Kamremsbyte för Peugeot - Genomsnittspriser och info

28 juli 2017, 13:37

Kamremmen på en Peugeot

Kamremmen i din Peugeot styr samspelet mellan kolvar och ventiler. Därför har kamremmen en av motorns viktigaste funktioner.

Själva remmen är gjord av ett starkt gummimaterial, som med tiden slits. Det innebär att den med tiden riskerar att bli mjuk, fransas upp och få sprickor i ytan.

En sliten kamrem måste bytas i tid. Om du inte gör det riskerar du att den går av under körning och orsakar allvarliga skador på motorns ventiler och kolvar. i värsta fall kan skadorna bli så omfattande att motorn måste bytas.

Därför är det en god idé att kontrollera och eventuellt byta kamremmen på din Peugeot innan det går fel.

Vad kostar det att byta kamremmen?

En kamrem kostar inte så mycket, men trots det kan det bli ett dyrt uppdrag att byta kamremmen. Att så är fallet beror på att det ibland kan vara ett svårt och tidskrävande jobb att få av remmen och montera en ny sådan.

Arbetslönen är alltså den största kostnaden, och därför är det viktigt att kontrollera verkstädernas timpris, då det kan vara stora skillnader mellan dem.

Vi har undersökt genomsnittspriset för att byta kamremmen på en Peugeot. Priset gäller för alla Peugeot-modeller och grundas på 1.143 offerter, som verkstäderna har lämnat till användarna av vår verkstadsportal.

Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*
3 353 SEK 36%

Hos autobutler.se får du alla offerter i skriftlig form. Därför kan du lätt jämföra verkstäderna både med avseende på pris och beskrivning av jobbets omfattning och dessutom läsa vad andra användare har sagt om de olika verkstäderna. På så sätt hjälper vi dig att på ett enkelt och överskådligt sätt hitta rätt verkstad till priset.

Genom att använda autobutler.se får du tillgång till andra användares omdömen. Samtidigt får du 3 års garanti på dina reparationer. Det är din garanti för att kvaliteten ligger på topp på alla verkstäder som samarbetar med autobutler.se.

Tid för kamremsbyte: det här ska du vara uppmärksam på

Hur vet man egentligen när det är dags att byta kamremmen? I regel står det i bilens servicebok hur många kilometer bilen får gå, innan remmen måste bytas. Har du köpt en begagnad bil, och den tidigare ägaren inte har följt rekommendationerna, kan du ju vara illa ute.

Därför är det en god idé att tala med din verkstad och be mekanikern kontrollera remmen. Står bilen mycket stilla kan remmen faktiskt bli styv. Den ska helst vara mjuk och smidig, så för bilägare med kort körsträcka är det extra viktigt att byta kamrem med bestämda intervall.

Peugeots modeller ska kamremmen bytas efter 12 000 mil eller sex år på bensindrivna bilar och efter 16 000 mil eller sex år på dieseldrivna bilar. Vi rekommenderar dock att du dubbelkollar detta i serviceboken när det börjar närma sig.

Till slut får det inte höras några missljud under körning. Om du hör ett tjutande eller pipande ljud från motorrummet, ofta i samband med att bilen startas, är det troligen ett tecken på att kamremmen är sliten och måste bytas.

4 goda råd om kamremsbyte

Håll alltid ögonen på din kamrem och få verkstaden att kontrollera den, när bilen är på service.

Säkerställ att serviceboken är uppdaterad. Annars kan du inte lita på den.

Köper du en begagnad bil, bör du fråga säljaren när kamremmen senast byttes.

Om du är tveksam, så byt kamremmen innan det går fel.

Få offerter och jämför priser på Kamrem / Kamkedja

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 312 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.