Mekaniker utför diagnostik av Hondas elektronik

Se priset för felsökning av Honda

18 maj 2020, 11:05

På de senaste Honda-modellerna registrerar små sensorer om det uppstår fel på motorn eller delar av bilens elektroniska system.

Informationen samlas in i bilens datorenhet så att verkstaden senare kan gå in och se vilka felkoder som har registrerats.
Om ett fel uppstår tänds till att börja med antingen en varningslampa i instrumentpanelen eller så kan föraren se ett meddelande på bilens pekskärm.

De flesta felen kräver att bilen körs in på verkstaden. Där kan mekanikern utföra en felsökning och avläsning av felkoder. Samtidigt som eventuella fel korrigeras får avläsningen av felkoder med felsökning också betydelse för att sensorerna i bilen alltid fungerar optimalt.

Kostnaden för felsökning och avläsning av felkoder eller en bildiagnos är inte densamma för alla verkstäder. Därför har vi beräknat ett genomsnittspris så att du kan få en uppfattning om vad det kostar att få en felsökning gjord på en Honda.

Priset du ser nedan har vi kommit fram till genom att ta ett genomsnitt för alla offerter som autobutler.se's samarbetspartners har lämnat till Honda-ägare, oavsett modell eller årsmodell.

Genomsnittspris Jämför och spara Möjlig besparing i %
1040 kr 1103 kr 51 %
955 kr 602 kr 45 %

Använd ”Få offerter” om du vill ha en offert specifikt för din bil.

Många av de verkstäder som autobutler.se samarbetar med har bedömts av våra användare. Med de tusentals bedömningar som finns blir det lättare för dig att välja verkstad. Se vad andra skriver om de verkstäder som du har fått offerter från och välj sedan den verkstad du föredrar.

Skall man reagera när varningslampor lyser?

Idag är avancerade teknikpaket standardutrustning i de flesta nyare bilar. Systemen som omfattar både krockkuddar, parkeringssensorer och det särskilda ”Advanced Driver Assistance Systems” bidrar till att säkerställa stabilitet, säkerhet och komfort under körning.

Utmaningen är naturligtvis att ju mer elektronik bilarna utrustas med, desto mer avancerad blir felsökningen om det uppstår problem. Det första tecknet på att något är fel är när någon av varningslamporna börjar lysa.

En lysande varningslampa bör helst leda till att föraren reagerar innan de små felen utvecklas till stora problem på antingen motorn eller andra delar av bilen.

När en varningslampa lyser gult är det förmodligen inget allvarligt, men det är likväl en varning som man helt enkelt inte skall ignorera.

Alla varningslampor som lyser kräver åtgärder, och vartenda fel bör därför undersökas.

Det är en bra idé att börja med att kontrollera bilens instruktionsbok. Här kan du läsa dig fram till vad de olika varningslamporna betyder. Det kan vara så att en gul/orange varningslampa bara är en påminnelse om att man behöver fylla på med mer spolarvätska.

Det är omedelbart mycket allvarligare om en röd varningslampa börjar lysa på instrumentbrädan. De röda varningslamporna är nämligen tecken på att något är riktigt galet med bilen.

Det kan vara ett fel på motorn eller bromssystemet, och man bör inte under några som helst omständigheter köra vidare med bilen förrän felet har utretts.

Om man vill vara säker på att inte orsaka allvarliga skador på bilen är det bästa man kan göra att ringa efter vägassistans och få bilen körd till närmaste bilverkstad. I verkstaden kommer mekanikern att ansluta sig till bilens centrala datorenhet och utföra en felsökning. När alla felkoder skrivits ut kan verkstaden tala om för dig vad det är för fel med din Honda. Typiska fel på motorn kan vara en kabel eller ledning som är alltför sliten. Det kan också vara så att kontrollboxen har skadats av vatten eller fukt.

Om du har råkat ut för tända varningslampor i din Hondas instrumentbräda kan du hämta in offerter via autobutler.se och få en bildiagnos utförd med hjälp av felkodsläsare.

Så utför mekanikern en felsökning bil

Idag är bilens ECU-dator den centrala enhet som samlar in all information om fordonets driftstatus.

Varje gång bilen kommer in på service kan mekanikern ställa en elektronisk diagnos genom att läsa av felkoder från bilens elektroniska system.

Med hjälp av avancerade felsökningsverktyg får mekanikern en överblick över vad som eventuellt kan vara fel som behöver korrigeras eller nollställas för att bilen skall fungera optimalt och effektivt igen.

Använder en verkstad inte den nyaste och mest avancerade verktygen kan det resultera i att man ställer en felaktig diagnos. Denna situation kan man dock så långt som möjligt undvika genom att använda en av de verkstäder som är anknutna till autobutler.se.

Verkstäderna är nämligen förpliktigade genom ett omfattande reparationsavtal till att bland annat använda korrekt utrustning. Samtidigt ställs det krav på att man löpande skickar mekanikerna på vidareutbildning. På så sätt kan du som kund vara säker på att mekanikerna alltid använder de senaste och mest avancerade diagnostiska verktygen för felsökning på din Honda.


*De angivna priserna och besparingarna baseras på verkstädernas egna individuella priser, från verkstäder registrerade på autobutler.se, som erbjuder den aktuella tjänsten. De angivna priserna och besparingarna baseras på en genomsnittlig beräkning av offerter för tjänsten i fråga, inom en radie av 50 km, på uppdrag med minst 4 offerter under en 12-månadersperiod. Den genomsnittliga besparingen beräknas som skillnaden mellan den billigaste och den dyraste offerten för varje uppdrag på den aktuella tjänsten. Genomsnittspriset beräknas på alla offerter inhämtade på uppdrag på den aktuella tjänsten. Ditt individuella pris och besparingar kan variera beroende på bilmärke, modell, årsmodell och var i landet du vill få jobbet utfört.

Få offerter och jämför priser på felsökning

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 312 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.