Autobutler.se är en oberoende verkstadsportal där du kan hämta 3 gratis och ej bindande offerter på din bilreparation

3 offerter och jämför uppdrag på avgaser

Spotcheck

2 års garanti på allt verkstadsarbete

utfört genom autobutler.se

Priceguarantee se

Prisgaranti på alla offerter

Var säker på att du alltid får det bästa priset med prisgaranti

Så fungerar det

Quote bg

Få 3 offerter

Förklara vad som ska göras på din bil och få 3 offerter - utan kostnad.
Calendar bg

Boka en tid

Jämför offerter och boka tid på din valda verkstad baserat på tillgänglighet, pris eller omdömen.
Garage bg

Få din bil reparerad

Det är allt. Du slipper ringa runt och besöka flera verkstäder - Våra bilverkstäder erbjuder snabb, billig och pålitlig service.

När avgasröret låter fel är det dags att ta en titt på det

Skramlar det konstigt från bilens avgassystem, är det rost på avgasröret eller vill du sätta på avgasrening? Då är det en bra idé att låta en mekaniker ta en titt under bilen.

Det kan vara svårt att avgöra om det är en läcka i bilens främre avgasrör, om det är något fel på ljuddämparen eller om katalysatorn måste bytas. Många korta turer med bilen skapar vattenånga i ljuddämparen och det i sin tur leder rätt snabbt till rost. Blir det sen hål och läckage kan du riskera att hela avgassystemet behöver bytas.

Prova själv 

Just nu säger andra bilägare

4,7
91 betyg
Volvo V – 2003
Lätt att få tid och diskutera detaljer
Automek Bromma - MECA
16867 Bromma
Renault Megane – 2001
Flexibla tider för lämning. Bra förklaring av felet.
Assistanstjänst Bilverkstad - AlliansPlus
17543 Järfälla
Mazda 5 – 2009
Jag lämnade bilen på torsdagJ vid stängning bilen var klar på fredag.jWow toppen jag rekommendera...
Upplands Bilmekaniska & Rekond AB - MekoPartner
754 54 Uppsala
Volvo V – 2003
Lätt att få tid och diskutera detaljer
Automek Bromma - MECA
16867 Bromma
Renault Megane – 2001
Flexibla tider för lämning. Bra förklaring av felet.
Assistanstjänst Bilverkstad - AlliansPlus
17543 Järfälla
Skapa ett uppdrag nu

Läs mer om avgaser

Ifall avgassystemet läcker, är det inte bara ljudet som är störande. Du riskerar även att släppa in giftiga ångor i bilen. Avgassystemet säkerställer utsläpp av giftiga avgaser från bilen, så det är viktigt både för dig, och andra att du har ett välfungerande avgassystem.

När din bil börjar låta som en traktor under starten, är det dags att byta avgassystem. Det råder ingen tvekan om detta när du hör det djupa mullret av fritt motorljud. Du är inte bara högljudd, men ger även miljön ytterligare föroreningar när utsläpp sker innan de når katalysatorn.

Få upp till 3 offerter på byte eller reparation av avgassystem och katalysator..

Avgassystemet börjar vid motorn där det finns ett rör (avgasgenröret) som omdirigerar avgaserna från de olika cylindrarna till avgasröret. Avgasröret går från avgasgenröret ner och under bilen. Avgassystemet är indelat i ett nummer av delar som kan bytas ut individuellt om så krävs. Katalysatorn sitter mellan avgasgenröret och ljuddämparen, vanligtvis i början av avgassystemet. Ljuddämparen sitter precis före ändröret.
Ljuddämparens syfte är att dämpa motorljudet innan de renade gaserna släpps ut i det fria.

  • Avgasgenröret tar emot avgaser från valvet, kombinerar dem till ett rör, och skickar vidare avgaserna genom frampipan.
  • Frampipan skickar ut avgaser från avgasgenröret till katalysatorn
  • Katalysatorn rensar avgaserna och skickar dem vidare
  • Mellanröret ansluter katalysatorn till ljuddämparen
  • Ljuddämparen ser till så att ljudet håller sig inom tillåtna volymer
  • Ändröret tillhör den sista delen av avgasröret innan avgaserna släpps ut
  • Stötfångare används på flera platser, så att avgasröret hålls på plats och inte bryts. Gummilager används även på flera ställen för att minska effekterna av vägbrister, så att det inte fortplantas i avgaserna. Detta förlänger avgasrörets livslängd.
  • Kopplingsstycken kan användas för att ansluta rören. Vissa rör har förmonterade ändstycken.

Ifall du vill ge bilen en mer sportigare look, kan du byta ut ändröret som kommer i många olika former och storlekar, för att tillgodose alla typer av bilälskare.

Katalysatorn sitter vanligtvis som den första delen av avgassystemet, för att hinna rengöra avgaserna så tidigt som möjligt. Katalysatorn tar de giftiga avgaserna och filtrerar dem så att de återstående avgaserna är relativt ofarliga för miljön, atmosfären, djur och människor.
Ifall det finns hål i avgasröret efter katalysatorn, blir det bara ett irriterande buller. Risken för giftig rök inuti bilen minskar, men det kan fortfarande vara obekvämt och skadligt. Avgaser är inte farliga, det finns fortfarande regler för att ventilera garage, men med införandet av katalysatorn, har föroreningar från fordon minskat kraftigt.

Få upp till 3 offerter på byte eller reparation av avgassystem och katalysator. .

Gun Gum reparationsbandage

Ifall avgassystemet bryts ner, kan du temporärt laga det med Gun Gum. Det finns ett flertal tillverkare av denna produkt som använder antigen en smörjpastej som gnuggas i hörnen, eller tygliknande bitar (kallas reparationsbandage), som lindas runt röret och gnuggas med klister. Gun Gum klistret kommer då att stelna och bli hård (Som ett gips för ditt avgassystem). Klistret kan enkelt hålla under en lång tid, och är en billig tillfällig lösning om du själv ska göra det.

Permanent reparation

Den permanenta lösningen är naturligtvis bättre. Avgassystemet är tack och lov en av delarna på ditt fordon som kan lappas upp ganska enkelt. Istället för att behöva byta ut hela avgassystemet när något går sönder så går det att antigen svetsa på nya pjäser, eller ersätta enstaka delar som ljuddämpare, ändröret eller annat. Det enda du inte kan byta ut är katalysatorn som endast kan bytas ut om den är defekt.
Det finns många verkstäder som har utrustning för att svetsa avgassystem, antigen genom att svetsa på en extra bit, nya delar eller ett plåster. Du måste bara vara medveten om att det är värt en reparation i längden, eftersom hela avgassystemet tenderar att korrodera, så lappa ihop det om och om igen kan bli dyrare än att gå till verkstaden.

På Autobutler kan du kontakta din mekaniker och boka en reparation eller byta av avgassystem. Du kan även skicka dokument eller bilder på felet så att ditt valda garage kan enklare bedöma omfattningen av jobbet och ge dig en mer exakt offert.

Få upp till 3 offerter på byte eller reparation av avgassystem och katalysator..

Reglerna för service på avgasröret än inte speciellt strikta. Avgassystemet kan lagas på vilket sätt som helst, även om du har skapat ditt egna avgasrör, ljuddämpare, etc.. Du kan även ha ett eftermonterat avgassystem med mindre resistans, så att motorn kan pressas till max.

Följande krav måste uppfyllas för att gå igenom service:
- Avgassystemet måste vara ordentligt upphängt
- Det måste uppfylla miljöreglerna för utsläpp
- Ljudnivån måste vara under den tillåtna gränsen

Prova själv 

Vad du får med autobutler.se

MRFs reparationsvillkor

Usp time

Snabbt och enkelt

Usp price

Prisgaranti

Usp fair

Rättvis verkstadsräkning

Få 3 gratis och ej bindande offerter

Få 3 offerter från verkstäder nära dig. Snabbt och enkelt.

Autobutler för ihop bilägare med seriösa verkstäder. Våra verkstäder är redo att hjälpa dig.

Hämta offerter nu