Delar av koppling på en Dacia

Få pris på ett kopplingsbyte på en Dacia

13 augusti 2019, 15:07

På de flesta nyare bilar fungerar kopplingen felfritt under många år, och under några tiotusentals mil finns det ingen anledning att oroa sig för om kopplingen bör bytas eller inte. Det gäller naturligtvis även för Dacia.

Det är bara om man upplever oregelbundenheter under körning som man bör låta sin lokala mekaniker kontrollera om det är dags att byta ut kopplingen.

För att hjälpa dig en bit på vägen har Autobutler undersökt vilken prisnivå man kan förvänta sig om man som Dacia-ägare behöver byta ut kopplingen. Priset nedan täcker alla offerter som verkstäderna har lämnat till Dacia-ägare.

Spara i genomsnitt*
4.730 kr / 33%

När du använder vår tjänst och får tre offerter är du bland annat garanterad MRF:s Reparationsvillkor och 24 månaders reparationsgaranti.

Hur upptäcker man att kopplingen behöver bytas?

Många nyare bilar har i dag automatväxel men om man kör en bil med manuell växellåda tillhör växelspaken och kopplingen det som används allra mest under körningen.

Speciellt i tätbebyggda områden där man växlar hela tiden används kopplingen mycket och blir därmed också sliten.

Kopplingen i din Dacia är den enhet som förbinder motorn och växellådan. Varje gång du trampar på kopplingspedalen pressas två kugghjul isär. När det händer slutar växellådan att ge drivkraft till bilens hjul och det går att byta växel.

Det är viktigt att kopplingen alltid kan arbeta friktionsfritt. Detta betyder att man varken får höra missljud eller märka tecken på att kopplingen gör små ryck när man trampar ner kopplingspedalen. Om man märker av några av dessa saker handlar det troligen om att kopplingen är sliten och måste bytas ut.

Överlåt kopplingsbytet till verkstaden

Det går att själv byta kopplingen på bilen. Men ett komplett kopplingsbyte är ett tidskrävande jobb som både kräver förkunskaper och rätt verktyg. Delar av motorn måste nämligen demonteras, och de flesta väljer därför att låta byta kopplingen på en bilverkstad.

När du letar efter en verkstad som kan utföra kopplingsbytet på din Dacia kan du med fördel använda Autobutler.

Här kan du välja verkstad utifrån både pris och geografiskt läge. Om verkstaden kan garantera att du kan lämna bilen på morgonen och hämta den sent på eftermiddagen kan det vara smidigt att välja en verkstad nära din arbetsplats.

Oavsett vilka kriterier du väljer verkstad utifrån är det bra att ha flera offerter att välja mellan.

Genom att använda ”Offertfunktionen” på Autobutler får du tre offerter där verkstäderna beskriver uppdraget och samtidigt informerar om antal timmar och reservdelspriser.

På så sätt blir det lätt att få en överblick över vilka verkstäder man föredrar.

Innan du väljer verkstad kan du läsa andra användares omdömen om de enskilda verkstäderna. Fler än 600.000 användare har bedömt verkstäderna, och du kan också skriva ditt eget omdöme genom att välja ”Omdömen” i menyn i det vänstra hörnet.

Få offerter och jämför priser på kopplingsarbete

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.