Delar av koppling till Seat

Hur upptäcker man att kopplingen är sliten på en Seat?

14 augusti 2019, 13:48

Många bilar har i dag automatväxel, men om du kör en bil med manuell växellåda tillhör växelspaken det du använder mest i bilen.

Du behöver hela tiden växla, särskilt vid körning i tätbebyggda områden, och varje gång du trampar på kopplingen slits den.
Kopplingen i din Seat skapar anslutningen mellan motor och växellåda. När kopplingspedalen är nedtryckt pressas två kugghjul isär. Därmed slutar växellådan att ge drivkraft till bilens hjul, och du kan byta växel.

Det är viktigt att kopplingen fungerar friktionsfritt, och du bör varken höra missljud när du använder kopplingen eller märka att kopplingen rycker när du trampar pedalen i botten. Om du upplever någon av dessa saker det är nästan säkert ett tecken på att kopplingen är sliten och måste bytas ut.

Få tre bra offerter när kopplingen måste bytas

På nyare bilar fungerar kopplingen felfritt under många år, och under några tiotusentals mil behöver du inte fundera på om kopplingen måste bytas ut. Det gäller naturligtvis även för Seat.

Men de bilister som kör runt i en äldre Seat kan uppleva att kopplingen blir sliten och behöver bytas ut.

På Autobutler har vi undersökt genomsnittspriset för ett komplett kopplingsbyte på Seat. Det uppgivna priset omfattar alla de offerter som verkstäderna har skickat till Seat-ägare.

Spara i genomsnitt*
4.208 kr / 36%

Tänk på att när du använder vår tjänst garanteras du bland annat MRF Reparationsvillkor och 36 månaders reparationsgaranti.

Genom att använda Autobutler hittar du snabbt en verkstad som erbjuder bra priser.

Låt verkstaden byta kopplingen

Ett komplett kopplingsbyte är ett relativt tidskrävande jobb. Delar av motorn måste nämligen demonteras, och därför väljer de flesta bilägare att få kopplingen utbytt på en bilverkstad.

När du behöver hitta en verkstad som kan göra jobbet, kan du välja utifrån både pris och geografiskt läge. Om jobbet kan göras på en dag kan det vara bra att välja en verkstad nära din arbetsplats.

Oavsett vilka kriterier du väljer verkstad utifrån är det bra att få mer än en offert.

På Autobutler får du alla offerter skriftligen. Verkstäderna beskriver jobbet och informerar om både tidsåtgång och pris på reservdelar.

På så sätt är det lätt att gå igenom offerterna och välja önskad verkstad.

Innan du gör det slutliga valet av verkstad kan du läsa andra användares omdömen om de enskilda verkstäderna. Mer än 600.000 användare har lämnat sina omdömen om verkstäderna. Välj ”Omdömen” i menyn i det vänstra hörnet och skriv ditt eget omdöme efter att du har haft din bil på verkstad.

Få offerter och jämför priser på kopplingsarbete

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.