstaden med hjälp av rätt diagnostikverktyg läsa av felkoder och diagnostisera problemet. Om du märker av lysande varningslampor, hämta offerter via Autobutler och låt göra en felsökning av bilens koder.

Få offerter och jämför priser på felsökning

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 312 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.