Reparation av fjädring på Chevrolet

Bra priser när stötdämpare eller fjädring skall bytas på din Chevrolet

17 april 2020, 09:14

En bils stötdämpare slits sakta men säkert och förlorar med tiden förmågan att absorbera stötar från vägen.

Stötdämpare, fjädrar och hjulupphängning ingår alla i fordonets fjädring och bidrar inte bara till en bekväm åktur utan också till din säkerhet.

Om stötdämparna är slitna kan det bli ganska obehagligt när upphängningssystemet inte kompenserar ordentligt varje gång man kör över större ojämnheter på vägen.

Det går inte att säga exakt när stötdämparna har blivit så slitna att de behöver bytas. Både din bils ålder och hur du kör den kan påverka när det är tid för byte.

De flesta tillverkare rekommenderar dock att stötdämparna byts ut när bilen har körts mellan 60 000 och 80 000 km.
Byt alltid stötdämparna parvis. Detta gäller oavsett om du väljer att köpa dem från någon av de stora tillverkarna, såsom KYB, MONROE och SACHS eller om du köper stötdämpare som inte är original.

Vi har gjort det lättare för dig när du behöver byta stötdämpare på din Chevrolet. Från verkstädernas offerter till användarna av autobutler.se har vi nämligen beräknat ett genomsnittspris för byte av stötdämpare.

Priserna på byte av stötdämpare och fjädring kommer att skilja sig från modell till modell. Därför kan det pris som du får av verkstäderna mycket väl skilja sig från det pris som visas nedan.

Spara i genomsnitt*
1.481 kr / 27%

För att få bästa möjliga pris, rekommenderar vi att du inhämtar flera offerter för uppgiften. Detta kan du enkelt göra genom att använda offertfunktionen hos autobutler.se där det går att välja mellan 270 kvalitetsverkstäder spridda över hela landet.

Om du skulle ha frågor när du skall skapa ditt ärende kan du kontakta vår supportavdelning där utbildade mekaniker är redo att hjälpa dig på vägen.

Håll ett vakande öga på bilens stötdämpare

Bilens upphängningssystem bestående av stötdämpare och fjädrar är dolt under bilen.

Ett väl fungerande hjulupphängning säkerställer att kraften från en stöt när man kör ner i ett hål på vägen, inte känns så våldsamt som när fjädringen är defekt.

Stötdämparna på din Chevrolet ser till att bilens stora fjädrar inte dras ut helt eller trycks i helt i botten när man kör över gupp och hål i vägen. Samtidigt ser stötdämparna till att bilen snabbt blir stabil igen efter att man har passerat ett gupp.

Ett slitet upphängningssystem kan bl.a. kännas av genom att bilen under körning verkar ”livlig” och instabil. Samtidigt kommer stötar att vidarebefordras direkt upp i bilen med åtföljande obehag. Var uppmärksam på att slitna eller defekta stötdämpare också ger en ökad bromssträcka även när man kör med låg hastighet.

Läs mer nedan om hur man själv kan testa bilens upphängningssystem.

Få svar med vipptestet

Om du misstänker att stötdämparna på din Chevrolet är slitna, pröva att utföra det klassiska ”vipptestet”. Det är lätt att själv göra testet.

Det gör man genom att trycka ner hörnet av bilen antingen vid framskärmen och kofångaren eller där bak vid bagageutrymmet.

Håll ett öga på bilen när du trycker ner och släpper. Bilen skall falla till ro med en glidande rörelse. Hoppar den mer än en gång upp och ner bör du köra bilen till din lokala mekaniker för en kontroll av stötdämparna.

Du kan också testa bilens stötdämpare genom att köra en bit på en sträcka utan trafik. Pröva att göra ett par skarpa knyckar från sida till sida. Om bilen känns extra livlig bör du kontrollera upphängningssystemet.

Hos mekanikerna kan de med hjälp av särskild mätutrustning snabbt avgöra om stötdämpare, fjädring och upphängning är i ordning eller om delar av upphängningssystemet är slitna och behöver bytas ut.

Få offerter och jämför priser på fjädring

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.